3rd Summer Piano Institute 2015

ShareThis
Δημοσίευση: 20-05-2015 15:08 | Προβολές: 7140
Έναρξη: 22-06-2015 |Λήξη: 26-06-2015
[Έληξε]
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 539.93 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Αφίσα Εκδήλωσης
Mέγεθος: 539.93 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
http://www.pianoplusfestival.gr/application---alpha943tauetasigmaeta.html Νέο παράθυρο

Το Piano Plus Festival σας καλωσορίζει στο τρίτο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου για φοιτητές ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και νέους πιανίστες. Τα σεμινάρια διοργανώνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Όλες οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Κέρκυρας, έναν από τους πιο ιστορικά σημαντικούς, και διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Παλαιό Φρούριο. Το φρούριο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχυρά της Ευρώπης και είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς πλησιάζοντας το νησί με το πλοίο. Δεσπώζει στην ανατολική πλευρά της πόλης, χτιζμένο σε μια βραχώδη χερσόνησο που προεξέχει στη θάλασσα. Το φρούριο ονομάζεται παλαιό σε αντίθεση με το «Νέο» (του Αγίου Μάρκου) το οποίο επίσης χτίστηκε για να προστατεύει την πόλη από τους πειρατές. Το παλαιό φρούριο κατασκευάστηκε από τους Βενετούς κατά το 15ο αιώνα στο πλάι ενώς Βυζαντινού παλαιότερου κάστρου. Από το 1992 στεγάζει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου εμπνέοντας εκατοντάδες φοιτητές που έχουν την τύχη να μελετούν και να διδάσκονται σε έναν τόσο ιστορικό χώρο.

Στόχος του Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου είναι να φέρει κοντά σημαίνοντες καλλιτέχνες από Ελληνικά και διεθνή μουσικά πανεπιστήμια να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με φοιτητές και πιανίστες από όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε το θερινό Ινστιτούτο Πιάνου του Piano Plus Festival να είναι μια μοναδικη εμπειρία τόσο για τους καλλιτέχνες, το κοινό και φυσικά τους συμμετέχοντες. Η μουσική αυτή εβδομάδα θα είναι γεμάτη από μοναδικές συναυλίες, special event, επισκέψεις σε ιστορικά μνημία και μουσεία της παλαιάς πόλης, εκδρομές στο νησί καθώς και σε γειτονικά νησιά, και φυσικά πολύ διασκέδαση!

Το νησί της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Το νησί της Κέρκυρας ήταν ένα από τα πρώτα νησιά του Ιονίου που άνοιξε της πόρτες στους τουρίστες και μπορεί να προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες του. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο από ολόκληρο τον κόσμο. Η Κέρκυρα είναι μέρος των Επτανήσων και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα τους, απέναντι από την Αλβανία. Festival Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου μετά την Κεφαλονιά. Η έκταση της Κέρκυρας είναι 592 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνολικά 216 χιλιόμετρα ακτών. Από τους 100.000 κατοίκους του νησιού, τα 30.000 ζουν στην παλαιά πόλη. Λόγω του ήπιου μεσογειακού κλίματος και τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Κέρκυρα διαθέτει μια πληθώρα καταπράσινης βλάστησης και φυσικής χλωρίδας, φαινόμενο που την καθιστά ένα από τα πιο πράσινα νησιά στην Ελλάδα. Το νησί είναι ορεινό και στο βόρειο κέντρο του βρίσκεται το όρος Παντοκράτορα, το ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας, το οποίο ανέρχεται σε υψόμετρο 914 μέτρα. Αρκετές πεδιάδες, δύο λίμνες και μερικά ποτάμια ολοκληρώνουν το μαγευτικό τοπίο. Η οικονομία της Κέρκυρας βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, αλλά ένα μικρό μέρος εξακολουθεί να είναι αφιερωμένο στην γεωργία. Οι κάτοικοι του νησιού παράγουν υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο και κρασί στα περισσότερα ορεινά χωριά.

Η πρωτεύουσα του νησιού, η πόλη της Κέρκυρας, λειτουργεί ως το κύριο λιμάνι. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Ιόνιο και μία από τις πιο όμορφες πόλεις στα Ελληνικά Νησιά. Χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια και γεμάτη από υπέροχα ιταλικά και γαλλικά κτίρια, βυζαντινές εκκλησίες και ανθισμένες πλατείες, η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα πραγματικό κόσμημα που ξεχυλίζει από αμέτρητες ομορφιές. Η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την έβδομη τέχνη και έχει πρωταγονηστήσει σε πολλές ταινίες. Βόρεια της Κέρκυρας είναι τρία μικρά νησιά, ανέγγιχτα από τον τουρισμό, τα Διαπόντια νησιά: Οθωνοί, Μαθράκι και Ερεικούσσα.

Δραστηριότητες και ευκαιρίες

- Ιδιαίτερα Μαθήματα και master classes με όλους τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες

- Ευκαιρίες προβολη και συναυλιών στο Piano Plus Festival στην Αθήνα

- Special Events, Συναυλίες προσκεκλημένων καλλιτεχνών, συμμετεχόντων, και guest

- Εκδρομές στο νησί της Κέρκυρας καθώς και σε γειτονικά νησιά

- Μοναδικό δίκτυο επαφών και γνωριμιών για όλους τους συμμετέχοντες

Προσκεκλημένοι Καλλιτέχνες – Διδακτικό Προσωπικό

Λάμπης Βασιλειάδης – Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Ανδρέας Ξενόπουλος, D.M.A. - University of Nebraska–Lincoln, Glenn Korff School of Music

Dr. Eri Nakagawa - Mahidol University of Thailand College of Music (Ταϊλάνδη)

Δημήτρης Δημόπουλος - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Νικόλας Δορμπαράκης - Ψυχαναλυτής, προσκεκλημένος σεμιναρίου.

Στέγαση

Περιορισμένος αριθμώς δίκλινων δωματίων θα παραχωρηθούν στο κτίριο της φοιτητικής εστίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην τιμή των 20 ευρώ ημερησίως, με σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες που δεν θα προλάβουν δωμάτια στην φοιτητική εστία, θα προωθούνται σε ξενοδοχεία συμβεβλημένα με το φεστιβάλ για στέγαση σε μειωμένες τιμές.

Εγγραφή και Κόστος

Η εγγραφή για το Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου του Piano Plus Festival είναι περίπου πεντακόσια πενήντα δολάρια ή τετρακόσια ευρώ ($550 ή 400 ευρώ). Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τρία σαραντάλεπτα ιδιαίτερα μαθήματα, πρόσβαση στις αίθουσες μελέτης, συμμετοχή στη φοιτητική συναυλία, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, κόστος μεταφοράς για τις περισσότερες εκδρομές στο νησί και τα γειτονικά νησιά καθώς και τρία γεύματα.

Προσφορά για μαθητές Μουσικών Σχολείων και Ωδείων!

Με άξονα τη γνώση και την προώθηση της μουσικής παιδείας στην εκπαίδευση το Piano Plus Festival ανακοινώνει τη δυνατότητα συμμετοχής μαθητών μουσικών σχολείων και ωδείων στο 3ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου στην Κέρκυρα για μία εβδομάδα μόνο με 100 ευρώ!

Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί έως το Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2015.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δευτέρα 22 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος 5€

Ρεσιτάλ πιάνου με το Λάμπη Βασιλειάδη

Τρίτη 23 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος 5€

Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τους Δημήτρη Δημόπουλο (πιάνο) και Νικολό Δημόπουλο (φλάουτο)

Τετάρτη 24 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος 5€

Ρεσιτάλ πιάνου με την Eri Nakagawa

Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία Φοιτητών Ινστιτούτου

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία Φοιτητών Ινστιτούτου


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας