Ιωσήφ Παπαδάτος

Αντικείμενο: Μουσική Σύνθεση
Βαθμίδα: Καθηγητής
ΦΕΚ Διορισμού: 352/12-5-2009/τ. Γ΄
Τηλέφωνο: 2661042901
Email: ipapad@ionio.gr

Παπαδάτος Ιωσήφ

gr  pdf.png  Παπαδάτος Ιωσήφ: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 77.89 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

-Γεννήθηκε το 1960.

-Πήρε μαθήματα αρμονίας από τον Ανδρέα Καρμπόνε και αργότερα σπούδασε με το συνθέτη και διευθυντή Γιάννη Ιωαννίδη ανώτερα θεωρητικά, ενορχήστρωση και σύνθεση.

-Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Μουσική ΣχολήRobert Schumann στο Dusseldorf (Γερμανία) με τονσυνθέτη Ganther Becker. Στην ίδια σχολή σπούδασε ηλεκτρονική μουσική, πιάνο και, επίσης, χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αλγοριθμική σύνθεση μετον Clarence Barlow και βυζαντινή μουσική με τον Δημήτρη Τερζάκη. (Δίπλωμα Σύνθεσης 1985).

-Έχει σπουδάσει, συνθέσει και ηχογραφήσει ηλεκτρονικήμουσική στο studio της Ανώτατης Μουσικής Σχολής της Κολωνίας. (Δίπλωμα Σύνθεσης Hλεκτρονικής Mουσικής1995).

-Έχει συνεργαστεί με το Γ΄πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας σαν παραγωγός μουσικών εκπομπών.

-Έχει γράψει μέχρι στιγμής 79 συνθέσεις: έργασυμφωνικής μουσικής, μουσικής δωματίου, έργα γιαφωνές, για σόλο όργανα, ηλεκτρονικής μουσικής, μία μονόπρακτη όπερα, ένα πολύτεχνο έργο αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Χρήστου, καθώς και μουσική για το θέατρο και το Αρχαίο Δράμα.

-Eκτελέσεις έργων του και ραδιοφωνικές παρουσιάσεις σεόλη την Eυρώπη και την Bόρειο Aμερική, πολυάριθμες παραγγελίες και αναθέσεις.

-Έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια με θέματα, πουαφορούν στη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

-Tου έχουν απονεμηθεί υποτροφίες για τα θερινά τμήματα Νέας Μουσικής του Darmstadt (1984), υποτροφία για τοσεμινάριο I. Ξενάκη του Centre Acanthes (1985), υποτροφία της DAAD (1984-85).

-Του έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο σύνθεσης του Διεθνούς Διαγωνισμού Grammazio Metallo, Avelino, Ιταλία (1984), το βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Χαλκίνων Philip Jones, Βουδαπέστη-Barcs 88, Ουγγαρία(1988), καθώς και το βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης Δημήτρης Mητρόπουλος , Aθήνα 1997.

-Eίναι καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών και σύνθεσης στο Ωδείο Φίλιππος Nάκας.

-Aπό το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 διδάσκει ανώτεραθεωρητικά, σύνθεση και ενορχήστρωση στο Tμήμα MουσικώνΣπουδών του Iονίου Παναπιστημίου.

-Eίναι μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών και από τον Φεβρουάριο του 1999 Γενικός Γραμματέας της.

Ενημέρωση: 27-03-2022

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας