Ντίνος Μάνος

Αντικείμενο: Κοντραμπάσο Τζαζ
Βαθμίδα: Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ν. 4009/2011

Μάνος Ντίνος

Ο Κωνσταντίνος Μάνος είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης Τζαζ στο Κοντραμπάσο απο το 2011 καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου, απο το 2016, στην ίδια ειδίκευση, εκτέλεση Τζαζ στο Κοντραμπάσο, και θέμα διπλωματικής εργασίας “Το κοντραμπάσο σόλο” .

Στην ελληνική μουσική σκηνή της τζαζ διαθέτει ήδη πολυετή επαγγελματική εμπειρία υψηλού επιπέδου, ευάριθμο δισκογραφικό έργο και συνεργασίες με διεθνώς καταξιωμένους έλληνες, αμερικανούς, ευρωπαίους και ισραηλινούς καλλιτέχνες. Το 2010 εκπροσώπησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Jazz Meeting της Διεθνούς Ενωσης Σχολών της Τζαζ (IASJ) στη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης. Το 2015 κατέκτησε την 2η θέση του διαγωνισμού New York Jazz Competition ως μέλος του συνόλου Next Step Quartet. Το 2018 παρουσίασε 9 συνθέσεις του με τον προσωπικό του δίσκο After the Storm και τη συνεργασία των Σταύρου Λάντσια και David Lynch.  

Οι εμφανίσεις του στην Ελλάδα περιλαμβάνουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Athens Technopolis Jazz Festival, Corfu Jazz World, Tinos Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Zante Jazz Festival κ.α. 

Εχει διδάξει κοντραμπάσο τζαζ, μουσικά σύνολα και αυτοσχεδιασμό τζαζ στο ΤΜΣ του ΙΠ, στο ΠΜΣ του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ καθώς και στη δευτεροβάθμια και ωδειακή εκπαίδευση.  

Ως κλασικός κοντραμπασίστας είναι κάτοχος διπλώματος κοντραμπάσου με καθηγητή τον Αναστάσιο Κάζαγλη απο το 2016 ενώ απο το 2020 είναι κοντραμπασίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

 

 

Ενημέρωση: 29-11-2022

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας