Φεστιβάλ

Corfu Festival 05 - Corfu Festival 06 - Corfu Festival 07
Corfu Festival 08 - Corfu Festival 09 - Corfu Festival 10Corfu Festival 05 - IONIAN CONCERTS 2005

Κέρκυρα, Ιούλιος 2005

Το Φεσιβάλ Κέρκυρας «Ionian Concerts 05» αποτελεί μέρος της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας

Παρασκευή 1 Ιουλίου
Συναυλία Ionian Brass Quintet - Πλατεία Δημαρχείου, ώρα έναρξης 20:00

Πρόκειται για ένα κουιντέτο χάλκινων πνευστών που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει δώσει πολλές συναυλίες και έχει αποσπάσει εξαίρετες κριτικές. Την εποπτεία του συνόλου έχει ο κορυφαίος Έλληνας τρομπετίστας και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σωκράτης Άνθης, ενώ τον συντονισμό του κουιντέτου έχει αναλάβει ο διδάσκων του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κώστας Καρδάμης.

Σάββατο 2 Ιουλίου
Συναυλία Brass Ensemble Ακαδημίας Κέρκυρας - Πλατεία Δημαρχείου, ώρα έναρξης 20:00 Τιμή εισιτηρίου: ελεύθερη είσοδος

Μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών αποτελούμενο από νέους ταλαντούχους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συναντιούνται στην Κέρκυρα με αφορμή τη διοργάνωση της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας. Έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Επιμέλεια: Melos Brass.

Συναυλία Percussion Ensemble Ακαδημίας Κέρκυρας - Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα έναρξης 20:30. Τιμή εισιτηρίου: ελεύθερη είσοδος
Μικρό σύνολο αποτελούμενο από νέους κρουστούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συναντιούνται στην Κέρκυρα με αφορμή τη διοργάνωση της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας. Αυτοσχεδιασμός πάνω σε κρουστά όργανα αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ρυθμοί και κίνηση που παρασύρουν τον ακροατή σ’ ένα μαγικό κυνήγι ήχων…
Επιμέλεια : Δημήτρης Δεσύλλας

Συναυλία με κουαρτέτο Σαξοφώνων «Ακρόαμα» - Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 21:00.
Μια μοναδική συναυλία με έργα ROSSINI, BERNSTEIN, PIAZZOLLA, MANCINI, ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, μέσα από τον βελούδινο ήχο οκτώ σαξοφώνων, κορυφαίων μουσικών των Δημοτικών Φιλαρμονικών Αθηνών & Πειραιά.
Σολίστ :
Σοπράνο σαξόφωνο: Στάθης Μαυρομμάτης, Σοφία Ρήγου
Άλτο σαξόφωνο: Σπύρος Ροντογιάννης, Θεόφιλος Καραχρήστος
Τενόρο σαξόφωνο: Γιώργος Κοτροκόης, Μάρκος Καραβάς
Βαρύτονο σαξόφωνο: Mποτόνης Μποτονάκης, Νίκος Κουλούρης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στάθης Μαυρομμάτης

Δευτέρα 4 Ιουλίου
Συναυλία Κουιντέτο Melos Brass & Φίλοι - Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 21:00. Τιμή εισιτηρίου: ελεύθερη είσοδος
Στη συναυλία αυτή το Κουιντέτο Melos Brass προσκαλεί κορυφαίους και διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς χάλκινων πνευστών από ολόκληρο τον κόσμο, για να δώσουν μαζί μια μοναδική συναυλία, με έργα που, στην πλειοψηφία τους, θα ακουστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σολίστ, λοιπόν, της συναυλίας, εκτός από τους 5 κορυφαίους μουσικούς στις Κρατικές Ορχήστρες της χώρας μας, που είναι τα μέλη του κουιντέτου Melos Brass, Σωκράτης Άνθης & Παναγιώτης Καίσαρης στην τρομπέτα, Αντώνης Λαγός στο κόρνο, Σπύρος Φαρούγγιας στο τρομπόνι και Γιώργος Ραράκος στην τούμπα, θα είναι:
στην τρομπέτα: ο Αμερικανός James Thompson, ο οποίος έχει διατελέσει πρώτη τρομπέτα της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ατλάντα και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μόντρεαλ, έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει ηχογραφήσει με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες
στο τρομπόνι οι Ολλανδοί: Ben van Dijk, ο οποίος έχει διατελέσει σόλο τρομπόνι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Χάγης, σόλο μπάσο τρομπόνι της Rotterdam Philharmonic, επί σειρά ετών μέλος της Netherlands Wind Ensemble και της Dutch Jazz Orchestra, ενώ παράλληλα είναι καθηγητής στο Rotterdam Conservatory στο Royal College of Music στο Manchester. Έχει στο ιστορικό του πολυάριθμες ηχογραφήσεις με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και έχει εμφανιστεί με κάποιες από τις μεγαλύτερες Ορχήστρες του κόσμου. Jörgen Van Rijen, ο οποίος, σε ηλικία μόλις 30 ετών, κατέχει θέση κορυφαίου τρομπονίστα στην Ορχήστρα Royal Concertgebouw του Amsterdam, και είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά προσκεκλημένος της Θερινής Ακαδημίας Κέρκυρας.
στην τούμπα: ο Ολλανδός Hendrik-Jan Renes, ο οποίος είναι κορυφαίος της Rotterdam Philharmonic Orchestra και διδάσκει στο Rotterdam Conservatory, στο Royal Conservatory της Χάγης και στο Royal Conservatory της Αμβέρσας

Τρίτη 5 Ιουλίου
Συναυλία με το Σύνολο Κρουστών «Τύπανα» του Athenaeum - Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 21:00. Τιμή εισιτηρίου: ελεύθερη είσοδος

Διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου κρουστών «Τύπανα», έχει ο κορυφαίος Έλληνας κρουστός Δημήτρης Δεσύλλας, που έχει συμπράξει με όλες τις Κρατικές Ορχήστρες της χώρας μας, έχει διακριθεί διεθνώς για τις συνεργασίες του με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους, έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις, και έχει κατασκευάσει ένα από τα μοναδικά όργανα SIXXEN στον κόσμο. Το σύνολο συμμετέχει για δεύτερη φορά με συναυλία στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Κέρκυρας, και αναμένεται να αποτελέσει και πάλι μια ηχητική έκπληξη !

Τετάρτη 6 Ιουλίου
21:00 Συναυλία Συνόλου Καθηγητών Χάλκινων Πνευστών Ακαδημίας Κέρκυρας - Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 21:00. Τιμή εισιτηρίου: ελεύθερη είσοδος

Οι κορυφαίοι σολίστ James Thompson, Frits Damrow, Σωκράτης Άνθης και Παναγιώτης Κάισαρης (τρομπέτα), Henrik Halén και Αντώνης Λαγός (κόρνο), Ben van Dijk, Jörgen Van Rijen και Σπύρος Φαρούγγιας (τρομπόνι), καθώς και Hendrik-Jan Renes και Γιώργος Ραράκος (τούμπα), συναντιούνται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα και μετά από συνεργασία 7 ημερών, θα παρουσιάσουν με το δικό τους μοναδικό χάλκινο ήχο, έργα ξένων κα Ελλήνων συνθετών που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Πέμπτη 7 Ιουλίου
Τελική συναυλία Συνόλου Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας - Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 21:00. Τιμή εισιτηρίου: ελεύθερη είσοδος

Διδασκαλία & Διεύθυνση Ορχήστρας: Ben van Dijk
Ο διάσημος Ολλανδός μπασο-τρομπονίστας Ben van Dijk, θα διευθύνει το μεγάλο αυτό σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών, σε μελωδίες κλασικές και σύγχρονες των RIMSKY-KORSAKOV, BARBER, GABRIELI, GRIEG, BLISS, WAGNER, FAURE, KING, PARKER, BERLIOZ, μεταφέροντας νοητά τον ακροατή από την Ρωσία στην Ευρώπη και ως την Αμερική του προηγούμενου αιώνα, με όχημα τη μουσική. Ας αφεθούμε στη μπαγκέτα του μαέστρου για να απολαύσουμε το ταξίδι !

Παρασκευή 8 Ιουλίου Μουσική Μπαρόκ με έργα για βιόλα και τσέμπαλο Ναός Αγίου Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο), ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα)
Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο)
Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει κανείς μουσική μπαρόκ σε περιβάλλον που υποβάλει τόσο τους ακροατές όσο και τους ερμηνευτές στη σαγήνη της παλαιάς μουσικής.

Δευτέρα 11 Ιουλίου
Συναυλία με έργα για όμποε και πιάνο, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Σπύρος Κοντός (όμποε)
Χρίστος Παπαγεωργίου (πιάνο)
Παράλληλες και ταυτόχρονες ομιλίες που καλύπτουν το μεγάλο χρονικό και υφολογικό φάσμα του ρομαντισμού. Μονόλογοι και διάλογοι των οργάνων εναλλάσσονται για να δώσουν μια πολυσημαντική διάσταση θέσεων και αντιπαραθέσεων πάνω στο διαχρονικό και αχαρτογράφητο ακόμα αυτό κίνημα, που εξερευνά και εξάρει τη φύση του θυμικού.

Τρίτη 12 Ιουλίου
Μουσική Δωματίου με το Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Σπύρος Γκικόντης (βιολί)
Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα)
Γιάννης Τουλής (τσέλο)
Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο)
Το Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου ένα από τα πιο δραστήρια ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής στην Γερμανία και τις ΗΠΑ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές απο τον διεθνή τύπο. Αποτελείται από διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικων Σπουδών και συγκεκριμένα από τους Σπύρο Γκικόντη (βιολί), Ανδρέα Γεωργοτά (βιόλα), Γιάννη Τουλή (βιολοντσέλο) και Λάμπη Βασιλειάδη (πιάνο). Στόχος του συνόλου είναι η ερμηνεία της λόγιας μουσικής, βασισμένη στην έρευνα των πρακτικών εκτέλεσης από τον κλασικισμό έως τη σημερινή έντεχνη μουσική δημιουργία. Το σύνολο έχει αξιόλογη διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα και έχει αποσπάσει επαινετικές αναφορές στον ελληνικό και ξένο τύπο. Τα μέλη του συνόλου, καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου, έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και master classes διεθνώς και οι δισκογραφήσεις τους έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στα πιο έγκυρα διεθνή έντυπα του χώρου (BBC Magazine, Gramophone, Journal of the American Viola Society, Strad Magazine). Στη συναυλία θα ακουστούν γνωστά έργα Beethoven και Brahms.

Πέμπτη 14 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Πιάνου, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Αμαλία Σαγώνα (πιάνο)
Η μεταπτυχιακή βοηθός του Πανεπιστημίου του Bowling Green, μια από τις σημαντικότερες ελληνίδες πιανίστες της νεότερης γενιάς, σε έργα Chopin και Liszt.

Δευτέρα 18 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Πιάνου, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο)
Ο Λάμπης Βασιλειάδης, από τους σημαντικότερους Έλληνες πιανίστες της νεότερης γενιάς συνηθίζει να συνθέτει προγράμματα με κριτικό μάτι, δίνοντας στον ακροατή ευκαιρίες στοχασμού και υψηλής απόλαυσης. Ο πολυβραβευμένος και δραστήριος πιανίστας ( με 12 δίσκους CD στο βιογραφικό του) θα παρουσιάσει έργα Schubert, Chopin και Szymanowski.

Τετάρτη 20 Ιουλίου
Μουσική Δωματίου με το Bowling Green Chamber Ensemble, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Vasile Beluska (βιολί)
Csaba Erdelyi (βιόλα)
Alan Smith (τσέλο)
Maxim Mogilewsky (πιάνο)
Diana Smith (πιάνο)
Η συναυλία αυτή στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας 2005, οργανώνεται σε συνεργασία με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Βowling Green. Καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας με εξαιρετική φήμη συνδράμουν στην Κέρκυρα σε μια μοναδική συνεύρεση μουσικής δωματίου. Σε διάφορους συνδυασμούς – τρίο, κουαρτέτο, ντουέτο – η βραδιά υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.

Πέμπτη 21 Ιουλίου
Συναυλία για δύο πιάνα, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Maxim Mogilewsky
Svetlana Smolina
Πιανίστας τέταρτης γενιάς από περίφημη οικογένεια ο Maxim Mogilewsky συνθέτει με τη σύζυγό του Svetlana Smolina ένα από τα αξιολογότερα ντουέτα πιάνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο, οι δυο ρωσικής καταγωγής αμερικανοί θα παρουσιάσουν έργα Liszt, Tschaikofsky, Stravinsky, και Saint Saens για δυο πιάνα.

Παρασκευή 22 Ιουλίου
Μουσική Δωματίου για πιάνο και τσέλο, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Alan Smith (τσέλο)
Diana Smith (πιάνο)
Ο Alan Smith και η Diana Smith έχουν τα τελευταία είκοσι χρόνια δεθεί σε ένα από τα πιο αξιόλογα ντουέτα μουσικής δωματίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Martinu, Bocherrini και Brahms.

Σάββατο 23 Ιουλίου
Σόλο τσέμπαλο, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Vincent Corrigan (τσέμπαλο)
Ο τσεμπαλίστας Vincent Corrigan θα παρουσιάσει έργα για σόλο τσέμπαλο των Alessandro Poglietti, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti. Το τσέμπαλο με την δική του προσωπικότητα, τους δικούς του ήχους θα μας μεταφέρει στην εποχή του μπαρόκ μέσα από την ευρηματικότητα και δεξιοτεχνία του διάσημου αμερικανού καθηγητή.

Κυριακή 24 Ιουλίου
Συναυλία με τους φοιτητές της Θερινής Ακαδημίας 2005, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Οι συμμετέχοντες στα master classes της Θερινής Ακαδημίας 2005 θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ με ποικίλο ρεπερτόριο σε διάφορα όργανα ( βιολί, βιόλα, τσέλο, πιάνο, και τσέμπαλο). Το ρεσιτάλ θα αναδείξει τόσο τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ερμηνείες όσο και ακαδημαϊκές σχολές που με ιδιαίτερο τρόπο συνδυάζει η Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δευτέρα 25 Ιουλίου
Συναυλία με έργα για δύο τσέμπαλα, Ναός Αγίου Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο), ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο)
Γιάννης Καρτσάλκας (τσέμπαλο)
Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα)
Σπύρος Γκικόντης (βιολί)
Ελένη Πετρίδου (δεύτερο βιολί)
Γιάννης Τουλής (τσέλο)
Το Ιonian Early music ensemble θα παίξει το κοντσέρτο για δύο τσέμπαλα του Bach.
Η μεγάλη συναυλία του Τμήματος Παλιάς Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου:
Με εξαιρετικούς ερμηνευτές και συνδυασμούς διαφορετικών οργάνων η βραδιά φιλοδοξεί να μαγέψει τους ακροατές μέσα από την μαγεία των ήχων.

Τρίτη 26 Ιουλίου
THE MULTIMEDIA SHOW (Συναυλία Ηλεκτρονικής Μουσικής με κλασικό σαξόφωνο), Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

John Sampen (σαξόφωνο)
Mark Bunce (συνθέτης)
Ο John Sampen, ίσως ο πιο πολυσυζητημένος ερμηνευτής κλασικού σαξοφώνου παγκοσμίως και ο Mark Bunce ένας εξαιρετικός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής συμπράττουν για μια ασυνήθιστη συναυλία που θα κινήσει το ενδιαφέρον και την προσοχή και του πιο δύσπιστου ακροατή. Έργα Cage, Mobberly, Berio, Bolcom, Bunce.

Πέμπτη 28 Ιουλίου
Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Θεόφιλος Σωτηριάδης (σοπράνο σαξόφωνο)
Στέργιος Μοσχογιάννης (άλτο σαξόφωνο)
Κώστας Δημητρίου (τενόρο σαξόφωνο)
Νίκος Δημηνάκης (βαρύτονο σαξόφωνο)
Ένα από τα σημαντικότερα κουαρτέτα στο είδος του, το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων έχει ιδιαίτερη προσφορά στην προβολή τόσο του κλασικού σαξοφώνου όσο και των Ελλήνων συνθετών που έχουν γράψει για το όργανο αυτό. Η συναυλία υπόσχεται πρωτόγνωρους ήχους με μοναδικά ηχοχρώματα με υπογραφή των Paul Nagle, Leonard Bernstein, Μιχάλη Αδάμη, Αran Khachaturian, Thelonius Monk, Astor Piazzolla, Bart Howard και Pedro Iturralde.
Το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων ιδρύθηκε το 2000 και έχει έδρα του τη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από τους σολίστες σαξοφωνίστες Θεόφιλο Σωτηριάδη (σοπράνο σαξόφωνο), Στέργιο Μοσχογιάννη (άλτο σαξόφωνο), Κωνσταντίνο Δημητρίου (τενόρο σαξόφωνο) και Nίκο Δημηνάκη (βαρύτονο σαξόφωνο). Το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων συμμετέχει σε συναυλίες εντός (Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004, Φεστιβάλ Πάτμου 2003 κα) και εκτός Ελλάδος (Iσπανία, Ελβετία), παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα με προσεγμένες επιλογές ρεπερτορίου. Οι επιλογές προέρχονται από τον χώρο της κλασικής μουσικής, της τζαζ και της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αναδεικνύοντας τη γοητεία των ηχοχρωμάτων του σαξοφώνου και τη δυνατότητά του να «ελίσσεται» ιστορικά και αισθητικά σε διαφορετικές περιόδους. Η μουσική σε σχέση με τις άλλες τέχνες (θέατρο, χορό, ζωγραφική κα) αλλά και οι παιδευτικές της διαστάσεις, αποτελούν σημαντικό άξονα των δραστηριοτήτων του Μακεδονικού Κουαρτέτου Σαξοφώνων.

Σάββατο 30 Ιουλίου
JAZZ Concert, Ιόνιος Ακαδημία, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Katharine Cartwright (φωνή)
Dimos Dimitriadis (σαξόφωνο)
George Kontrafouris (πιάνο)
Basilis Rakopoulos (κιθάρα)
Michel Hatzigeorgiou (μπάσο)
Stephane Galland (ντραμς)
Με τζαζ standards αλλά και λιγότερο γνωστά έργα το σύνολο τζαζ της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα προσφέρει στους λάτρεις του είδους ένα θαυμάσιο σύνολο ερμηνευτών από την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Αμερική. A must for anyone who loves jazz…

Κυριακή 31 Ιουλίου
Συναυλία Σπουδαστών Κλασικού Σαξοφώνου, ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €

Το κλασσικό σαξόφωνο, όργανο με ιδιαίτερα τρυφερό ηχόχρωμα είναι σχεδόν άγνωστο στο ευρύτερο κοινό. Οι ακροατές της συναυλίας σπουδαστών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την δουλειά του John Sampen και των μαθητών του: ο καθηγητής του Bowling Green State University John Sampen θεωρείται από τους πιο καταξιωμένους δασκάλους σαξοφώνου στον κόσμο: η βραδιά αναμένεται συναρπαστική...Corfu Festival 06 - IONIAN CONCERTS 2006

Α' ΚΥΚΛΟΣ: ΠΝΕΥΣΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ, ΞΥΛΙΝΑ & ΚΡΟΥΣΤΑ

1-10 Ιουλίου Συναυλίες Melos Brass
Συναυλίες με το Melos Brass και προσκεκλημένους καλλιτέχνες

1 Ιουλίου Ionian Brass Quintet
Συναυλία Κουιντέτο Melos Brass

3 Ιουλίου Συναυλία Κουιντέτο Melos Brass & σοπράνο Μαρία Μηλολιδάκη

4 Ιουλίου Συναυλία συνόλου «ΤΥΠΑΝΑ» του Athenaeum & Percussion Ensemble Ακαδημίας Κέρκυρας

5 Ιουλίου Συναυλία με το Κουαρτέτο της σοπράνο Κάτιας Πάσχου από το Mannes College της Νέας Υόρκης

6 Ιουλίου Συναυλία Συνόλου Καθηγητών Χάλκινων Πνευστών Ακαδημίας Κέρκυρας

7 Ιουλίου Τελική συναυλία Συνόλου Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας

8 Ιουλίου Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μότσαρτ: 250 χρόνια από τη γέννησή του

9 Ιουλίου Συναυλία Αποχαιρετισμού

10 Ιουλίου Συναυλία - Αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες

Β' ΚΥΚΛΟΣ: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

21 Ιουνίου Συναυλία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής της Μουσικής Ακαδημίας του Ισραήλ (JAMD)
26 Ιουνίου Συναυλία Φλαμένκο

Γ' ΚΥΚΛΟΣ: ΕΓΧΟΡΔΑ & ΠΙΑΝΟ

17 Ιουνίου Συναυλία Μουσικής Δωματίου για βιολί και πιάνο
με τους Σπύρο Γκικόντη και Λάμπη Βασιλειάδη

19 Ιουνίου Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου

23 Ιουνίου Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Φλάουτο, Φαγκότο και Πιάνο
με τους Βασίλη Πριόβολο, Ρία Γεωργιάδη και Λάμπη Βασιλειάδη

28 Ιουνίου Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Eduard Zilberkant

12 Ιουλίου J.S. Bach : Παραλλαγές Goldberg
Παρουσίαση DVD – Paul Arno
Πιάνο Κάρολος Ζουγανέλης

15 Ιουλίου Μουσική Δωματίου για βιόλα και πιάνο

17 Ιουλίου Συναυλία για δυο πιάνα
με τους Maxim Mogilewsky και Svetlana Smolina

19 Ιουλίου Συναυλία πιάνου με την Έλενα Μουζάλα

20 Ιουλίου Συναυλία με το Σύνολο Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου του Bowling Green.

21 Ιουλίου Συναυλία Μουσικής Δωματίου για τσέλο και πιάνο
με τους Γιάννη Τουλή (τσέλο) και Λάμπη Βασιλειάδη (πιάνο)

23 Ιουλίου Συναυλία Επιλεγμένων Σπουδαστών της Θερινής Ακαδημίας 2006

25 Ιουλίου Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων

Δ' ΚΥΚΛΟΣ: ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

30 Ιουνίου Σύνολο Παλιάς Μουσικής Ιονίου Πανεπιστημίου

14 Ιουλίου Σύνολο Παλιάς Μουσικής Ιονίου Πανεπιστημίου

Ε' ΚΥΚΛΟΣ: ΜΟΝΩΔΙΑ

2 Ιουλίου Συναυλία για τραγούδι και πιάνο, με τη Ρόζα Πουλημένου

22 Ιουλίου Συναυλία με τους βραβευθέντες τραγουδιστές του Bowling Green State University ( τραγούδι και πιάνο)

ΣΤ' ΚΥΚΛΟΣ: IONIAN JAZZ CONCERTS

28 Ιουλίου Tim Hagans Quintet
29 Ιουλίου Sheila Jordan Quartet
30 Ιουλίου Dimitriadis, Kontrafouris,Lenhotenen
31 Ιουλίου Σπουδαστές της Θερινής Ακαδημίας Τζαζ
25-31 Ιουλίου Βραδυνά Jam Sessions

Ζ' ΚΥΚΛΟΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλίες Ηλεκτρονικής Μουσικής
Εκδηλώσεις μεταπτυχιακών μαθητών
Corfu Festival 07 - IONIAN CONCERTS 2007

Πνευστά & Κρουστά 3 – 10 Ιουλίου

Υπεύθυνος Τμήματος Ξύλινων & Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών: Σωκράτης Άνθης, Αναπληρωτής Καθηγητής.
Οργάνωση παραγωγής Τμήματος Πνευστών και Κρουστών: Ευφροσύνη Τριανταφυλλίδου
Ρεσιτάλ ευφωνίου με τον Sotaro Fukaishi

Τρίτη 3 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ρεσιτάλ ευφωνίου με τον διεθνώς καταξιωμένο Ιάπωνα Sotaro Fukaishi σε έργα Ευρωπαίων και Ιαπώνων συνθετών. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Fukaishi θα συμπράξει με τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς Σπύρο Φαρούγγια (ευφώνιο) και Γιώργο Ραράκο (τούμπα), καθώς επίσης και με τον διεθνή Ολλανδό τουμπίστα Hendrik - Jan Renes . Στο πιάνο η Mariko Ono .

Συναυλία με τους Mnozil Brass (Αυστρία)

Τετάρτη 4 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Το φημισμένο παγκοσμίως αυστριακό συγκρότημα σε μια μοναδική συναυλία, όπου οι θεατές θα δουν μουσική και θα νιώσουν το θέαμα! Συναυλία συνόλου «ΤΥΠΑΝΑ» & Percussion Ensemble

Πέμπτη 5 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Το Σύνολο Κρουστών του Athenaeum «ΤΥΠΑΝΑ» & το Σύνολο Κρουστών της Ακαδημίας σ' ένα πρόγραμμα με έργα Reich, Varèse και Ξενάκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου κρουστών «Τύπανα» έχει ο κορυφαίος Έλληνας κρουστός Δημήτρης Δεσύλλας που έχει συμπράξει με όλες τις Κρατικές Ορχήστρες της χώρας μας, έχει διακριθεί διεθνώς για τις συνεργασίες του με γνωστούς σκηνοθέτες και χορογράφους, έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις και έχει κατασκευάσει ένα από τα μοναδικά όργανα SIXXEN στον κόσμο. Το σύνολο συμμετέχει για τέταρτη φορά με συναυλία στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Κέρκυρας και θα αποτελέσει και πάλι μια έκπληξη...

Συναυλία Συνόλου Χάλκινων πνευστών & Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας

Παρασκευή 6 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη

Διδασκαλία & Διεύθυνση Ορχήστρας: Ben van Dijk
Για τρίτη χρονιά, ο διάσημος Ολλανδός τρομπονίστας Ben van Dijk θα διευθύνει το μεγάλο αυτό σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της Θερινής Ακαδημίας, σε έργα Gabrielli, Haendel, Wagner, Puccini, αλλά και σύγχρονων γνωστών συνθετών όπως Piazzolla, Mancini, Gershwin, Stevens, Colombier και το πρόγραμμα θα κλείσει με τρία κομμάτια από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Howard Shore.

Συναυλία του Christian Lindberg (τρομπόνι) με το κουιντέτο Melos Brass

Σάββατο 7 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ένας από τους μεγαλύτερους τρομπονίστες στον κόσμο αλλά και εξαιρετικός συνθέτης και Μαέστρος, ο Σουηδός Christian Lindberg, σε μια μοναδική συναυλία στη χώρα μας, με έργα από την εποχή της Αναγέννησης ως τις μέρες μας. Σε συνεργασία με το κουιντέτο Melos Brass, θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο δικό του έργο, με τίτλο "Grand Canyon", αλλά και ένα έργο εμπνευσμένο από γνωστές οπερετικές μελωδίες των Verdi, Bizet, Mozart, Puccini, με τίτλο "A Night at the Opera", του Anders Högstedt.

Συναυλία με έργα για Φλάουτο

Κυριακή 8 Ιουλίου, Μουσείο Καποδίστρια (Κουκουρίτσα), 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
Σύνολα σπουδαστών της Θερινής Ακαδημίας. Σολίστ: Robert Aitken (διεθνής σολίστ από τον Καναδά), Ρία Γεωργιάδου (Διδάσκουσα Ιονίου Πανεπιστημίου). Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα.

Η συναυλία οργανώνεται σε συνεργασία με την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας.

Συναυλία Διδασκόντων Ξύλινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας

Δευτέρα 9 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10€
Σολίστ οι: Thomas Indermühle και Σπύρος Κοντός (όμποε), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Γιώργος Φαρούγγιας (φαγκότο). Τσέμπαλο: Κατερίνα Μιχοπούλου
Πιάνο: Χρύσα Γρένδα & Βικτωρία Κιαζίμη

Συναυλία με Σύνολα Ξύλινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας

Τρίτη 10 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα.
Στη διάρκεια από 1η έως 10η Ιουλίου 2007, θα δίνονται καθημερινά ανοιχτές συναυλίες στην Πλατεία Δημαρχείου (ώρα 20:00 μέχρι και 20:30) από διάφορα σύνολα Ξύλινων – Χάλκινων πνευστών και Κρουστών της Ακαδημίας.

Multimedia Concerts 8 & 20 Ιουλίου

Ήχοι και εικόνες
Κυριακή 8 Ιουλίου, Νέο Φρούριο, 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Τρεις διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, οι συνθέτες Joel Chadabe (Νέα Υόρκη), Curtis Roads (Santa Barbara) και ο συνθέτης/ video artist Brian O'Reilly ( Karlsruhe ) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία μοναδική παράσταση ζωντανής μουσικής και βίντεο, που παράγεται ή επεξεργάζεται μέσα από τον υπολογιστή. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην κορυφή του Νέου Φρουρίου με φόντο την παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Οι συνθέτες είναι ευρέως γνωστοί ως πρωτοπόροι στον τομέα τους και έχουν μία μακροχρόνια διαδρομή στην καλλιτεχνική δημιουργία και τα πολιτιστικά και ερευνητικά επιτεύγματα. Ο Joel Chadabe, ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ηλεκτρονικής Μουσικής θα εκτελέσει το πρόσφατο κομμάτι του “One World 1” που παρουσιάζει ένα μίγμα των αστικών ήχων της Νέας Υόρκης και του Νέου Δελχί. Ο Curtis Roads και ο Brian O'Reilly θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα χρόνων εργασίας στον υπολογιστή που συνθέτουν τον ήχο και επεξεργασμένες στον υπολογιστή κινούμενες εικόνες, σε μια ζωντανή απόδοση της συλλογής τους ' Point Line Cloud '. Το βράδυ θα κλείσει με τον Brian O'Reilly που θα εκτελέσει το έργο του Weather Mechanics , στο οποίο χρησιμοποίησε πρωτοποριακό εξοπλισμό για την video σύνθεση.

Ρεσιτάλ κλασικού Σαξοφώνου με τον John Sampen και Mark Bunce

Παρασκευή 20 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00 . Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Ένας από τους διασημότερους κλασικούς σαξοφωνίστες στον κόσμο, ο John Sampen έρχεται στην Κέρκυρα για δεύτερη φορά: μαζί με τον «μάγο» των ειδικών ηλεκτρονικών εφφέ υπόσχονται μια φουτουριστική βραδιά όπου κυριαρχούν υψηλές τάσεις συνδυασμών του κλασικού και του ηλεκτρικού ήχου.

Classical Experience 8 – 23 Ιουλίου

Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος: Λάμπης Βασιλειάδης, Επίκουρος Καθηγητής.
Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής με τη Ρόζα Πουλημένου και τον Stefan Hagel

Κυριακή 8 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 20:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
H σοπράνο Ρόζα Πουλημένου και ο Αυστριακός μελετητής δρ. Stefan Hagel θα παρουσιάσουν αποσπάσματα Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής. Ο δρ. Hagel θα παίξει σε αρχαιοελληνικά όργανα, ανακατασκευασμένα από τον ίδιο. Η συναυλία θα πλαισιώσει την παρουσίαση από τις εκδόσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου του νέου βιβλίου του δρ. Egert Poehlmann με τίτλο "Η Αρχαία Ελληνική Μουσική στο πλαίσιο της Αρχαίας Ελληνικής Ποίησης: Συμβολή στην Ιστορία του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού" (Εκδόσεις Ιονίου Πανεπιστημίου: Κέρκυρα, 2007). Στην παρουσίαση θα μιλήσουν: ο Egert Poehlmann , o Πάνος Βλαγκόπουλος (επιστημονικός επιμελητής) και ο Χάρης Ξανθουδάκης (δ/ντής του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής).

Ιόνιο Σύνολο Παλαιάς Μουσικής

Τετάρτη 11 Ιουλίου, Ναός Αγ. Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο), 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Σπύρος Γκικόντης (βιολί), Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα), Γιάννης Τουλής (βιόλα ντα γκάμπα), Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο).

Η μεγάλη συναυλία του Τμήματος Παλιάς Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Με εξαιρετικούς ερμηνευτές και συνδυασμούς διαφορετικών οργάνων η βραδιά φιλοδοξεί να μαγέψει τους ακροατές στον υποβλητικό ναό του Αγίου Γεωργίου μέσα στο Παλαιό Φρούριο.

Ρεσιτάλ πιάνου με την Eri Nakagawa

Δευτέρα 16 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Η Γιαπωνέζα πιανίστα Eri Nakagawa , δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της Άπω Ανατολής. Καθηγήτρια του Κολεγίου Μουσικής του Πανεπιστημίου Mahidol στην Bangkok , έχει να επιδείξει υψηλό γούστο και μια ιδιαίτερη παράδοση που χαρακτηρίζει την πιο σύγχρονη Ιαπωνική και Ασιατική Σχολή Ερμηνείας.

Συναυλία για δυο πιάνα με τους Maxim Mogilewsky και Svetlana Smolina

Τετάρτη 18 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00 . Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Πιανίστας τέταρτης γενιάς από περίφημη οικογένεια ο Maxim Mogilewsky συνθέτει με τη σύζυγό του Svetlana Smolina ένα από τα αξιόλογα ντουέτα πιάνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο, οι δυο ρωσικής καταγωγής Αμερικανοί θα παρουσιάσουν έργα για δυο πιάνα.

Συναυλία Παλαιάς Μουσικής με έργα για βιόλα ντα γκάμπα

Πέμπτη 19 Ιουλίου, Ναός Αγ. Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο), 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Συναυλία με έργα από την εποχή μπαρόκ, με ένα ιδιαίτερο όργανο, την βιόλα ντα γκάμπα. Ο καθηγητής Γιάννης Τουλής μαζί με την πτυχιούχο του Ιονίου πανεπιστημίου Νίκη Σταυράτη υπόσχονται μια ασυνήθιστη βραδιά.

Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο)

Συναυλία σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας

Κυριακή 22 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
Οι συμμετέχοντες στα master classes της Θερινής Ακαδημίας 2007 θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ με ποικίλο ρεπερτόριο σε διάφορα όργανα (βιολί, βιόλα, τσέλο, πιάνο και τσέμπαλο). Το ρεσιτάλ θα αναδείξει τόσο τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ερμηνείες όσο και ακαδημαϊκές σχολές που με ιδιαίτερο τρόπο συνδυάζει η Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ιόνιο Κουαρτέτο πιάνου

Δευτέρα 23 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Σπύρος Γκικόντης (βιολί), Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα), Γιάννης Τουλής (βιολοντσέλο), Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο).

Το Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου, ένα από τα πιο δραστήρια ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου, έχει αξιόλογη διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις στην Γερμανία και τις ΗΠΑ και έχει αποσπάσει επαινετικές αναφορές στον ελληνικό και ξένο τύπο. Αποτελείται από τους διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου Σπύρο Γκικόντη (βιολί), Ανδρέα Γεωργοτά (βιόλα), Γιάννη Τουλή (βιολοντσέλο) και Λάμπη Βασιλειάδη (πιάνο) οι οποίοι και σε ατομικό επίπεδο έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και master classes διεθνώς και οι δισκογραφήσεις τους έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στα πιο έγκυρα διεθνή έντυπα του χώρου ( BBC Magazine , Gramophone , Journal of the American Viola Society , Strad Magazine ).

East Meets West 14 , 24, 25 Ιουλίου

Thailand Traditional Ensemble

Σάββατο 14 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της διμερούς συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Mahidol της Bangkok και του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Κολεγίου του Mahidol , υπόσχεται μουσικές εμπειρίες που φέρουν τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την παραδοσιακή σφραγίδα ποιότητας της ασιατικής μουσικής, που σπάνια ακούγεται – στην γνήσιά της μορφή – στον ευρωπαϊκό χώρο.

(Το Thailand Traditional Ensemble θα δώσει και μια δεύτερη συναυλία την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στις 21:00. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις).

Παράσταση ινδικού χορού με την Kavita Dwivedi

Τρίτη 24 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Παράσταση του παραδοσιακού κλασικού ινδικού χορού Odissi από την διάσημη Ινδή χορεύτρια Kavita Dwivedi. Ο χορός Odissi είναι ένας από τους πιο λυρικούς και χαριτωμένους χορούς στην Ινδία. Είναι μια από τις παλαιότερες φόρμες χορού, ήδη από το 2 ο αιώνα π.χ. Το θέμα αυτού του χορού συνδέεται απόλυτα με τη θρησκεία και θεωρείται ως τρόπος λατρείας. Οι χορευτές μαζί με τους καλλιτέχνες που συνόδευαν αφιερώνονταν στις θεότητες.

Συναυλία ινδικής παραδοσιακής μουσικής

Τετάρτη 25 Ιουλίου, Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ο βιρτουόζος σολίστ του σιτάρ Purbanyu Chatterjee συνοδευμένος από 7μελή παραδοσιακή ορχήστρα σε μία και μοναδική συναυλία – ταξίδι στις βαθιές ρίζες του ινδικού πολιτισμού.

Ionian Jazz Concerts 26 - 29 Ιουλίου
Υπεύθυνος Τμήματος Τζαζ: Δήμος Δημητριάδης , Επίκουρος Καθηγητής.

Μίμης Πλέσσας - Three Generations

Πέμπτη 26 Ιουλίου, Art Cafe , 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Μίμης Πλέσσας (πιάνο), Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο), Βασίλης Ρακόπουλος (κιθάρα)
“Δυο λόγια για το jazz trio Three Generations
Συχνά είχα τη χαρά να συνεργάζομαι και με Έλληνες μουσικούς που ανήκαν σε νεότερες γενιές και με εντυπωσίαζε η ωριμότητα και η τεχνική τους. Με τον Βασίλη Ρακόπουλο και τον Αντώνη Λαδόπουλο σε ξεχωριστές ηχοληψίες βρεθήκαμε και όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση να παίξουμε μαζί, όχι μόνον δέχθηκα αλλά αυθόρμητα σκέφτηκα: Τρεις γενιές! Και πρέπει η πιο παλιά να μελετήσει και να' ναι το ίδιο καλή σ' αυτό το καινούριο τόλμημα που τελικά βαφτίσαμε Three Generations. Καλή ακρόαση. Καλή υπομονή και καλή διασκέδαση”.

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Το τρίο θα ερμηνεύσει έργα του Μίμη Πλέσσα καθώς επίσης και ελληνικά τραγούδια διαμορφωμένα και ερμηνευμένα με ένα αυτοσχεδιαστικό jazz τρόπο.

Jonathan Kreisberg και Jazz Masters από την Ελλάδα

Δήμος Δημητριάδης – Γιώργος Κοντραφούρης

Παρασκευή 27 Ιουλίου , Art Cafe , 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €.
Jonathan Kreisberg - ΗΠΑ (κιθάρα), Δήμος Δημητριάδης - Ελλάδα (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης - Ελλάδα (πιάνο), Olivier Gatto - Γαλλία (μπάσο), Jukkis Uotila - Φινλανδία (ντραμς).

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Jonathan Kreisberg , ο ταχύτερα ανερχόμενος σταρ της Τζαζ κιθάρας στη σκηνή της Νέας Υόρκης και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του συναντά δύο από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς της Τζαζ τον σαξοφωνίστα Δήμο Δημητριάδη και τον πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη.

Sheila Jordan και Jazz Masters από τη Φινλανδία

Jukkis Uotila - Jari Perkiomaki

Σάββατο 28 Ιουλίου , Art Cafe , 21:00. , Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Sheila Jordan - ΗΠΑ (φωνή) , Jari Perkiomaki - Φινλανδία, (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης - Ελλάδα (πιάνο), Olivier Gatto - Γαλλία (μπάσο), Jukkis Uotila - Φινλανδία (ντραμς).

Για δεύτερη φορά στην Κέρκυρα η κορυφαία Sheila Jordan μια από τις πιο δημιουργικές τραγουδίστριες της τζαζ όλων των εποχών, μοναδική ερμηνεύτρια των blues και της μουσικής του Charlie Parker συναντά δύο από τους σπουδαιότερους Τζαζ μουσικούς της Φινλανδίας. Η πρόσφατα βραβευμένη για το σύνολο του έργου της Sheila Jordan είναι μία από τις λίγες τραγουδίστριες που μπορούν να αυτοσχεδιάζουν όχι μόνο τη μουσική αλλά και τους στίχους των τραγουδιών που ερμηνεύουν ο δε τρόπος που τραγουδάει μπαλάντες είναι, όπως έγραψαν οι New York Times , "πολύ πέρα από τις εκφραστικές και συναισθηματικές δυνατότητες των άλλων τραγουδιστών".

Συναυλία σπουδαστών και καθηγητών Θερινής Ακαδημίας Jazz

Κυριακή 29 Ιουλίου. Art Cafe , 21:00. Είσοδος Ελεύθερη

To grand finale του Φεστιβάλ με μια μεγάλη συναυλία - πάρτυ της τζαζ.
Οι καθηγητές οδηγούν και οι σπουδαστές δημιουργούν με δύναμη και πρωτοτυπία Τζαζ της επόμενης γενιάς.
Jam Sessions

Πέμπτη 26, Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Ιουλίου, Art Cafe , 23:00. Είσοδος Ελεύθερη

Δυναμικές και απρόοπτες συναντήσεις και αναμετρήσεις νέων μουσικών της Τζαζ μπροστά στο κοινό.


Corfu Festival 08 - IONIAN CONCERTS 2008

Κυριακή, 29 Ιουνίου
Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής
“Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου, Ηχητικά Τοπία – Εικονικά Τοπία 2008”
Με έργα Scott Wilson , Julio D ' Escrivan , Tim Ward , Γιάννη Ζάννου, Θόδωρου Λώτη, Αντρέα Μνιέστρη, φοιτητών και απόφοιτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Παλαιό Φρούριο
Ώρα 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη, 1 Ιουλίου
Open air happening με Ensemble τρομπονιών
Πλατεία Λιστόν
Ώρα 21:00
Πρόκειται για ένα σύνολο τρομπονιών από μουσικούς που συμμετέχουν στην Θερινή Ακαδημία. Την εποπτεία του συνόλου έχει ο Σπύρος Φαρούγγιας, τρομπονίστας του Melos Brass και σόλο τρομπόνι στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου
Melos Brass & Friends
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Στη συναυλία αυτή το Κουιντέτο Melos Brass προσκαλεί κορυφαίους και διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς χάλκινων πνευστών από ολόκληρο τον κόσμο, για να δώσουν μαζί μια μοναδική συναυλία, με έργα που, στην πλειοψηφία τους, θα ακουστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σολίστ της συναυλίας, εκτός από τους 5 κορυφαίους μουσικούς στις Κρατικές Ορχήστρες της χώρας μας, που είναι τα μέλη του κουιντέτου Melos Brass , Σωκράτης Άνθης & Παναγιώτης Καίσαρης στην τρομπέτα, Αντώνης Λαγός στο κόρνο, Σπύρος Φαρούγγιας στο τρομπόνι και Σάκης Μυρώνης στην τούμπα, θα είναι:
Στην τρομπέτα: ο Αμερικανός Chris Martin , που σε νεαρότατη ηλικία είναι ο κορυφαίος τρομπετίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, με πολυάριθμα βραβεία και ρεσιτάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γερμανός Reinhold Friedrich , δεξιοτέχνης τρομπετίστας, του οποίου το ρεπερτόριο εκτείνεται μέσα σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, από την παλιά μουσική μέχρι την εκτέλεση έργων σύγχρονων συνθετών. Ο Αμερικανός Greg Jones , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Truman , των Η.Π.Α., με πλούσια σολιστική εμπειρία από τις συνεργασίες του με τις περισσότερες Συμφωνικές Ορχήστρες των Η.Π.Α., αλλά και με μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου. Ο Βρετανός James Watson , Διευθυντής του Τμήματος Χάλκινων Πνευστών της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, με συνεργασίες και ηχογραφήσεις τόσο με την Royal Philharmonic Orchestra , όσο και με τους Elton John , Paul McCartney , Peter Gabriel και άλλους!
Στο κόρνο: ο Αυστραλός κορνίστας Hector Mac Donald , καθηγητής στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς, στην Αυστρία, έχει συμπράξει ως σολίστ και ως κορυφαίος κορνίστας με μεγάλες ορχήστρες και μαέστρους. Στο τρομπόνι: ο διεθνούς φήμης Σουηδός σολίστ Jonas Bylund , Καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Ανόβερου, με πολλές σόλο εμφανίσεις ανά τον κόσμο και εξαιρετικά βραβεία διεθνούς κύρους. Ο Γερμανός Thomas Horch , καθηγητής στο Richard Strauss Konservatorium του Μονάχου, με πλούσια εκπαιδευτική καριέρα, ηχογραφήσεις και συνεργασίες με μεγάλους μαέστρους και ορχήστρες.
Στην τούμπα: ο Δανός Jens Bjorn - Larsen , κορυφαίος τουμπίστας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθηγητής στην Hochschule fur Musik und Theater στο Ανόβερο
Στο ευφώνιο: ο Ιάπωνας Sotaro Fukaishi , ο οποίος είναι καλεσμένος του Melos Brass για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με πολλά βραβεία, ηχογραφήσεις και σολιστικές εμφανίσεις παγκοσμίως, επί του παρόντος καθηγητής στο Senzoku Gakuen College of Music , στην Ιαπωνία.

Πέμπτη, 3 Ιουλίου
Ανοιχτή συναυλία Brass Ensemble σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας
Πλατεία Λιστόν
Ώρα 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή, 4 Ιουλίου
Συναυλία με Ensemble Κλαρινέτων
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Πρόκειται για ένα σύνολο κλαρινέτων από μουσικούς που συμμετέχουν στην Θερινή Ακαδημία. Την εποπτεία του συνόλου έχει ο Σπύρος Μουρίκης, σόλο κλαρινέτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στη συναυλία θα συμμετάσχει και ο βραβευθείς από τον 14ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "EUROVISION YOUNG MUSICIANS 2008", Διονύσης Γραμμένος.

Σάββατο, 5 Ιουλίου
Brass Ensemble καθηγητών Ακαδημίας Κέρκυρας
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Παίζουν οι: Chris Martin , Greg Jones , James Watson , Σωκράτης Άνθης και Παναγιώτης Καίσαρης (τρομπέτα), Hector Mac Donald και Αντώνης Λαγός (κόρνο), Jonas Bylund , Thomas Horch και Σπύρος Φαρούγγιας (τρομπόνι), Sotaro Fukaishi (ευφώνιο), Jens Bjorn - Larsen (τούμπα).

Κυριακή, 6 Ιουλίου
Συναυλία - Διάλεξη Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής με τον Stefan Hagel
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Κυριακή, 6 Ιουλίου
Ανοιχτή συναυλία Brass Ensemble σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας
Πλατεία Λιστόν
Ώρα 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή, 6 Ιουλίου
Canadian Brass Live!
Παλαιό Φρούριο
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Το μυθικό χάλκινο συγκρότημα, οι βιρτουόζοι Canadian Brass στην Ελλάδα! Με την ευρηματικότητα, τον αυθορμητισμό και το χιούμορ τους, με περισσότερους από 60 δίσκους, με ρεπερτόριο από το μπαρόκ μέχρι τη τζαζ και την pop μουσική, κάνουν το γύρο του κόσμου πολλές φορές το χρόνο για συναυλίες γεμίζοντας τις αίθουσες και διασκεδάζοντας το κοινό και το σπουδαιότερο απ' όλα είναι ότι δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω

Δευτέρα, 7 Ιουλίου
Σύνολο Χάλκινων πνευστών & Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας
Δημοτικό Θέατρο K έρκυρας
Ώρα 19:30
Είσοδος ελεύθερη
Ένας από τους μεγαλύτερους τρομπετίστες αλλά και εξαιρετικός καθηγητής, Διευθυντής του Τμήματος Χάλκινων Πνευστών της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, ο Βρετανός James Watson , θα διευθύνει το μεγάλο αυτό σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών, σε μελωδίες κλασικές και σύγχρονες.

Δευτέρα, 7 Ιουλίου
Συναυλία με έργα για Φλάουτο
Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας
Ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Σύνολα σπουδαστών της Θερινής Ακαδημίας
Σολίστ: ο Αυστριακός Karl - Heinz Schutz ( Principal Flutist Vienna Symphony ) και η Ρία Γεωργιάδου (διδάσκουσα Ιονίου Πανεπιστημίου)
Πιάνο: Χρύσα Γρένδα
Σε συνεργασία με την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας

Δευτέρα, 7 Ιουλίου
Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αλάσκα με έργα Saint Saens και Brahms
Σολίστ: Έλενα Μουζάλα (Πιάνο)
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Δυο συναυλίες 7 και 9 Ιουλίου με τη φιλοξενούμενη Αμερικάνικη Ορχήστρα του Fairbanks της Αλάσκα: ένα ιδιαίτερο σύνολο με μεγάλο συμφωνικό ήχο από 75 μουσικούς που θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του γαλλικού και ρώσικου ρομαντισμού: την αυλαία ανοίγει στις 7 Ιουλίου η Ελενα Μουζάλα με το 2 ο κοντσέρτο για πιάνο του Saint Saens . Η διακεκριμένη ελληνοκυπριακής καταγωγής πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και πρόσφατα απέσπασε το “Βραβείο Επιτυχημένης Γυναίκας στο πλαίσιο της καθιερωμένης βράβευσης από την οργάνωση “ Γαλλία - Ευρώπη – Μεσόγειος” σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Γερουσίας στο Παρίσι! Μαέστρος ο ρωσικής καταγωγής αμερικανός Eduard Zilberkant που στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα διευθύνει την πρώτη συμφωνία του Brahms .

Τρίτη, 8 Ιουλίου
Συναυλία προκλασικής μουσικής με το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής του Δήμου Αθηναίων
Ντόμο, Καθεδρικός Καθολικός Ναός των Αγίων Ιακώβου και Χριστόφορου
Ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Τα έργα που θα παρουσιάσει το Σ ύνολο Παλαιάς Μουσικής του Δήμου Αθηναίων είναι των Α. Βιβάλντι, Γ. Κ. Μπαχ, Γ. Σ. Μπαχ, Χ. Πέρσελ και Ζ. Φ. Ραμώ. Μελωδικοί συνδυασμοί για βιολοντσέλο και κοντίνουο, τσέμπαλο, βιολιά και βιολοντσέλο, βιολί, φλάουτο και κοντίνουο, αλλά και για σόλο τσέμπαλο θα μας μεταφέρουν στην Ευρώπη της εποχής του μπαρόκ.
Tο μουσικό σύνολο του Δήμου Αθηναίων αποτελούν οι μουσικοί, Έφη Χριστοδούλου και Γιώργος Περιστέρης (βιολί), Κωστής Θέος (τσέλο), Μικαέλα Παναγιωτοπούλου (φλάουτο), Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο).

Τετάρτη, 9 Ιουλίου
Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αλάσκα με έργα Tchaikovsky και Dvorzak
Σολίστ: Λάμπης Βασιλειάδης (Πιάνο)
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Μια σπάνια ευκαιρία να ακούσουμε το 2ο Κοντσέρτο για πιάνο και την Συμφωνία του Νέου Kόσμου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αλάσκα, μαέστρο τον Eduard ZIlberkant και το Λάμπη Βασιλειάδη στο πιάνο που σύμφωνα με τον μουσικοκριτικό Θ. Ταμβάκο, πραγματοποιεί σε πρόσφατη ηχογράφηση «...ακόμα έναν ερμηνευτικό θρίαμβο ο οποίος οφείλει να καταχωριστεί στη δισκογραφική ιστορία ως ερμηνεία αναφοράς».

Πέμπτη, 10 Ιουλίου
Συναυλία Ξύλινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Μεγάλο σύνολο ξύλινων πνευστών από σπουδαστές και καθηγητές της Θερινής Ακαδημίας, με έργα L . T . Gouvy , F . Krommer , C . Reinecke
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Φλάουτο – Όθωνας Γκόγκας
Όμποε – Κώστας Γιοβάνης
Κλαρινέτα – Σπύρος Τζέκος, Δημήτρης Μπακέας
Κόρνα – Γιάννης Γούναρης, Νάσος Ιωάννου
Φαγκότα – Γιώργος Φαρούγγιας, Δημήτρης Ντακοβάνος

Σάββατο, 12 Ιουλίου
Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Καποδίστριας
Φρούριο Κασσιόπης
Ώρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Η Φιλαρμονική Εταιρία Καποδίστριας θα δώσει μια μοναδική παράσταση με έργα Χατζηδάκη στο ειδυλλιακό Φρούριο Κασσιόπης για τα εγκαίνια της ανακαίνισης του φρουρίου.

Κυριακή, 13 Ιουλίου
Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας
Παλαιό Φρούριο
Ώρα: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Η “Παλαιά” Φιλαρμονική της Κέρκυρας με συνεχή παρουσία στον πολιτισμό του τόπου από το 1846, σε μια ιστορική εμφάνιση μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου
Συναυλία με τη Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας
Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα
Ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Μια απρόβλεπτη παράσταση της Δημοτικής Χορωδίας στην Πλακάδα τ' Αγιού!

Τετάρτη, 16 Ιουλίου
Συναυλία με μουσικές του κόσμου από τους David Harnish και Tammy Starr
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Bowling Green των ΗΠΑ David Harnish και η συνεργάτιδά του Tammy Star θα παρουσιάσουν μουσική και χορούς από την Ινδονησία και την Κορέα. Μια εξωτική μουσική εμπειρία!!!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Τραγουδιού με το βαρύτονο Andrea Reibenspiess
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ένας από τους αξιολογότερους βαρύτονους της Γερμανίας, ο καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας του Trossingen , Andreas Reibenspiess , θα τραγουδήσει όλο τον κύκλο τραγουδιών του Schubert , “ Schwanengesang ”, το “Κύκνειο Άσμα”. Στο πιάνο συνοδεύει ο Λάμπης Βασιλειάδης.
Το “Κύκνειο Άσμα” αποτελεί το απαύγασμα της συνθετικής τέχνης του Schubert και απαιτεί ιδιαίτερες ερμηνευτικές ικανότητες. Το Γερμανικό Lied σε όλο του το μεγαλείο: η Μαρίνα Θεοδωροπούλου θα βοηθήσει στην παρουσίαση με μικρά κείμενα για την καλύτερη κατανόηση της ποίησης. Μην το χάσετε!

Παρασκευή, 18 Ιουλίου
Συναυλία με το φωνητικό σύνολο «Ψάλτες της Κέρκυρας»
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Στάθης Μακρής
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο)
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου 10€
To φωνητικό σύνολο “Ψάλτες της Κέρκυρας” του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσει παραδοσιακή εκκλησιαστική μουσική από την Κέρκυρα και τα άλλα Επτάνησα, καθώς και έντεχνες μελοποιήσεις ύμνων της Θ. Λειτουργίας διαφόρων συνθετών. Συμμετέχει η παιδική χορωδία της Πολιτιστικής Ένωσης Ποταμού “Ο Μπόργος”.

Σάββατο 19 Ιουλίου έως Πέμπτη 24 Ιουλίου
Ανοικτές συναυλίες Jam Sessions καθημερινά από φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Jazz της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας
Art Caf é (Κήπος Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Ώρα 23:00
Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα, 21 Ιουλίου
“ Guitar Summit ”
Jazz Συναυλία με τους κιθαρίστες Richard Smith , Franzesco Buzzurro και Βασίλη Ρακόπουλο.
Art Caf é (Κήπος Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Τρίτη, 22 Ιουλίου
“ Saxophone Summit ”
Jazz Συναυλία με τους σαξοφωνίστες Chico Freeman , Δήμο Δημητριάδη και Jari Perkiomaki.
Art Caf é (Κήπος Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Τετάρτη, 23 Ιουλίου
Jazz Συναυλία με τους Mark Murphy , Ron McClure , Jukkis Uotila .
Art Café (Κήπος Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Πέμπτη, 24 Ιουλίου
Jazz Party – Συναυλία σπουδαστών μαζί με τους καθηγητές του τμήματος Jazz της 6 ης Μουσικής Θερινής Ακαδημίας
Art Café (Κήπος Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου)
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Παρασκευή, 25 Ιουλίου
Συναυλία με έργα για βιόλα και τσέμπαλο
Ιερός Ναός Αντιβουνιώτισσας (Βυζαντινό Μουσείο)
Ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Κάθε καλοκαίρι το Ιόνιο Σύνολο Παλαιάς Μουσικής διεκδικεί τη θέση του στο Φεστιβαλικό χώρο της Κέρκυρας καθώς πια έχει το δικό του κοινό: το Τμήμα Μουσικών Σπουδών πρωτοπόρο στην Παλιά Μουσική, ερευνά και παρουσιάζει αυθεντικά δείγματα παλιάς μουσικής, με υψηλή αισθητική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα!

Σάββατο, 26 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Πιάνου του Michael Boydd
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Toled και επισκέπτης καθηγητής του στο Eastman School of Music, ο Michael Boydd, Θα παρουσιάσει έργα Scarlatti, Surinach, Bartok αλλά και τις εκπληκτικά δεξιοτεχνικές και σπάνιες διασκευές Godowsky, Olenev και Liszt σε γνωστές μελωδίες του Strauss και του Schubert. Μια βραδιά γεμάτη έργα που σπάνια ακούγονται στις ελληνικές αίθουσες συναυλιών!!!

Κυριακή, 27 Ιουλίου
Συναυλία με το Ιόνιο Σύνολο Παλαιάς Μουσικής
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο)
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Δευτέρα, 28 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Πιάνου του Steve Glaser
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Οι " New York Times ” γράφουν για τον περίφημο πιανίστα και καθηγητή του Ohio State :
“ …εξαιρετικός ήχος, δεξιοτεχνία ακριβείας, μια ερμηνεία μεγάλου βεληνεκούς”
Αν και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Steve Glaser έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα… για να παίξει σε πρώτη εκτέλεση έργα Liapunov και Ben Heim .

Τρίτη, 29 Ιουλίου
Χορωδία Κέρκυρας, Lucio Dalla , Μάριος Φραγκούλης.
Με μια μεγάλη συναυλία εγκαινιάζει η Χορωδία Κέρκυρας τη συνεργασία της με τα Ionian Concerts . Συμπράττει με δυο κορυφαία ονόματα, τον Lucio Dalla και τον Μάριο Φραγκούλη σε μια βραδιά που θα μείνει στην Ιστορία.
Παλαιό Φρούριο
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 25€

Τετάρτη, 30 Ιουλίου
Συναυλία των καθηγητών του Bowling Green State University – Σολίστ: L . Melton και V . Beluska
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Το πανεπιστήμιο του Bowling Green και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνεργάζονται στενά τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτή τη βραδιά ο βιολιστής V . Beluska (μαθητής του διάσημου J . Heifetz ) με την Laura Melton στο πιάνο, θα παρουσιάσουν έργα για πιάνο και μουσικής δωματίου σφραγίζοντας με την ποιότητα της ερμηνείας τους τις ακαδημαϊκές επιλογές και δυνατότητες της Θερινής Ακαδημίας.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου
Συναυλία Σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Πανηγυρική λήξη του Φεστιβάλ με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος.Corfu Festival 09 - IONIAN CONCERTS 2009

Κυριακή, 14 Ιουνίου: Χορωδιακή Συνάντηση με τη Xορωδία Δήμου Κερκυραίων, τη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Χλομού, τη Μικτή Χορωδία Λιαπάδων και τη Χορωδία Μουσικού Ομίλου Γύρου Κέρκυρας
Πολιτιστικό Κέντρο, Λιαπάδες
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 19 Ιουνίου: Pomelo Town, Thai Jazz
Αίθουσα Εκδηλώσεων Λογγού, Παξοί
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο, 20 Ιουνίου: Χορωδιακή Συνάντηση με τη Χορωδία Λευκίμμης, τη Χορωδία Κέρκυρας και τη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πέλεκα
Αίθουσα Λόγου & Τέχνης Λευκίμμης
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή, 21 Ιουνίου: Χορωδιακή Συνάντηση με τη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμομύλου “Θωμάς Φλαγγίνης”, τη Χορωδία Δήμου Αχιλλείων “Δημόδοκος”, τη Χορωδία Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αχαράβης και τη Χορωδία Φιλαρμονικής Κορακιάνας “ΣπύροςΣαμάρας”
Φλαγγίνειο Πολιτιστικό Κέντρο
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα, 22 Ιουνίου: Pomelo Town, Thai Jazz
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Σάββατο, 27 Ιουνίου: Ρεσιτάλ πιάνου του Λάμπη Βασιλειάδη
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Κυριακή, 28 Ιουνίου – Παρασκευή, 3 Ιουλίου: Προβολές animation comics
Για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας κινηματογραφικές καλλιτεχνικές δημιουργίες φιλοξενούνται στην Πάνω Πλατεία, διακοσμώντας με κίνηση και φως τους φεστιβαλικούς ήχους.
Πάνω Πλατεία
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο, 4 Ιουλίου: Συναυλία Ergon Ensemble με έργα του Philip Cashian
Το “Ergon Ensemble” επισκέπτεται την Κέρκυρα για δεύτερη φορά, με αφετηρία το Φεστιβάλ των γειτονικών Παξών. Πρόκειται για ένα καταξιωμένο μουσικό σύνολο, με σπάνιες μουσικές παραστάσεις σύγχρονων έργων, σε αυτή τη συναυλία θα παιχτούν έργα του διάσημου σύγχρονου συνθέτη Philip Cashian που επισκέπτεται την Κέρκυρα στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ζωντανή παρουσία του συνθέτη θα προσδώσει στην συναυλία μια διαφορετική διάσταση, αξίζει να παρακολουθήσετε!
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Δευτέρα, 6 Ιουλίου: Ρεσιτάλ πιάνου της Hideyo Harada
Το έγκυρο μουσικό περιοδικό Gramophone (τεύχος Απριλίου 2009) σχολιάζει την τελευταία ηχογράφηση της κ. Hideyo Harada ως “ερμηνεία που συναρπάζει, τόσο για την δεξιοτεχνία της, όσο και για τις λεπτές της αποχρώσεις”. Βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς υψηλού κύρους (βραβεία διαγωνισμών Beethoven και Rachmaninov), η Hideyo Harada ανήκει στους πιο καταξιωμένους πιανίστες σε παγκόσμια κλίμακα. Η πρώτη επίσκεψή της στην Κέρκυρα συνιστά πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας. Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί…
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Τρίτη, 7 Ιουλίου: “Οι Τρεις Πιανίστες”
Ρεσιτάλ πιάνου του Robert Satterlee, του Νίκου Τασόπουλου και του Sebastian Koch
Ο Αμερικανός καθηγητής και πολυβραβευμένος Robert Satterlee, καθηγητής του Bowling Green State University, ο Γάλλος Sebastian Koch και ο Έλληνας πιανίστας Νίκος Τασόπουλος, καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύνθεση ρεπερτορίου και ερμηνευτικών σχολών. Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα οι "Τρεις Πιανίστες" υπόσχονται συναρπαστικές εναλλαγές, αξίζει να το παρακολουθήσετε!…
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Τετάρτη, 8 Ιουλίου: Σύνολο Παλαιάς Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου
Βραδιά μουσικής δωματίου με τους καθηγητές της Θερινής Ακαδημίας, οι καθιερωμένες πια καλοκαιρινές συναντήσεις που συχνά εκπλήσσουν με την φρεσκάδα και ποικιλία που τις διακρίνει.
Για τους λάτρεις της αναγεννησιακής μουσικής, το γνωστό ensemble του Ιονίου Πανεπιστημίου θα ερμηνεύσει έργα εποχής μπαρόκ στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η καθιερωμένη συναυλία χαρακτηρίζει μοναδικά το Διεθνές Φεστιβάλ, αλλά και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου που διεκδικεί ακαδημαϊκά τα πρωτεία στο χώρο της παλιάς μουσικής. Παλαιό Φρούριο, Άγιος Γεώργιος
21:00 - 10€

Πέμπτη, 9 Ιουλίου: Μουσική Δωματίου με τους Robert Satterlee, Vasile Beluska και Σπύρο Γκικόντη
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Παρασκευή, 10 Ιουλίου: Strings Duo με τον Σπύρο Γκικόντη (βιολί) και τον Ανδρέα Γεωργοτά (βιόλα)
Το γνωστό ντουέτο του Σπύρου Γκικόντη με τον Ανδρέα Γεωργοτά εμφανίζεται φέτος στο Φεστιβάλ Ζακύνθου και στο Φεστιβάλ Κέρκυρας. Με έργα σύγχρονης μουσικής, υψηλής δεξιοτεχνίας, ο σπάνιος αυτός συνδυασμός θα προσφέρει αναγνώσεις υψηλής απόλαυσης στους τυχερούς ακροατές!
Παλαιό Φρούριο, Άγιος Γεώργιος
21:00 - 10€

Σάββατο, 11 Ιουλίου: Strings & Piano, Συναυλία σπουδαστών της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας
Η καθιερωμένη συναυλία σπουδαστών περιλαμβάνει φέτος σπουδαστές από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Γερμανία, την Ρωσία και την Ελλάδα. Μια υπέροχη βραδιά με διακριτές νεανικές παρουσίες!!
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή, 12 Ιουλίου: Συναυλία Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής
Η μουσική της Αριάδνης:
Έργα του J. Haydn, Arianna a Nasso και του C. Monteverdi, Lamento di Arianna με τη Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο) και την Κατερίνα Τσίτσα (πιάνο).
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Πέμπτη, 16 Ιουλίου – Δευτέρα, 20 Ιουλίου: Ανοιχτές συναυλίες από σύνολα Χάλκινων Πνευστών
Λιστόν
20:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 17 Ιουλίου: Melos Brass and Friends
Το κουϊντέτο Melos Brass (Σωκράτης Άνθης και Παναγιώτης Καίσαρης, τρομπέτα, Αντώνης Λαγός κόρνο, Σπύρος Φαρούγγιας, τρομπόνι, Σάκης Μυρώνης, τούμπα), σε μια συναυλία με προσκεκλημένους τους σολίστ, Frits Damrow, τρομπέτα, Lucca Benucci, κόρνο και Jens Bjorn Larsen, τούμπα, σε μια συναυλία με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο.
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Σάββατο, 18 Ιουλίου: Συναυλία της Μπάντας της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη
Έχετε ποτέ διασκεδάσει στη Φλώρινα;
Οι χάλκινες μελωδίες από τα φουσκωμένα μάγουλα των δεξιοτεχνών της τρομπέτας και του σαξόφωνου θα μας ταξιδέψουν στο αναλλοίωτο του χρόνου, των χορών και χρωμάτων των μουσικών παραδόσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Συναυλία με Βαλκα – (νη) – κούς ρυθμούς που ξεσηκώνουν. Η Μπάντα της Φλώρινας για πρώτη φορά στην Κέρκυρα!
Παλαιό Φρούριο
21:00 - 10€

Κυριακή, 19 Ιουλίου: Συναυλία Φιλαρμονικής Εταιρείας “Μάντζαρος”
Η Κερκυραϊκή Παράδοση: η Φιλαρμονική Μάντζαρος στην Ιόνιο Ακαδημία, όπως και πέρυσι μια συναυλία αξιώσεων που σύντομα θα αποτελέσει παράδοση για το Διεθνές Φεστιβάλ. Μαζί στην Ιόνιο Ακαδημία.
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα, 20 Ιουλίου: “Λες κι ήταν χθες”
Συναυλία των Melos Brass και της Χορωδίας Δήμου Κερκυραίων
Το Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Melos Brass συναντά τη Χορωδία Δήμου Κερκυραίων σε ένα αφιέρωμα στις μελωδίες του ‘30. Θα ακουστούν τραγούδια των Αττίκ, Μουζάκη, Γούναρη, Σογιούλ, Μωράκη, Κατσαρού, Χαιρόπουλου, Καπνίση και άλλων.
Παλαιό Φρούριο
21:00 - 10€

Τρίτη, 21 Ιουλίου: Brass Ensemble Ακαδημίας
Το σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας Κέρκυρας, υπό τη Διεύθυνση ενός από τους μεγαλύτερους τρομπονίστες της Αμερικής αλλά και εξαιρετικού καθηγητή (σόλο τρομπόνι στην Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο) του Jay Friedman, σε μια μοναδική συναυλία με έργα από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο.
Ιόνιος Ακαδημία
21:00 - 10€

Τετάρτη, 22 Ιουλίου: “Οι Γέφυρες της Παράδοσης”
Συναυλία της Χορωδίας Δήμου Αχιλλείων “Δημόδοκος”
Η Δημοτική Χορωδία Αχιλλείων ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2000 με στόχο την καλλιέργεια και διάδοση της τοπικής λαϊκής μουσικής και χορωδιακής παράδοσης. Φέρει την επωνυμία «Δημόδοκος», το όνομα δηλαδή του τυφλού αοιδού που αναφέρεται από τον Όμηρο πως ζούσε στην αυλή του Αλκίνοου, βασιλιάτων Φαιάκων.
Αχίλλειο
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, 23 Ιουλίου: All Star Jazz Night
Δήμος Δημητριάδης, Γιώργος Κοντραφούρης, Βασίλης Ρακόπουλος
Μια συναυλία με τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής τζαζ και δύο από τους καλύτερους μουσικούς της Ευρώπης σε μια μουσική συνάντηση που στοχεύει τόσο στο παρελθόν και την παράδοση της τζαζ, όσο και σε νέους ήχους από το μέλλον της.
Jam Sessions μετά τις επίσημες συναυλίες
Art Café
21:00 - 10€

Παρασκευή, 24 Ιουλίου: JD Walter New Jazz
Voice with Olivier Gatto / Jukkis Uotila
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καλεσμένος, των Ionian Jazz Concerts και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς νέους τραγουδιστές της τζαζ. Ο JD Walter θεωρείται ο ηγέτης μιας νέας γενιάς τραγουδιστών με σπάνιες εκφραστικές και τεχνικές ικανότητες που φέρνουν πρωτότυπες ιδέες τόσο στο ρεπερτόριο των standards όσο και σε τολμηρούς φωνητικούς και ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς.
Jam Sessions μετά τις επίσημες συναυλίες
Art Café
21:00 - 10€

Σάββατο, 25 Ιουλίου: Jazz student’s concert
Συναυλία των φοιτητών της Εβδομάδας Τζαζ της Θερινής Ακαδημίας στον Κήπο των Ανακτόρων.
Jam Sessions μετά τις επίσημες συναυλίες.
Art Café
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα, 27 Ιουλίου: Big Band jazz με την ορχήστρα Backnanger Jugendmusikschule
Το Μουσικό Σχολείο της Backnang (κοντά στη Στουτγκάρδη) εμφανίζεται με εικοσαμελή μπάντα. Tαξιδεύει από τη Γερμανία και μεταφέρει ό,τι οι σπουδαστές και οι καθηγητές του έχουν προετοιμάσει ειδικά για το Φεστιβάλ της Κέρκυρας, όλη την προηγούμενη χρονιά. Τους περιμένουμε με χαρά να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μας διασκεδάσουν με γνωστές τζαζ μελωδίες με μια καλοδεμένη και πειθαρχημένη Big Band.
Art Café
21:00 - 10€

Τρίτη, 28 Ιουλίου: Συναυλία Eric Burdon and the Animals
Ο Eric Burdon δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας ζωντανός θρύλος, διάσημος για την πρωτοπορία του ως επικεφαλής των ιστορικών Animals και War. Η εκρηκτική του πρώτη εμφάνιση στη ροκ σκηνή με τη συγκλονιστική του ερμηνεία στο «House of the Rising Sun» τον ανέδειξε σε συμβολική μορφή του ροκ.
Σήμερα, το μέλος του Rock and Roll Hall of Fame δεν έχει μειώσει τους ρυθμούς του, ηχογραφεί δίσκους με ταχύτητα πιο γρήγορη από πολλών νέων καλλιτεχνών και περιοδεύει κυριολεκτικά ασταμάτητα. Σε κάθε εμφάνισή του στη σκηνή μαγεύει τους ακροατές του με εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω στα πασίγνωστα τραγούδια του. Αυτή τη συναυλία δεν πρέπει να την χάσετε με τίποτα.
Παλαιό Φρούριο
21:00 - 25€

Τετάρτη, 29 Ιουλίου: Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων
Ρεσιτάλ με άριες – καντσονέτες & γνωστά τραγούδια από τρεις τενόρους και ένα βαρύτονο, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού.
Παλαιό Φρούριο
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, 30 Ιουλίου: Dr. Ananda Shankar Jayant & the Shankarananda Kalakshetra Troupe
Μία συναρπαστική παράσταση δύο ωρών Ινδικού χορού, κλασικής σχολής, με μοντέρνα σκηνοθεσία και άποψη στην οποία συμμετέχουν επτά χορευτές και τέσσερις παραδοσιακοί μουσικοί. Η εμπνευσμένη καλλιτέχνις Dr. Ananda Shankar Jayant συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την εξιστόρηση τοπικών παραμυθιών και χoρού.
Θέατρο “Νίκος Κούρκουλος”
Παλαιοκαστρίτσα
21:00 - 10€

Πέμπτη, 30 Ιουλίου: Summer Nights on Broadway
Παράσταση της Ρόζας Πουλημένου, της Cindy Trent και των σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας. Πρόκειται για μια συναυλία όπου οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από γνωστά Musical που μελέτησαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων όπως Wicked, Mamma Mia, Les Miserables, Rent, Chicago και άλλα.
Δημοτικό Θέατρο
21:00 - 10€

Παρασκευή, 31 Ιουλίου: Dr. Ananda Shankar Jayant & the Shankarananda Kalakshetra Troupe
Μία συναρπαστική παράσταση δύο ωρών Ινδικού χορού, κλασικής σχο λής, με μοντέρνα σκηνοθεσία και άποψη στην οποία συμμετέχουν επτά χορευτές και τέσσερις παραδοσιακοί μουσικοί. Η εμπνευσμένη καλλιτέχνις Dr. Ananda Shankar Jayant συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την εξιστόρηση τοπικών παραμυθιών και χoρού.
Δημοτικό Θέατρο
21:00 - 10€

Σάββατο, 1 Αυγούστου: Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας
Η “Παλαιά” Φιλαρµονική της Κέρκυρας µε συνεχή παρουσία στον πολιτισµό του τόπου από το 1846, σε µια ιστορική εµφάνιση στο περιστύλιο των Ανακτόρων.
Ανάκτορα
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή, 2 Αυγούστου: Big Band jazz με την ορχήστρα Backnanger Jugendmusikschule
Το Μουσικό Σχολείο της Backnang (κοντά στη Στουτγκάρδη) εμφανίζεται με εικοσαμελή μπάντα. Ταξιδεύει από τη Γερμανία και μεταφέρει ό,τι οι σπουδαστές και οι καθηγητές του έχουν προετοιμάσει ειδικά για το Φεστιβάλ της Κέρκυρας, όλη την προηγούμενη χρονιά. Τους περιμένουμε με χαρά να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μας διασκεδάσουν με γνωστές τζαζ μελωδίες με μια καλοδεμένη και πειθαρχημένη Big Band.
Θέατρο “Νίκος Κούρκουλος”
Παλαιοκαστρίτσα
21:00 - 10€

Παρασκευή, 7 Αυγούστου: Συναυλία Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού
Συναυλία Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι. Τραγούδια και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Πλατεία Σκριπερού
20:30 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή, 9 Αυγούστου: Συναυλία Φιλαρμονικής Γαστουρίου “Ομόνοια”
Συναυλία Φιλαρμονικής Γαστουρίου στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για τα 111 χρόνια λειτουργίας της Φιλαρμονικής. Συμμετέχουν οι χορωδίες Αγίου Ματθαίου και Καστελλάνων Μέσης.
Αχίλλειο
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή, 9 Αυγούστου: ‘’Αυγουστιάτικες Νύχτες γεμάτες Ελλάδα‘’
Συναυλία Φιλαρμονικής Εταιρείας Αγ. Ματθαίου “Λορέντζος Μαβίλης”
Η Φιλαρμονική Αγίου Ματθαίου "Λορέντζος Μαβίλης" σε 15 Μεγάλα Ελληνικά Τραγούδια από τους κορυφαίους Συνθέτες μας. Μάνος Χατζιδάκις , Μίκης Θεοδωράκης , Σταύρος Ξαρχάκος , Μάνος Λοίζος Τραγουδά ο Γιώργος Άνθης. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Γιώργος Ρέγγης.
Αγ. Ματθαίος
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή, 9 Αυγούστου: Συναυλία Χορωδίας Κέρκυρας με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Κώστα Μακεδόνα
Θέατρο “Νίκος Κούρκουλος”
Μια μεγάλη συναυλία που σμίγει την ελληνική με την επτανησιακή παράδοση. Η Χορωδία Κέρκυρας υποδέχεται τον μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα σε μία αξέχαστη μουσική συνάντηση που θα συναρπάσει.
Παλαιοκαστρίτσα
21:00 - 20€Corfu Festival 10 - IONIAN CONCERTS 2010

  pdf  Πλήρες Πρόγραμμα Ionian Concerts 2010
Ενημέρωση: 30/06/2010 :: Mέγεθος: 1.37 MB :: Τύπος: Αρχείο PDFE-mail: info@corfufestival.gr

Ιστοχώρος: http://www.corfufestival.gr


CORFU TRADITION, 5/6 - 8/8
YOUNG ARTISTS, 22/6 - 18/7
CLASSICAL EXPERIENCE, 25/6 - 15/7
ROCK FESTIVAL, 16/7 - 18/7
BRASS WEEK, 17/7 - 21/7
IONIAN JAZZ CONCERTS, 29/7 - 31/7

Σάββατο 5 Ιουνίου: Συνάντηση Χορωδιών ΟΤΕ (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Κέρκυρας). Συμμετέχουν η Μαντολινάτα της Μουσικής Ενωσης Περιβολίου "Σπύρος Μίαρης" και η Παιδική Χορωδία Ενορίας Υ.Θ. Ελεούσης Κυνοπιαστών.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
20:30 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 6 Ιουνίου: Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Κέρκυρας παρουσιάζει την παράσταση «Δον Καμίλο» της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
20:30 - Είσοδος Ελεύθερη

Kυριακή 20 Ιουνίου: 2η Χορωδιακή Συνάντηση: Χορωδία Ευρωπούλων «Καποδίστριας», Χορωδία Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μουδανιών (Χαλκιδική), Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Δήμου Αθηένου της Κύπρου, Χορωδία Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας».
ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ
20:30 - Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 22 Ιουνίου: Εβδομάδα ανερχόμενων νέων καλλιτεχνών - Ρεσιτάλ Τραγουδιού
Πρόκειται για την εβδομάδα ανερχόμενων νέων καλλιτεχνών που το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει στο Κερκυραϊκό κοινό. Οι τραγουδιστές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Μαρουτσέλλα Γασπαρινάτου - Μέτζο Σοπράνο, Αρσένης Γκιώνης – Βαρύτονος με τη σοπράνο Έλενα Πατσαλίδου θα παρουσιάσουν έργα των Schubert, Faure, Brahms και Braun.
Αίθουσα Εκδηλώσεων Φιλαρμονικής Εταιρίας "Καποδίστριας".
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 23 Ιουνίου: Εβδομάδα ανερχόμενων νέων καλλιτεχνών - Ρεσιτάλ Τραγουδιού
H Aμαλία Σαγώνα βραβεύθηκε με το ειδικό πρωτείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή του Πανεπιστημίου του Ohio State στο Columbus των Η.Π.Α. και θα παρουσιάσει έργα Chopin, Ginastera και Grieg.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 24 Ιουνίου: Εβδομάδα ανερχόμενων νέων καλλιτεχνών - Ρεσιτάλ Τραγουδιού
Η βιολονίστα Δώρα Χατζηγεωργίου με την πιανίστα Ανίτα Λεφάκη θα παρουσιάσουν μια ιδιαίτερα ρομαντική βραδυά με έργα Sarasate, Lalo, Kreisler, Elgar κ.α.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 25 Ιουνίου: Ρεσιτάλ Πιάνου με την Hideyo Harada
Η πολυβραβευμένη πιανίστα (1ο βραβείο διαγωνισμού Schubert, 1ο Βραβείο διεθνούς διαγωνισμού Beethoven) θα παρουσιάσει ρεσιτάλ με έργα Schubert και Chopin κατά την δεύτερη επίσκεψή της στην Κέρκυρα. Η Hideyo Ηarada είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη πιανιστική μορφή στην Ευρώπη καθώς οι πρόσφατες ηχογραφήσεις της συγκέντρωσαν την απόλυτη προσοχή του διεθνούς τύπου: βραβεύθηκε με το Supersonic Award στο Βέλγιο, ενώ το Phono Forum της Γερμανίας την κατέταξε στους «σταρ» της χρονιάς. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας είναι ιδιαιτέρως ευγνώμων στην καλλιτέχνιδα για την εξαιρετική της συμμετοχή.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Kυριακή 27 Ιουνίου: 3η Χορωδιακή Συνάντηση, Συναυλία της Χορωδίας Κέρκυρας και άλλων σχημάτων.
ΠΟΛΤΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΥΜΦΩΝ, ΝΥΜΦΕΣ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 29 Ιουνίου: Βραδιά όπερας
Μια βραδιά με αποσπάσματα από όπερες όπως «Alcina» G.F. Handel, «Le Nozze di Figaro» W.A. Mozart «Faust» C. Gounod, «Carmen» G. Bizet από τους σπουδαστές της σχολής Μονωδίας και Πιάνου του Τ.Μ.Σ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο Camerata Vocalis.
Διεύθυνση: Ρόζα Πουλημένου.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Kυριακή 3 Ιουλίου: 5η Χορωδιακή Συνάντηση, Συναυλία της Χορωδίας Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου «Θωμάς Φλαγγίνης» και άλλων σχημάτων.
ΦΛΑΓΓΙΝΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 6 Ιουλίου: Συναυλία Χορωδίας Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, Σαράντα τρία χρόνια δημιουργικής παρουσίας και καταξίωσης συμπλήρωσε ήδη η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης.
Διεύθυνση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
DUOMO
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 8 Ιουλίου: Συναυλία Παιδικής Xορωδίας Ποταμού
Διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου
DUOMO
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 8 Ιουλίου: Συναυλία για Όμποε «Les Nations – εκφραστικές συγγένειες»
** Ακυρώθηκε για λόγους υγείας **
Μια συναυλία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Σεμιναρίου Όμποε με έργα για όμποε και τσέμπαλο, από το μπαρόκ στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Ο διακεκριμένος σολίστ και καθηγητής του όμποε Thomas Indermühle σε συνεργασία με δύο σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές, διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Παλαιάς Μουσικής Ιονίου Πανεπιστημίου.
Thomas Indermühle, Σπύρος Κοντός / Όμποε
Κατερίνα Μιχοπούλου / Τσέμπαλο
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΤΙΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑΣ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 9 Ιουλίου: Ορχήστρα όμποε του σεμιναρίου
Μια συναυλία για μικρά και μεγαλύτερα σύνολα όμποε, με την συμμετοχή των μαθητών του 5ου Διεθνούς Σεμιναρίου Όμποε της Κέρκυρας με την χορηγία των Rigoutat – Paris και Μουσικός Οίκος Βρυώνη.
ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 10 Ιουλίου: Συναυλία Χορωδίας Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης
Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου με έργα Hyoki, Pergolesi, Byrd, Bach, Lotti, Mozart, Faure, Deubussy, Britten, Tavener, Busto, Kostianinen, |Rutter, Naissoo, Rodgers, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Παππάς, Hayes, Hampton, Peterson Oscar.
Πιάνο: Νίκος Ζαφρανάς.
Μουσική Διεύθυνση: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου.
Προσκεκλημένη μαέστρος: Jean Ashworth Bartle.
Διεύθυνση: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου
ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 14 Ιουλίου: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους Vasile Beluska, Σπύρο Γκικόντη
Ο Σπύρος Γκικόντης και ο Vasile Beluska καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Μουσικής του Πανεπιστημίου του Bowling Green, των Η.Π.Α. θα παρουσιάσουν στην καθιερωμένη τους πια μουσική βραδιά, έργα για δυο βιολιά και έργα για βιολί και πιάνο. Πρόκειται για μια συνάντηση που στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου που σήμερα μετρά παράδοση 6 χρόνων.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 15 Ιουλίου: Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Robert Satterlee
O αμερικανός πιανίστας Robert Satterlee ξεχωρίζει για τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του τόσο ως σολίστα όσο και ως καλλιτέχνη μουσικής δωματίου. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Yale διδάσκει σήμερα στο πανεπιστήμιο του Bowling Green. Έχει ταξιδέψει ως καθηγητής και πιανίστας στις περισσότερες χώρες του κόσμου , ενώ από το ευρύτατο ρεπερτόριό του δεν λείπουν συχνά πρώτες εκτελέσεις σύγχρονης μουσικής. Στο ρεσιτάλ του θα ακούσουμε μεταξύ άλλων και την ιδιαίτερα δεξιοτεχνική σονάτα για πιάνο σόλο του Bela Bartok.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 16 Ιουλίου: Rock Festival
Live Show με την Νικήτρια Σχολική Μπάντα, Rosebleed, Craig Walker, Sediment Bruises, Άυλες Ύλες και τον Σταύρο Μιχαλακάκο.
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
19:00

Σάββατο 17 Ιουλίου: Melos Brass & Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας
Συναυλία των Melos Brass και της Χορωδίας Εμπορικής Τράπεζας σε ένα πρόγραμμα «Μουσικές του κόσμου» με έργα των Verdi, Puccini, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, G. Becaud, P. Simon, G. Gershwin κλπ.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 17 Ιουλίου: Rock Festival
Live Show με την Νικήτρια Σχολική Μπάντα, 3 κι ο Κούκος, Νίκος Μίχας, George Gakis & the Troublemakers και Phase Reverse.
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
19:00

Κυριακή 18 Ιουλίου: Συναυλία Σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας
Οι συμμετέχοντες στα master classes της Θερινής Ακαδημίας 2010 θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ με ποικίλο ρεπερτόριο σε διάφορα όργανα (βιολί, βιόλα, τσέλο, πιάνο, και τσέμπαλο). Το ρεσιτάλ θα αναδείξει τόσο τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ερμηνείες όσο και ακαδημαϊκές σχολές που με ιδιαίτερο τρόπο συνδυάζει η Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 18 Ιουλίου: Rock Festival
Live Show με την Νικήτρια Σχολική Μπάντα, D7, Elusion, Blues People Unlimited και Μπλέ.
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
19:00

Δευτέρα 19 – Τετάρτη 21 Ιουλίου: Ανοιχτές Συναυλίες από Σύνολα Χάλκινων Πνευστών
Δήμος Δημητριάδης, Γιώργος Κοντραφούρης, Βασίλης Ρακόπουλος
ΛΙΣΤΟΝ
19:30

Δευτέρα 19 Ιουλίου: Αίολος Brass
Οι Aeolos Brass Quintet επισκέπτονται για πρώτη φορά το καταπράσινο νησί των Φαιάκων παρουσιάζοντας ένα καλοκαιρινό και ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα. Η κλασική και μπαρόκ περίοδος των Mozart, Bach και Vivaldi δίνουν ραντεβού στην Κέρκυρα με τους Piazzolla και Bernstein με κύριο μεταφορικό μέσο το πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών Aeolos Brass.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 21 Ιουλίου: Melos Brass & Σολίστ
Συναυλία των Melos Brass και σολίστ (Gregory Jones τρομπέτα, Don Lucas τρομπόνι, Αίολος Brass κλπ) με έργα από το διεθνές κλασσικό ρεπερτόριο.
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 29 Ιουλίου: All Star Jazz Night
Δήμος Δημητριάδης σαξόφωνα, Σπύρος Μάνεσης πιάνο, Στέφανος Ανδρεάδης κιθάρες, Marc Abrams μπάσο, Σωτήρης Ντούβας ντραμς.
Jam Sessions μετά τις επίσημες συναυλίες.
Art Café
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 30 Ιουλίου: Συναυλία των φοιτητών της Θερινής Ακαδημίας
Με τζαζ standards αλλά και λιγότερο γνωστά έργα το σύνολο τζαζ της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα προσφέρει στους λάτρεις του είδους ένα θαυμάσιο σύνολο ερμηνευτών από την Ελλάδα και την Αμερική. A must for anyone who loves jazz...
Jam Sessions μετά τις επίσημες συναυλίες.
Art Café
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 31 Ιουλίου: JD Walter with Marc Abrams - New York Voices
Eνας απο τους πιό εντυπωσιακούς νέους τραγουδιστές της τζαζ, ο JD Walter που έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο» απο τους κριτικούς, θεωρείται ο ηγέτης μιάς νέας γενιάς τραγουδιστών με σπάνιες εκφραστικές και τεχνικές ικανότητες που φέρνουν πρωτότυπες ιδέες τόσο στο ρεπερτόριο των στάνταρντς όσο και σε τολμηρούς φωνητικούς και ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς.
JD Walter φωνή, Δήμος Δημητριάδης σαξόφωνα, Σπύρος Μάνεσης πιάνο, Marc Abrams μπάσο, Σωτήρης Ντούβας ντραμς.
Jam Sessions μετά τις επίσημες συναυλίες.
Art Café
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 1 Αυγούστου: 5η Χορωδιακή Συνάντηση, ΣυναυλΙα των Χορωδιών Ευρωπούλων και Αλιβερίου με έργα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στους κήπους της κατοικίας της οικογένειας Καποδίστρια.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΟΥΛΟΙ
Παλαιοκαστρίτσα
20:30 - Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 7 Αυγούστου: Φιλαρμονική Εταιρία Αγ. Ματθαίου «Λορέντζος Μαβίλης»
Η Φιλαρμονική Αγίου Ματθαίου «Λορέντζος Μαβίλης» σε Μεγάλα Ελληνικά Τραγούδια από τους κορυφαίους Συνθέτες μας.
ΑΓ. ΜΑΤΘΑΊΟΣ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 8 Aυγούστου: Συναυλία της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «Ομόνοια»
Συναυλία Φιλαρμονικής Γαστουρίου στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για τα 112 χρόνια λειτουργίας της Φιλαρμονικής.
ΑΧΙΛΛΕΙΟ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 8 Aυγούστου: Εκδήλωση της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας»
Εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει και τα τρία τμήματα του σωματείου: το μουσικό σύνολο, την χορωδία και το χορευτικό.
ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ
21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Ενημέρωση: 24-01-2017
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας