Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού [20/2/16, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών]

ShareThis
Δημοσίευση: 02-02-2016 14:40 | Προβολές: 3679
Σημαντική Ημερομηνία: 20-02-2016
[Έληξε]
    Πλήρες Κείμενο Προκήρυξης
Mέγεθος: 59.8 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, σε μια ολοήμερη εξερεύνηση των πολλαπλών εκφράσεων της Σύγχρονης Μουσικής Δημιουργίας του 20ου και 21ου αιώνα. Η μουσική συναντά τον χορό, τα εικαστικά, τον βωβό κινηματογράφο, τις ηλεκτροακουστικές εγκαταστάσεις και την πιο κλασική Σύγχρονη Δημιουργία.

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, ο ανατρεπτικός συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου, το Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής και Εφαρμογών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο εικαστικός Νικόλας Κληρονόμος και πολλοί άλλοι θα είναι οι οδηγοί σε αυτή την περιπέτεια χωρίς κλισέ και στείρο ακαδημαϊσμό και σοβαροφάνεια.

Ειδικότερα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απευθύνει πρόσκληση σε σπουδαστές σύνθεσης, Δ/νσης Ορχήστρας, πιάνου, κιθάρας, πνευστών ή έγχορδων οργάνων, Τμημάτων τζαζ ή ροκ μουσικής, παραδοσιακής και ηλεκτρονικής μουσικής να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα διαγωνισμό αυτοσχεδιασμού που θα γίνει από τις 18:00 – 19:00 στην αίθουσα Banquet. Εκεί θα προβληθούν αποσπάσματα 3΄- 4΄από την περίφημη ταινία του βωβού εξπρεσιονιστικού κινηματογράφου «Το Εργαστήρι του Δρ. Καλλιγκάρι».

Από την καλλιτεχνική επιτροπή θα δοθούν 3 διακρίσεις στους μουσικούς που θα πετύχουν την πιο δημιουργική λειτουργική προσέγγιση ανάμεσα στην εικόνα και την μουσική.

Η προθεσμία υποβολής της συμμετοχής θα πρέπει να είναι η Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί προς την Καλλιτεχνική Δ/νση - Πατρικάνου Πηνελόπη (απαραίτητα να αναγράφονται επώνυμο, όνομα, τηλέφωνο, ιδιότητα, όργανα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην κα Πατρικιάνου Πηνελόπη, στο τηλέφωνο (+30)2107282736.

Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στις εξής ιστοσελίδες:

www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6075
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας