Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας

ShareThis
Δημοσίευση: 02-03-2022 12:27 | Προβολές: 5103
Έναρξη: 02-03-2022 |Λήξη: 07-07-2022
[Έληξε]
image

Θερινή Μουσική Ακαδημία 2022 

«12η Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας»

Με μεγάλη μας τιμή  ανακοινώνουμε  την πραγματοποίηση της

12ης Ακαδημίας Διεύθυνσης  Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας,

μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής σιωπής της χορωδιακής πράξης, η οποία θα  διεξαχθεί δια ζώσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιόνιος Ακαδημία) στις 30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2022.

 

Η φετινή διοργάνωση έχει προσκεκλημένο τον διεθνή μαέστρο και καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας Jazeps Vitols της Ρίγας, Romans Vanags (Λετονία), ο οποίος θα διδάξει χορωδιακή παιδαγωγική, μεθοδολογία πρόβας, φωνητική αγωγή για χορωδούς, τεχνική διεύθυνσης χορωδίας, χορωδιακό ρεπερτόριο για όμοιες & μικτές φωνές και θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες της αγορίστικης φωνής, ως διευθυντής μιας από τις επιφανέστερες χορωδίες αγοριών της Λετονίας την JMMS Boys Choir. Είναι η πρώτη φορά που καλείται διεθνής καθηγητής με ειδίκευση στις χορωδίες αγοριών και την αγορίστικη φωνή, και θα αναπτύξει ένα θέμα που ενδιαφέρει το σύνολο των Ελλήνων διευθυντών χορωδιών. Η διδασκαλία της Ακαδημίας θα συνοδεύεται από εργαστηριακή παιδική χορωδία και εργαστηριακή χορωδία αγοριών.

Η Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών, καθηγητές μουσικής, καθηγητές ωδείων, φοιτητές τμημάτων μουσικών σπουδών, σπουδαστές ωδείων και έμπειρους χορωδούς ή τραγουδιστές.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης της Ακαδημίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στη φετινή διοργάνωση προσφέρεται η δυνατότητα συναυλίας χορωδιών των συμμετεχόντων μαέστρων στις βραδινές συναυλίες φιλίας που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ακαδημίας.

 

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 1608
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας