ΤΜΣ: Παράσταση «Μήλο-ρόδι μια αγκαλιά για του κόσμου τα παιδιά» [Γιάννενα, 19/11/2017]

ShareThis
Δημοσίευση: 10-11-2017 15:04 | Προβολές: 4476
Σημαντική Ημερομηνία: 19-11-2017
[Έληξε]
image

Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων
Ανέβα μήλο – Κατέβα ρόδι

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, 12.00 π.μ.
«Μήλο-ρόδι μια αγκαλιά για του κόσμου τα παιδιά»
Θέατρο Έκφραση
Αραβαντινού 14, Ιωάννινα

Η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Κατέβα ρόδι» σας καλεί στην παράσταση με τίτλο «Μήλο-ρόδι μια αγκαλιά για του κόσμου τα παιδιά» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στο Θέατρο Έκφραση, στα Ιωάννινα στις 12.00 το μεσημέρι. Η ομάδα παρουσιάζει λαογραφικό και εθνομουσικολογικό υλικό με μία σύγχρονη μουσικοπαιδαγωγική προσέγγιση. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες.

Γενική είσοδος: 3 ευρώ

Η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο - Kατέβα ρόδι» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 από την Επίκουρο Καθηγήτρια Ζωή Διονυσίου και ομάδα φοιτητών του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Στόχος της ομάδας είναι να προάγει τον προφορικό λόγο και τη λαϊκή μουσική παράδοση μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, παραμύθια, παιχνιδοτράγουδα και έθιμα. Το υλικό των παραστάσεων προέρχεται από γραπτές πηγές, προφορικές μαρτυρίες και επιτόπια εθνομουσικολογική και λαογραφική έρευνα. Η ομάδα έχει παρουσιάσει παραστάσεις και εργαστήρια που απευθύνονται εξίσου σε μικρούς και σε μεγάλους. Παραστάσεις της ομάδας έχουν δοθεί στο Μουσείο Σολωμού, στην Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου - Παράρτημα Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, σε χωριά, σχολεία, χώρους συναυλιών και πλατείες στην Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, στους Παξούς, στην Αμαλιάδα, την Αρχαία Ολυμπία, την Παβία της Ιταλίας και αλλού.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Ελένη Βασιλείου, Βασιλική Διαβάτη, Ζωή Διονυσίου, Σοφία Καλογρούλη, Βίλμα Κατσέλη, Αλεξάνδρα Κυριάκου, Χριστίνα Λιανού, Κατερίνα Λουκίδη, Κατερίνα Μουλλάλλη, Αμαλία Μπελιά, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Ελίζα Πατσιώλη, Έλλη Σίδερη, Ευαγγελία Τζιώτζιου.

https://anevamilokatevarodi.wordpress.com
https://www.facebook.com/anevamilokatevarodi


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 5870
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας