Δράσεις από την ομάδα "Δον Ηχώτες" και επανέκδοση του Βιβλίου "Κρατήσου Πάνω Μου"
Social Media
Δημοσίευση: 07-12-2017 11:07 | Προβολές: 1282
    Μουσική συναυλία στην Καβάλα
Mέγεθος: 769.93 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Δελτίο Τύπου Δράσεων
Mέγεθος: 59 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Το μουσικό σχήμα «Δον Ηχώτες» και οι Εκδόσεις Λοράνδου ένα χρόνο μετά την έκδοση του μουσικού παραμυθιού «Κρατήσου Πάνω μου», γιορτάζουν τα γενέθλια της πρώτης έκδοσης με μια επανέκδοση!

Η παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 π.μ., στο παιδικό τμήμα του ΙΑΝΟΥ στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11.00 π.μ., οι «Δον Ηχώτες» ταξιδεύουν στην Καβάλα για μια δεύτερη συναυλία. Η παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια από το cd που η δεκαμελής ομάδα θα ερμηνεύσει ζωντανά μαζί με μουσικά παιχνίδια εμπνευσμένα από το Cd-Βιβλίο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΠΑΝΩ ΜΟΥ»

Το μουσικό παραμύθι «Κρατήσου Πάνω μου» δημιουργήθηκε από φοιτητές του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όταν δίδαξαν στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας το 2014 στο πλαίσιο μαθήματός τους. Τα τραγούδια που συνέθεσαν λειτούργησαν ως γέφυρα ανάμεσα σε αυτούς και τα νήπια με Ειδικές Ανάγκες και τα έντονα συναισθήματα που προκλήθηκαν αποτέλεσαν το κίνητρο για να τα ηχογραφήσουν. Σε αυτά συμπεριλήφθηκαν και πέντε τραγούδια της διδάσκουσας από το μάθημα «Μουσική στην Ειδική Αγωγή», τα οποία ενορχήστρωσαν. Για να συνδεθούν τα τραγούδια μεταξύ τους, δημιουργήθηκε μία μουσική ιστορία με τίτλο: «Κρατήσου Πάνω μου». Η δημιουργία του CD διήρκεσε δύο χρόνια κι ήταν η αφορμή για σημαντική επικοινωνία ανάμεσα σε φοιτητές και διδάσκοντες διαφορετικών κατευθύνσεων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Σύμβουλος στις ενορχηστρώσεις ήταν η καθηγήτρια Δήμητρα Τρυπάνη. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών από τον Γιώργο Κόκορα με βοηθό τον Γιάννη Μηλιάδη και με την εποπτεία των καθηγητών Διονύση Μπατζάκη και Αντρέα Μνιέστρη. Η διδασκαλία των φωνητικών αυτοσχεδιασμών για τη δημιουργία ηχοτοπίων έγινε από τη ΣαβίναΓιαννάτου. Τη σκηνοθεσία της ηχητικής ιστορίας ανέλαβε η Μαρία Νεράντζη, υπεύθυνη της καλλιτεχνικής επιμέλειας και οργάνωσης ήταν η Κική Κέρζελη και τη γενική επιμέλεια της παραγωγής είχαν η Ιωάννα Ετμεκτσόγλου και η Λένα Κοκκινομηλιώτη.

Η βασική ομάδα των φοιτητών και διδασκόντων που συμμετείχαν στη δράση αυτή αποτέλεσε το εκπαιδευτικό - μουσικό σχήμα «Δον Ηχώτες» που έχει ως στόχο την αξιοποίηση του έργου αυτού, καθώς και τη μελλοντική ενασχόληση με σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις. Αποτελείται από τους: Σοφία Δεληγιάννη, Τάσο Εμμανουήλ, Ζαχαρία Ζαχούλη, Μαριάννα Καρακίδου, Κική Κέρζελη, Δήμητρα Κουμανδράκη, Αικατερίνη Νταμάνη, Γεωργία Σπανού, Γιάννη Κυριακούλη, Ιωάννα Ετμεκτσόγλου και Λένα Κοκκινομηλιώτη.

Τους χαρακτήρες του μουσικού παραμυθιού «Κρατήσου Πάνω μου» εικονογράφησε η Κατερίνα Πανάγου, ενώ το συνοδευτικό έγχρωμο βιβλίο (σκληρό εξώφυλλο) σελιδοποίησε η ΦιλένηΛοράνδου, που ανέλαβε και την έκδοση. Όλοι οι συντελεστές εργάσθηκαν εθελοντικά.
Η ομάδα «Δον Ηχώτες», με τη συναίνεση των συντελεστών, αποφάσισε να διαθέσει τα κέρδη από την πώληση αυτού του CD-βιβλίου για εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
Παλαιό Φρούριο
Κέρκυρα, 49 100
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Γραμματεία ΤΜΣ:
26610 87522, 87512
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΣ:
26610 87523, 87527
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων:
26610 87504
Fax: 26610 26024

e-mail: music@ionio.gr
Τεχνική Υποστήριξη