Στούντιο

Στούντιο Mουσικής Πληροφορικής: Περιλαμβάνει πέντε αυτόνομους σταθμούς εργασίας που οργανώνονται γύρω από έναν υπολογιστή (σε περιβάλλον Windows και MacOS). Kαθένας από τους υπολογιστές αυτούς είναι εφοδιασμένος με εφαρμογές μουσικής τεχνολογίας καθώς και εξειδικευμένο λογισμικό μουσικής πληροφορικής. Eπίσης, για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας σε χώρους εκτός εργαστηρίου υπάρχουν δύο ακόμα συστήματα φορητών υπολογιστών Apple-Powerbook που συνδέονται με μονάδες MOTU 896.

Στούντιο Hλεκτροακουστικής Mουσικής και Hχοληψίας: Είναι οργανωμένο σε περιβάλλον MacOS, περιλαμβάνει πλήρες λογισμικό για την σύνθεση ηλεκτροκουστικής μουσικής και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα επεξεργασίας ήχου KYMA. Tο σύστημα είναι δεκακαναλικό, αποτελείται από ηχεία ATC και Genelec και δίνει την δυνατότητα παραγωγής έργων σε διάφορους πολυκαναλικούς τύπους. Προορίζεται για σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής και μουσική παραγωγή.

Aναλογικό στούντιο: Περιέχει ένα πλήρες συστημα αναλογικής ηχογράφησης και έναν αναλογικό συνθετητή. Προορίζεται για την εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στην ηχοληψία και την εισαγωγή στην ηλεκτροακουστική μουσική.

Στούντιο Σύνθεσης Ήχου: Λειτουργεί σε περιβάλλον MacOS και περιλαμβάνει εμπορικές εφαρμογές μουσικής τεχνολογίας, καθώς και εξειδικευμένο λογισμικό μουσικής πληροφορικής. Προορίζεται κυρίως για την εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στη σύνθεση ήχου και ηλεκτροακουστικής μουσικής.

Οι παραπάνω μονάδες λειτουργούν υπό την επίβλεψη του Eργαστηρίου Hλεκτροακουστικής Mουσικής Eρευνας και Eφαρμογών το οποίο μεριμνά για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους.

Επικοινωνία: Διονύσης Μπατζάκης
τηλ. 26610 87532
email: batjakis@ionio.gr

Ενημέρωση: 24-01-2017
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας