Αναγόρευση της Καθηγήτριας κ. Δάφνης Ευαγγελάτου σε Επίτιμη Διδάκτορα

ShareThis
Δημοσίευση: 21-04-2015 14:04 | Προβολές: 4800
    Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 414.36 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

* Τις φωτογραφίες τράβηξαν και επιμελήθηκαν οι Χριστόφορος Κορακιανίτης, φοιτητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Τάσος Αντωνίου, φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, η αναγόρευση της Καθηγήτριας κ. Δάφνης Ευαγγελάτου, σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η τελετή ξεκίνησε με το θερμότατο καλωσόρισμα της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγήτριας Αναστασίας Σαλή-Παπασαλή, η οποία εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την απόφαση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, να αναγορεύσει την εκλεκτή Καθηγήτρια και διακεκριμένη καλλιτέχνιδα διεθνούς ακτινοβολίας κ. Δάφνη Ευαγγελάτου σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου μας.

Η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλωσορίζει την Καθηγήτρια κα Δάφνη Ευαγγελάτου στην «οικογένεια του Ιονίου Πανεπιστημίου»

Η Πρύτανις ανέφερε μεταξύ άλλων στην προσφώνησή της, απευθυνόμενη στην κα Ευαγγελάτου ότι: «Για την εξαιρετική συνεισφορά σας, ως εξεχόντως ταλαντούχου προσωπικότητας που διακονείτε την Τέχνη, την οποία μελετάτε, ερευνάτε και μεταλαμπαδεύετε ως Μουσική Επιστήμη, για το τεράστιο προσωπικό σας έργο ως δημιουργού και για την εξαιρετική σας συμβολή ως καλλιτέχνιδος και ερμηνεύτριας διεθνούς βεληνεκούς, θεωρούμε καθήκον και τιμή μας να σας απονέμουμε τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου μας. Πιστεύουμε ότι η απονομή αυτού του τίτλου αποτελεί μια επιπλέον επιβράβευση που σας αξίζει τα μέγιστα, ως επιστήμονος και καλλιτέχνιδος που υπηρετείτε την Τέχνη και συγκινείτε το κοινό με τις ερμηνείες σας.»

Η κα Ευαγγελάτου, πήρε στη συνέχεια το λόγο ευχαριστώντας εγκαρδίως την Πρύτανη και τα λοιπά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την μεγάλη τιμή που της απένειμαν.

Η τιμωμένη κατά την αντιφώνησή της


Ακολούθησε ο έπαινος της κας Ευαγγελάτου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Καθηγητή Χαράλαμπο Ξανθουδάκη και εν συνεχεία η ανάγνωση του ψηφίσματος από τον Αναπληρωτή του Προέδρου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Αναπλ. Καθηγητή Ευστάθιο Μακρή.

Η τελετή συνεχίστηκε με την επίδοση των διασήμων και τίτλων από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου στην κα Ευαγγελάτου.


Η στιγμή της αναγόρευσης


Η Πρύτανις περιενδύει την τιμωμένη με την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Ιονίου Πανεπιστημίου


Η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου και η τιμωμένη μετά την επίδοση των διασήμων και επίσημων τίτλων.

Μετά την τελετή, ακολούθησε μουσικό ρεσιτάλ με συνοδεία πιάνου από τον κ. Δημήτρη Γιάκα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι παρευρισκομένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ερμηνεία της τιμωμένης σε γαλλικά, γερμανικά και ελληνικά τραγούδια, μεταξύ αυτών και μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από τον σπουδαίο μουσουργό και πατέρα της, Αντίοχο Ευαγγελάτο.



Το συνημμένο αρχείο περιλαμβάνει το αναλυτικό Δελτίο Tύπου.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 1674
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (05/04/2024)
Δημοσίευση: 02-04-2024 17:22 | Προβολές: 3820
Σημαντική Ημερομηνία: 05-04-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Ημερίδας
Mέγεθος: 1.51 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας