ΤΜΣ: Θερινή Ακαδημία - Σεμινάριο/Ημερίδα Μουσικής Παιδαγωγικής [6-11/7/2015]

ShareThis
Δημοσίευση: 31-03-2015 15:42 | Προβολές: 2942
Έναρξη: 06-07-2015 |Λήξη: 11-07-2015
[Έληξε]
image

Θερινή Ακαδημία Ιονίου Πανεπιστημίου 2015
Σεμινάριο Μουσικής Παιδαγωγικής
“MusiChild: Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση στη Μεσόγειο”


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το Σεμινάριο και την Ημερίδα Μουσικής Παιδαγωγικής με θέμα “MusiChild: Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση στη Μεσόγειο”, που διεξάγεται στο πλαίσιο της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου 2015 και ως μέρος του Προγράμματος MusiChild. Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα MUSICHILD “Μεσογειακή Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση: Αναπτύσσοντας τη μουσικότητα των παιδιών, αξιολογώντας τη μουσική διδασκαλία-μάθηση και στηρίζοντας την προετοιμασία των εκπαιδευτικών” (Erasmus+ Key Action 2, 2014-16) στοχεύει στην έρευνα και την ανάπτυξη προγραμμάτων για τη διαπολιτισμική μουσική εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία. Αναπτύσσει πρωτότυπες διδακτικές μεθόδους χρησιμοποιώντας υλικό που προέρχεται από τέσσερις Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία). Μέσα από το υλικό αυτό και σύγχρονες διαπολιτισμικές διδακτικές προσεγγίσεις ειδικά εστιασμένες στην προσχολική μουσική εκπαίδευση, το MUSICHILD επιδιώκει να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα και τη μουσικότητα των μαθητών και να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να αναπτύξει δεξιότητες και γνώσεις για την προσχολική μουσική εκπαίδευση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους και τις αρχές του ερευνητικού προγράμματος μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα:
http://www.ccrsm.org.cy/musiChild Νέο παράθυρο

Επιστημονική υπεύθυνη: Δρ. Ζωή Διονυσίου
Επίκ. Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής Ιονίου Πανεπιστήμιου
Ε-mail: ionianmused@gmail.com
Τηλ. (0030)2661087503

Δευτέρα 6 - Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015:
Επιμορφωτικό Σεμινάριο “MusiChild: Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση στη Μεσόγειο”

Το επιμορφωτικό σεμινάριο “MusiChild: Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση” διάρκειας 30 ωρών θα προυσιάσει τα ερευνητικά ευρήματα και τις διδακτικές πρακτικές που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος MusiChild για την προσχολική μουσική εκπαίδευση μέσω μουσικού υλικού από τέσσερις Μεσογειακές χώρες. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εν ενεργεία νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς μουσικής προσχολικής ηλικίας που εργάζονται στην Ελλάδα και είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τους ερευνητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-16 για την υλοποίηση του προγράμματος στις ώρες της μουσικής (ειδικότερα κατά τους μήνες Οκτώβριο - Δεκέμβριο 2015). Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τους: Αύρα Πιερίδου (Cyprus Centre for the Research and Study of Music), Ζωή Διονυσίου και Ιωάννα Ετμεκτσόγλου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Paola Anselmi (Scuola Popolare di Musica Donna Olimpia), José Luis Aróstegui και Amaya Epelde Larranaga (University of Granada). Η συμμετοχή είναι δωρεάν (καλύπτεται πλήρως από το Πρόγραμμα). Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί μουσικής προσχολικής ηλικίας από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, καθώς και φοιτητές του ΤΜΣ. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά (με μερική μετάφραση στα ελληνικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά). Σας ενημερώνω ότι οι θέσεις συμμετοχής είναι πολύ περιορισμένες. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από την επιστημονική ομάδα, με γνώμονα διάφορα κριτήρια, όπως γνώσεις μουσικής, προηγούμενη εμπειρία και ενδιαφέρον για τη διαπολιτισμική και τη μουσική εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία, κ.ά. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντός σας στείλτε ένα σύντομο βιογραφικό σας, και τα στοιχεία σας (όνομα, ειδικότητα, διεύθυνση, e-mail, και φορέα εργασίας) μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 στο e-mail: ionianmused@gmail.com
Σας ενημερώνω εκ των προτέρων ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντός σας δεν συνεπάγεται τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο. Η αίτησή σας θα εξεταστεί και θα σας απαντήσουμε για τη συμμετοχή σας μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015
Ημερίδα: “Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση στη Μεσόγειο: στόχοι, φιλοσοφία και πρακτικές του προγράμματος MusiChild”


Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ερευνητικά πορίσματα, τους στόχους, τη φιλοσοφία και τις εκπαιδευτικές πρακτικές που αναπτύσσονται στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος MusiChild για την Προσχολική Μουσική Εκπαίδευση στη Μεσόγειο. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, βρεφονηπιοκόμους, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, μουσικοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με την προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία (ηλικίες 3-8 ετών). Ευπρόσδεκτοι είναι οι φοιτητές Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, Ωδείων και Παιδαγωγικών Τμημάτων και γενικά όποιοι ενδιαφέρονται για τη μουσική στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία. Χώρος διεξαγωγής: Ιόνιος Ακαδημία, Κέρκυρα. Συμμετοχή δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας (όνομα, ειδικότητα, διεύθυνση, και e-mail) στο παρακάτω e-mail: ionianmused@gmail.com


Στέγαση: Παρέχεται στέγαση στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου για τους συμμετέχοντες (μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια) στην τιμή των 10 ευρώ ημερησίως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.  


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6074
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας