ΤΜΣ: Σεμινάριο και Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής

ShareThis
Δημοσίευση: 12-10-2016 12:03 | Προβολές: 4302
Σημαντική Ημερομηνία: 12-10-2016
[Έληξε]
    Αφίσα Εκδήλωσης
Mέγεθος: 381.67 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το DissensoDuo, αποτελούμενο απο τον Κερκυραίο μπαρόκ βιολιστή Γιώργο Σαμοΐλη και τον πρώην φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου τσεμπαλίστα Αλέξη Μαστιχιάδη, έρχεται στην Κέρκυρα από την Ολλανδία για να δώσει μία συναυλία και ένα πενθήμερο εργαστήριο παλαιάς μουσικής.

Οι δύο μουσικοί έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στην Ολλανδία στον κλάδο της ιστορικά τεκμηριωμένης εκτέλεσης και ερμηνείας της μπαρόκ μουσικής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Παλαιό Φρούριο) καθώς και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκυρας (Παλαιά).

Η συναυλία θα λάβει χώρα στον Ναό του Αγίου Φρανγκίσκου της Ασίζης την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ώρα 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για τους φοιτητές του Ιονίου αλλά και για σπουδαστές ωδείων και απευθύνεται σε βιολιστές, βιολονίστες και τσεμπαλίστες και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σκοπός του εργαστηρίου ειναι η πρώτη επαφή με το πρώιμο μπαρόκ, τα όργανα εποχής και τα ιδιαίτερα μουσικά και θεωρητικά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου.Οι μετέχοντες σπουδαστές και το κερκυραϊκό κοινό, το οποίο έχει ήδη αγκαλιάσει το DissensoDuo απο προηγούμενες του εμφανίσεις στης Κερκυρα, θα έχει την δυνατότητα πέρα απο το να απολαύσει μια πραγματικά ξεχωριστή για τα δεδομένα του νησιού συναυλία, να έρθει σε επαφή με το πρώιμο μπαρόκ παρακολουθώντας μαθήματα και διαλέξεις συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες:
earlybaroqueworkshop@gmail.com 6982443808 (Κατερίνα Ορφανουδάκη)


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 5877
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας