Μίλτος Λογιάδης

Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας
Βαθμίδα: Καθηγητής
ΦΕΚ Διορισμού: 36/17-2-2003/τ. ΝΠΔΔ
Τηλέφωνο: 2661087569
Fax: 2661087569
Email: miltos@ionio.gr

Λογιάδης Μίλτος

gr  pdf.png  Λογιάδης Μίλτος: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 46.74 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

                                                          Μιλτιάδης Λογιάδης

Αντικείμενο:

Διεύθυνση Ορχήστρας

Βαθμίδα:

Καθηγητής

ΦΕΚ Διορισμού:

36/17-2-2003/τ. ΝΠΔΔ

Τηλέφωνο:

2661087569, 6978826056

Email:

miltos@ionio.gr

www:

 

Ώρες γραφείου:

 

 

Διδασκόμενα  Μαθήματα

·         Διεύθυνση Ορχήστρας  I, II (Στοιχεία Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων Ι,ΙΙ)

·         Παιδαγωγική και Διδακτική Διεύθυνσης Ορχήστρας  Ι,ΙΙ,ΙΙΙ (ΚΕ)

·         Διεύθυνση Ορχήστρας  Ι,ΙΙ ΙΙΙ,IV,V,VI,VII,VIII (ΚΕ)

·         Εργαστήριο Ορχήστρας  Ι,ΙΙ ΙΙΙ,IV,V,VI,VII,VIII,ΙΧ (ΚΕ) (Ορχήστρα Ι-VIII)

·         Ανάγνωση Παρτιτούρας Ι,ΙΙ

·         Πτυχιακό Μάθημα Εκτέλεσης

 

Σπουδές / Εκπαίδευση 

1991: Δίπλωμα Meisterklasse στη Διεύθυνση Χορωδίας από τη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου (το πρώτο που δόθηκε από την Ακαδημία)

1991: Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας από τη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με Άριστα και διάκριση

1989: Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας από τη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με Άριστα με διάκριση

 

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frei, Hermann Michael, στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία .

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δούλεψε στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία της Χορωδίας των Μαδριγαλιστών. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος και πιανίστας για δύο χρόνια στην όπερα του Ulm.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων ελλήνων και ξένων συνθετών όπως την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση της όπερας του Claude Debussy Πελλέας και Μελισσάνθη και της σκηνικής καντάτας Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού, της όπερας του G.F.Händel Alcina, της όπερας του Nino Rota Il cappello di paglia di Firenze, τo μπαλέτο Η Θάλασσα του Νίκου Σκαλκώτα, το συμφωνικό έργο Οι Πλανήτες του Gustav Holst, τη Συμφωνία Turangalila του Olivier Messiaen,το Κοντσέρτο για πιάνο καθώς και τα έργα Atmosphères και Lontano του Gyorgy Ligeti, το Κοντσέρτο για πιάνο του Witold Lutoslawski, την όπερα Θαϊς του Jules Massenet  καθώς και πολλά άλλα σημαντικά έργα του εικοστού αιώνα. Έχει ευρεία δισκογραφία –πάνω από 30 cd’s (NAXOS, VERVE, EMI, SONY κ.α.) που συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Ιάνη Ξενάκη, Γιάννη Χρήστου, Πέτρου Πετρίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Astor Piazzolla, Mάνου Xατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού και άλλων ελλήνων και ξένων συνθετών.

Εκτός από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας της Μόσχας, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, την Ορχήστρα του Konzertverein της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Ορχήστρα της Όπερας της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα κ.ά.

Ηχογράφησε για λογαριασμό του Αθήνα 2004 το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάσθηκαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (2015-2016) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016-2020).

 

Ενημέρωση: 26-03-2022

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας