Δήμητρα Τρυπάνη

Αντικείμενο: Θεωρητικά και Σύνθεση με Διαθεματικές Πρακτικές
Βαθμίδα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
ΦΕΚ Διορισμού: 2030/9-9-2021/τ. Γ΄
Τηλέφωνο: 2661087501
Fax: 2661026024
Email: dtrypani@ionio.gr

Τρυπάνη Δήμητρα

gr  pdf.png  Τρυπάνη Δήμητρα: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 226.77 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Η Δήμητρα Τρυπάνη είναι συνθέτρια και academic practitioner, ορολογία που δεν έχει αντίστοιχη ελληνική, αλλά μπορεί να μεταφραστεί ως η ιδιότητα του ακαδημαϊκού που ταυτόχρονα είναι και ενεργός «πρακτικός» στο ειδικό αντικείμενό του.

Στον τομέα της σύνθεσης και της εκτέλεσης, η Δήμητρα επικεντρώνεται στην εφαρμογή προλυρυθμικών δομών και σύγχρονων τεχνικών σύνθεσης σε συνδυασμό με διαθεματικές διαδικασίες, με στόχο τη δημιουργία μουσικών παραστάσεων τα οποία ενσωματώνουν έντονα στοιχεία εικόνας και κίνησης.

 

Ως παιδαγωγός, εδώ και χρόνια ασχολείται με τη συνδυαστική χρήση του ρυθμού, της φωνής και της κίνησης σε σχέση με την ακουστική αγωγή, έτσι ώστε να αναπτύξει εναλλακτικούς και – αισιόδοξα σκεπτόμενη – ενδιαφέροντες πρακτικούς τρόπους για να «ξεμπλοκάρει» ουσιώδεις περιοχές του ευρύτερου πεδίου ακουστικής αντίληψης των σπουδαστών της.

 

Ως ερευνήτρια, πειραματίζεται σε όλα τα παραπάνω μέσα από εργαστήρια και σεμινάρια τα οποία οργανώνει, αλλά και μέσα από καλλιτεχνικά πρότζεκτς στα οποία είναι υπεύθυνη.

 

Μαζί με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της, πρόσφατα επανεκκίνησε και είναι υπεύθυνη του Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών “Portativ” και επίσης συνεργάζεται με συναδέλφους της σε θέματα ακαδημαϊκής ανάπτυξης και στρατηγικής.

Ενημέρωση: 02-11-2021

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας