Η Πρωτοβουλία ΝΟΣΤΟΣ
page image

Η πρωτοβουλία «ΝΟΣΤΟΣ» φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πρωτοποριακή πιλοτική δράση στον τομέα της ελληνικής ανώτατης μουσικής εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας την σε χώρο καλλιέργειας των σχέσεων της ελληνικής ομογένειας με τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Με όχημα τις μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε νέα ταλαντούχα Ελληνόπουλα από τις απανταχού ελληνικές κοινότητες, ώστε να έλθουν και να φοιτήσουν στην πατρίδα τους.

Παράλληλα αναλαμβάνουμε δράσεις προκειμένου να φέρουμε σε επαφή Έλληνες ομογενείς που διαπρέπουν σε ακαδημαϊκό, ερευνητικό και καλλιτεχνικό επίπεδο στον τομέα της μουσικής, με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στόχος είναι η ανάπτυξη ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη ερευνητικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Δράσεις

Ενδεικτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ΝΟΣΤΟΣ:

  • Εκστρατεία ενημέρωσης των ελληνικών κοινοτήτων αλλά και μεμονωμένων ενδιαφερόμενων νέων της ομογένειας σχετικά με τις σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη και παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης στους ενδιαφερόμενους νέους της ομογένειας.
  • Εκπόνηση μελετών και εισηγήσεων βελτίωσης του υπάρχοντος νομικού πλαισίου που αφορά στην εισαγωγή των ομογενών στα ελληνικά ΑΕΙ και ιδιαίτερα στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών.
  • Προσκλήσεις Ελλήνων ομογενών που διακρίνονται στον τομέα της μουσικής, για την πραγματοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων και συναυλιών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, καθώς και για συνεργασία στην υλοποίηση ερευνητικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων.
  • Παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων στους ομογενείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα τμήματα της Θερινής Ακαδημίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Ιωάννης Τουλής
Καθηγητής Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου

Ενημέρωση: 18-10-2021
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας