Μιράντα Καλδή

Ομότιμη Καθηγήτρια
Αντικείμενο: Διεύθυνσης Χορωδίας
Βαθμίδα: Ομότιμη Καθηγήτρια
Email: miranda@ionio.gr

gr  pdf.png  Καλδή Μιράντα: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 47.02 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Μιράντα Καλδή

Ομότιμη Καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας
Τμήμα Μουσικών Σπουδών
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Κέρκυρα

Η Μιράντα Καλδή είναιομότιμη καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Το 1972 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του CapeTown (BMus.), με το βραβείο αριστείας “EricChisolmMemorialPrizeforExcellence”. To 1992 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (M.A) στο πανεπιστήμιο του York (Μ. Βρεττανία), και το 2002 στο ίδιο πανεπιστήμιο το διδακτορικό της (D.Phil.) στον κλάδο της ιστορικά τεκμηριωμένης εκτέλεσης  φωνητικής μουσικής της Αναγεννησιακής περιόδου.

 

Από το 1994 είναι διευθύντρια της χορωδίας και του φωνητικού συνόλου του Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου. Με αυτά τα φωνητικά σύνολα έχει δώσει ένα σημαντικό αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ρεπερτόριο από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη μουσική, και αρκετές πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών.

 

Ένα από τα ειδικά της ενδιαφέροντα είναι και η προώθηση και ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής για τις νεανικές χορωδίες στην Ελλάδα. Η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας, την οποία ξεκίνησε το 2010 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση διευθυντών νεανικών χορωδιών και καθηγητών μουσικής που διευθύνουν χορωδίες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έρχονται με σκοπό να μελετήσουν μουσική διεύθυνση και παιδαγωγική της χορωδίας, να αναπτύξουν τις μουσικές τους δεξιότητες και να γνωρίσουν συναδέλφους.

 

Οι κριτικές της εκδόσεις των λατινικών λειτουργιών του Φραγκίσκου Λεονταρίτη, κυκλοφορούν από το York University Early Music Press ενώ ο ψηφιακός της δίσκος με τα έργα του Λεονταρίτη: ‘MissasuperAllermifau(l)t (sur) laverdureκαι ‘FourMotets’ ψηφίστηκε στα top 20 CDs του διεθνούς μουσικού περιοδικού Jazz&Τζαζ το 2003.

 

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά τα έτη 2004-2006 και 2010–2012 και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, κατά τα έτη 2011-2012. Tο 2012 εκλέχθηκε μέλος του Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

 


Professor Emeritus Choral Conducting
Music Department-Ionian University
Corfu, Greece

Ενημέρωση: 18-03-2023

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας