Πρεμιέρα της βρετανο-αμερικάνικης ταινίας «Dominion» στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών

ShareThis
Δημοσίευση: 09-05-2018 15:28 | Ενημέρωση: 09-05-2018 20:14 | Προβολές: 10322
Σημαντική Ημερομηνία: 12-05-2018
[Έληξε]
    Η αφίσα της ταινίας
Mέγεθος: 181.06 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Η πρεμιέρα της μεγάλης βρετανο-αμερικάνικης ταινίας «Dominion» θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία το Σάββατο 12 Μαΐου στις 21.00 για την ενίσχυση του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Με πρωταγωνιστές τους John Malkovich, Rhys Ifans, Romola Garai και Rodrigo Santoro, η ταινία «Dominion» κέρδισε πρόσφατα το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Rhys Ifans) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ταλίν, ενώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρίο χαρακτηρίστηκε «άξια για Όσκαρ». Συγχρόνως, σύμφωνα με το «Hollywood Reporter», πρόκειται για «εκπληκτική» ταινία.  

Εναλλάσσοντας τη φιλοσοφία των κόμικς με σκηνές δράσης και πάθους, η ταινία «Dominion» αφηγείται την εντυπωσιακή ιστορία του διάσημου Ουαλού ποιητή Dylan Thomas και των ξέφρενων ημερών αδιάκοπης διασκέδασης στο φημισμένο στέκι μεγάλων καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης, White Horse Tavern. Στην ταινία δεσπόζει ο εξαιρετικός Rhys Ifans (Snowdon, Notting Hill), έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ πριν, σε μια αριστουργηματική και πρωτόγνωρη καθηλωτική ερμηνεία που κόβει την ανάσα.

Στην ειδική αυτή προβολή θα παραστούν τόσο ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Steven Bernstein, όσο και η παραγωγός, Carolyn Rodney. Μετά την προβολή, ο κος Bernstein θα μιλήσει για την ταινία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

  Η τελευταία βραβευμένη ταινία του Bernstein ήταν η «Decoding Annie Parker». Ο διεθνούς φήμης κινηματογραφιστής είναι γνωστός για την βραβευμένη με Όσκαρ κινηματογραφική του ταινία «Monster» και την τηλεοπτική σειρά «Magic City», καθώς και για άλλες δουλειές του σε ορισμένες από τις γνωστότερες ταινίες μεγάλου μήκους των τελευταίων τριάντα ετών.

Ο Bernstein και η Rodney έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προσπαθώντας να διευρύνουν την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, ενώ έχουν γίνει επανειλημμένως αντικείμενο ενδιαφέροντος το όραμα και οι ενέργειές τους για την ίδρυση Μόνιμου Στούντιο και Σχολής Κινηματογράφου, αλλά και για τη βελτίωση της σχετικής φορολογικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.

Τα όποια έσοδα από την προβολή προορίζονται για τη διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα από τις 29 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2018.


https://avarts.ionio.gr/festival/

Πληροφορίες:
Γραμματεία Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας: Τηλ. 26610 87860-61, 87863 , E-mail: audiovisual@ionio.gr
Βικτώρια Μαρτίνη: Τηλ. 6942555428, E-mail: victoriamartinievents@gmail.com


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 5870
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας