Χριστίνα Καλλιαρίδου

Αντικείμενο: Διεύθυνση Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας
Βαθμίδα: ΕΕΠ
Email: kalliaridou@ionio.gr

Καλλιαρίδου Χριστίνα

Η Χριστίνα Καλλιαρίδου είναι εκπαιδευτικός μουσικής με υπερεικοσαετή εμπειρία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διευθύντρια χορωδίας, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διεύθυνση Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης ολοκληρωμένες ωδειακές σπουδές στο πιάνο, το φαγκότο και τα ανώτερα θεωρητικά.

Από το 2010 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας Κέρκυρας, ξεκινώντας από την προϋπάρχουσα Ανδρική Χορωδία και επιβλέποντας στη συνέχεια την ίδρυση και λειτουργία 5 ακόμη συνόλων (Παιδική Χορωδία, Τμήματα Προετοιμασίας I και II, Χορωδία Αγοριών, Χορωδία Γυναικών). Με τα τμήματα της Χορωδίας ανέπτυξε πλούσια εκπαιδευτική και συναυλιακή δραστηριότητα εντός και εκτός του νησιού, που οδήγησε σε διακρίσεις με την Ανδρική και την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς (Καλαμάτα, Κέρκυρα, Βενετία, Βιέννη). Τον Ιανουάριο του 2016 δίδαξε και διηύθυνε σε χορωδιακό φεστιβάλ στο Jacksonville της Florida, ως προσκεκλημένη μαέστρος της Jacksonville Childrens Chorus.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 επιμελείται τη λειτουργία της ειδίκευσης «Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας» στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με το οποίο συνεργάζεται από το 2016. Από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έχει μεταταγεί σε θέση Ε.Ε.Π. του Τμήματος.

 

Ενημέρωση: 24-07-2019

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας