Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

ShareThis
Δημοσίευση: 15-02-2023 09:17 | Προβολές: 896
Έναρξη: 15-02-2023 |Λήξη: 19-03-2023
[Έληξε]
image

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (τομέας Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής) έχει την χαρά και τιμή να φιλοξενήσει τη διαδραστική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος» την Παρασκευή 17/3/2023 και ώρα 7:00-9:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Ι των Τμημάτων Ιστορίας και ΤΑΒΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72). Το Θέατρο Φόρουμ είναι μία μορφή θεάτρου, η οποία μέσα από συνεργατική διαδικασία δημιουργεί συνθήκες αναστοχασμού και διαλόγου καθώς εμπλέκει ενεργά τους συμμετέχοντες.

Η παράσταση «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος» δημιουργήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) Γραφείο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος». Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά  στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από 28/09/2022 έως 01/10/2022, με στόχο να συνεισφέρει στη διερεύνηση στάσεων και απόψεων και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το σύνθετο θέμα της στενής αλληλεπίδρασης της Υγείας με το περιβάλλον.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην παράσταση «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» παρακολουθούμε την προσπάθεια μιας νεαρής ακτιβίστριας για το περιβάλλον καθώς παλεύει να σώσει έναν υδροβιότοπο από την καταστροφή. Έχει να αντιμετωπίσει διάφορα συμφέροντα αλλά και ιδεολογίες, παγιωμένες πρακτικές, προκαταλήψεις και άγνοια. Παρ’ όλες τις προσπάθειές της φαίνεται να αποτυγχάνει, και αναρωτιέται γιατί οι φίλοι και άλλοι συντοπίτες της δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία των όσων πράττει ώστε να τη βοηθήσουν.

Η παράσταση φόρουμ (εμπνευσμένη από το έργο Ο βυσσινόκηπος του Α. Τσέχωφ) και το διαδραστικό εργαστήριο που τη συνοδεύει απευθύνεται σε εφήβους, σε νέους, σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες καλώντας τους να παρέμβουν στην παράσταση και να προτείνουν λύσεις.

Συμβουλευτική Ομάδα Φόρουμ ΠΔΘΕ: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μπεκιάρης

Παραγωγή: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση / 2022

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr / 2106541600 / info@theatroedu.gr

 

Οι συντελεστές της παράστασης:

Συντονισμός-Εμψύχωση Ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα

Δραματουργία: Φωτεινή Δημουλή με τη βοήθεια της ομάδας.

Παίζουν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Νεκταρία Ιωάννου, Αγγελική Καστρινάκη.

Συντονιστές-Jokers παράστασης:  Ευγενία Ζάγουρα

Εποπτεία: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου

Συνεργάτης-Περιβαλλοντολόγος: Κώστας Καλούδης

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Με χαρά σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος.

Ευπρόσδεκτοι όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ώρα έναρξης: 7:00 ακριβώς


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας