Σεμινάριο: «Η μουσική τεχνολογία στην εκπαίδευση: προϋποθέσεις για την ένταξή της στο μάθημα της μουσικής και πρακτικές εφαρμογές» [27/10/18]

ShareThis
Δημοσίευση: 15-10-2018 16:20 | Προβολές: 2616
Σημαντική Ημερομηνία: 27-10-2018
[Έληξε]
image

Διοργανώνεται σεμινάριο του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής με τίτλο «Η μουσική τεχνολογία στην εκπαίδευση: προϋποθέσεις για την ένταξή της στο μάθημα της μουσικής και πρακτικές εφαρμογές». Διδάσκει ο Γιάννης Μυγδάνης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, 11.00-13.00 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Παλαιό Φρούριο, Αίθουσα 103.

Προτεινόμενο σεμινάριο ιδιαίτερα για τους φοιτητές των μαθημάτων:
Μουσική στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Μουσική στην Ειδική Αγωγή
Πτυχιακό Μάθημα Ι: Ειδικά Θέματα Ψυχολογίας της Μουσικής

Ο Γιάννης Μυγδάνης (M.Mus, M.Sc.) είναι μουσικός και εκπαιδευτικός μουσικής. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη «Μουσική Παιδαγωγική» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα «Πληροφοριακά Συστήματα» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι διπλωματούχος πιάνου, ηλεκτρονικού οργάνου (DipLCM) και Popular Music Theory (G8) από το London College of Music, καθώς και θεωρίας της μουσικής (Associate in Theory of Music – AmusTCL) από το Trinity College London. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή και Διεύθυνση Μπάντας) και έλαβε το δίπλωμα της Διεύθυνσης Χορωδίας καθώς και Σύνθεσης με βαθμό «Άριστα και Α’ Βραβείο». Επίσης, είναι σπουδαστής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής (B.Sc.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, ταινίες μικρού μήκους και παραμύθια («Μια καρδιά στα δεξιά» της Εύης Γεροκώστα και «Τα κλαδιά της Σοφίας» της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου κυκλοφορούν σε Βιβλίο-CD από τις εκδόσεις Παρρησία). Οι παρτιτούρες των έργων του Toccata for piano και Thymises for prepared piano κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Poeta. Η πρώτη δισκογραφική του εργασία με τίτλο «Ιδανικές Φωνές» σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, κύκλος 21 τραγουδιών για τραγουδιστή, τραγουδίστρια, αφηγητή και μικρό ορχηστρικό σύνολο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.). Από το 2011 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου στο οποίο είναι υπεύθυνος των Μουσικών Συνόλων, ενώ από το 2018 συνεργάζεται και με το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης.
e-mail: yannis.mygdanis@icloud.com


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 5877
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας