ΤΜΣ: Διάλεξη και εργαστήριο με τον φλαουτίστα Szilard Somogyi [1/11/14]

ShareThis
Δημοσίευση: 29-10-2014 13:40 | Προβολές: 1783
Σημαντική Ημερομηνία: 01-11-2014
[Έληξε]
    Πλήρες κείμενο ανακοίνωσης
Mέγεθος: 420.78 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Σύγχρονη κατασκευή φλάουτων: To όργανο στην υπηρεσία του μουσικού: Τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα εργονομίας και λειτoυργικότητας των οργάνων

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει διάλεξη και εργαστήριο με τον φλαουτίστα και κατασκευαστή φλάουτων Szilard Somogyi (Bιέννη) το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου 2014, στις 12.00, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Το εργαλείο των οργανοπαικτών μουσικών ορίζεται κατά παράδοση από ιστορικά πρότυπα. Παράλληλα οι εκτελεστές μουσικοί και ειδικά οι εξαιτίας της (μη εργονομικής) φύσης του οργάνου τους ιδιαίτερα μονόπλευρα επιβαρυμένοι (πχ φλαουτίστες, βιολιστές) παρουσιάζουν με μεγάλη συχνότητα κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου μυοσκελετικά προβλήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και την επαγγελματική ανικανότητα. Τα τελευταία χρόνια στον τομέα του φλάουτου παρατηρείται μία στροφή προς μία κατασκευαστική δραστηριότητα που λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά πρότυπα, προσανατολίζεται ολοένα και περισσότερο με γνώμονα τις ανάγκες και την υγεία των φλαουτιστών όλων των ηλικιών. Ο φλαουτίστας και κατασκευαστής ξύλινων πνευστών Szilard Somogyi θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο φλάουτο μέσα από το πρίσμα της εργονομίας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπέυθυνη διδάσκουσα κυρία Ρία Γεωργιάδου (riageo@ionio.gr).

Θα ακολουθήσει έκθεση και δοκιμή οργάνων.


Βιογραφικό σημείωμα Szilard Somogyi


Γεννημένος το 1980 στην Ουγγαρία ο Szilard Somogyi ξεκίνησε να μαθαίνει φλάουτο σε ηλικία επτά ετών στο Ωδείο Franz Liszt του Györ συνεχίζοντας αργότερα την μουσική του κατάρτιση στο Κονσερβατόριο Richter του Györ. Από το 1999 ζει στην Αυστρία όπου και σπούδασε φλάουτο στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης στην τάξη του καθηγητή Walter Wretschitsch. Παράλληλα ακολούθησε σπουδές κατασκευής φλάουτου και ειδικεύτηκε κοντά στους Werner Tomasi - Wiener Flötenwerkstatt (Βιέννη) και στις εταιρείες Sankyo (Ιαπωνία) και Μollenhauer (Γερμανία). Σήμερα εργάζεται ως κατασκευαστής και επισκευαστής στην Βιέννη ( www.flute.at Νέο παράθυρο) και πραγματοποιεί σεμινάρια, διαλέξεις και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.


Το συνημμένο αρχείο περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6086
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας