Φεστιβάλ Κέρκυρας Ionian Concerts 09

ShareThis
Δημοσίευση: 02-07-2009 18:08 | Προβολές: 3475
Έναρξη: 13-06-2009 |Λήξη: 09-08-2009
[Έληξε]
    Συνημμένο Αρχείο 2
Mέγεθος: 1.86 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 1.86 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το Φεστιβάλ Κέρκυρας "Ionian Concerts 09" ανοίγει τις πύλες του στις 13 Ιουνίου 2009 με τη Χορωδιακή Συνάντηση στο Θέατρο “Νίκος Κούρκουλος” στην Παλαιοκαστρίτσα.

Στο συνημμένο αρχείο περιλαμβάνεται το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών του Φεστιβάλ Κέρκυρας Ionian Concerts 09 με τις περιγραφές αυτών στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα .

E-mail: info@corfufestival.gr

Website: http://www.corfufestival.gr Νέο παράθυρο



Από το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης Ionian Concerts 09:
Η Μουσική (παραμένει) στη Φύση μας

Τα φετινά “Ionian Concerts”, τα 5α κατά σειρά, έρχονται σε μια δύσκολη οικονομικά χρονιά να αποδείξουν με τον καλύτερο τρόπο ότι “η Μουσική είναι στην Φύση μας” με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λέμε ότι είμαστε αισιόδοξοι ακόμα και στις πιο αντίξοες εποχές.

Πράγματι, φέτος που η οικονομική κρίση χτυπάει δυνατά την πόρτα μας, τα “Ionian Concerts” αντανακλούν τη διάθεση της Κέρκυρας να συσπειρωθεί και να προστατεύσει τον σημαντικότερο ίσως κληρονομικό πλούτο που διαθέτει: τον Πολιτισμό.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Νομαρχία Κέρκυρας, ο Δήμος Κερκυραίων, το Επιμελητήριο, οι Φιλαρμονικές του νησιού και η Ένωση Χορωδιών συνεργάζονται ενωμένοι για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών και τη συμπαράσταση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, συνδιοργανώνουν το καλύτερο Φεστιβάλ που γνώρισε ο τόπος.

Φέτος στην Κέρκυρα θα συνευρεθούν ονόματα όπως ο θρύλος του ροκ Έρικ Μπάρντον με το ιστορικό του συγκρότημα Animals, η διάσημη Γιαπωνέζα πιανίστα Χιντέιο Χαράντα, το νέο μεγάλο ταλέντο του αμερικάνικου τζαζ τραγουδιού Τζέι Ντι Γουόλτερ, ο τρομπονίστας Τζεφ Φρίντμαν, η εξαιρετική Ινδή χορεύτρια Ανάντα Σανκάρ, το ταϊλανδικό συγκρότημα έθνικ τζαζ Πομέλο Τάουν, η μεγάλη μπάντα από τη Γερμανία Μπάκνανγκ και δεκάδες ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από διαφορετικές μεριές του πλανήτη. Από ελληνικής πλευράς, την καθιερωμένη πλέον δύναμη του Φεστιβάλ (Λάμπης Βασιλειάδης, Δήμος Δημητριάδης, Melos Brass, Βασίλης Ρακόπουλος, Γιώργος Κοντραφούρης κλπ) θα ενισχύσουν η περίφημη Μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη –η καλύτερη βαλκανική μπάντα παραδοσιακής μουσικής-, ο Κερκυραίος ιστορικός συνθέτης Γιώργος Κατσαρός που θα διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και ο μετρ του λαϊκού τραγουδιού, ο πολυγραφότατος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.

35 συναυλίες εξαιρετικής ποιότητας θα απλωθούν για δύο μήνες σε όλη την Κέρκυρα, τονίζοντας τον χαρακτήρα της ως το Νησί της Μουσικής


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6073
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας