Σεμινάριο «Μαθαίνοντας και κάνοντας μουσική με ήχους με την πλατφόρμα EARS 2»

ShareThis
Δημοσίευση: 18-11-2020 09:13 | Προβολές: 1851
Έναρξη: 18-11-2020 |Λήξη: 22-11-2020
[Έληξε]
image

Σεμινάριο «Μαθαίνοντας και κάνοντας μουσική με ήχους με την πλατφόρμα EARS 2»

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 11.00-13.30

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μουσική Παιδαγωγική του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) διοργανώνουν το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Μαθαίνοντας και κάνοντας μουσική με ήχους με την πλατφόρμα EARS 2» το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 11.00-13.30.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα EARS 2 (http://ears2.dmu.ac.uk/el) και το λογισμικό Compose with Sounds έχουν ως στόχο να εισάγουν ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως εκείνους που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους δασκάλους τους, στον κόσμο της παραγωγής μουσικής με ήχους, πολύ εύκολα και απλά! Παρέχονται δωρεάν και, αν και δημιουργήθηκαν ειδικά για παιδιά ηλικίας 11-14 ετών, έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από άτομα ηλικίας από 8-99 ετών! Επίσης, πρόσφατα μεταφράστηκαν και διατίθενται και στα ελληνικά και είναι ήδη στη λίστα με τα προτεινόμενα τεχνολογικά μέσα για το μάθημα της μουσικής στο Κυπριακό Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Είναι δημιουργίες του προγράμματος Music, Technology and Innovation του Institute for Sonic Creativity στο De Montfort University, ΗΒ.

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε έλληνες εκπαιδευτικούς, μουσικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων, καθώς και σε διευθυντές μουσικών εργαστηρίων που επιθυμούν να μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας με ήχους με τους μαθητές τους. Έχει ως στόχο να παρουσιάσει την πλατφόρμα EARS 2 και το λογισμικό Compose with Sounds, τις δυνατότητές τους, τη φιλικότητά τους για τον χρήστη καθώς και τα εργαλεία που προσφέρονται για εκπαιδευτική χρήση.

Διοργάνωση:
* Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
* ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Συμμετοχή: Ελεύθερη. Προηγούνται οι φοιτητές του ΠΜΣ Μουσική Παιδαγωγική του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου και τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2020).

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/omgFGsK9XmvnRHBs8

*********
Ο Leigh Landy είναι διευθυντής του προγράμματος Music, Technology and Innovation του Institute for Sonic Creativity στο De Montfort University, ΗΒ.

Η Νάσια Θεράποντος ασχολήθηκε στο διδακτορικό της με την εισαγωγή μουσικής βασισμένης στους ήχους σε μαθητές και ηγήθηκε της εφαρμογής τους στην κυπριακή μουσική εκπαίδευση, καθώς και την μετάφρασης του EARS 2 / CwS στα Ελληνικά.

Διαδικτυακή πλατφόρμα EARS 2: http://ears2.dmu.ac.uk/el


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας