Σπυρίδων Γκικόντης

Αντικείμενο: Μουσική Εκτέλεση: Βιολί
Βαθμίδα: Αναπληρωτής Καθηγητής
ΦΕΚ Διορισμού: 431/16-5-2016/τ. Γ΄
Τηλέφωνο: 2661087536
Email: gjikond@ionio.gr

Γκικόντης Σπυρίδων

gr  pdf.png  Γκικόντης Σπυρίδων: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 219.14 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ο Σπύρος Γκικόντης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολιού και Μουσικής Δωματίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Solists), Βέλγιο, Ταϋλάνδη, και Η.Π.Α., για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad. Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Μητρόπουλου, Παπαϊωάννου, Μπαλτά, Δραγατάκη, Αντωνίου, Καλογερά, Λέκκα και Λεωτσάκου). Υπήρξε ιδρυτής της Ιόνιας Καμεράτας, και ιδρυτικό μέλος του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, του Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ, του Κουϊντέτου Μι μπεμόλ Astor Piazzola του Duo οχτώ χορδές  και του Duo Zwiegespräche.

Διοργανώνει σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ως προσκεκλημένος καθηγητής έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας. στην Ευρωβουλή των Βρυξελλών, στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski της Πολωνίας και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, Boston, Η.Π.Α, και Trakya University, Τουρκία. Τέλος, ασκεί την καλλιτεχνική υποστήριξη στο Φεστιβάλ «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκη» επί σειρά ετών.

Ενημέρωση: 25-05-2016

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας