Ρεσιτάλ πιάνου Λάμπη Βασιλειάδη με έργα Chopin και Brahms

ShareThis
Δημοσίευση: 06-11-2019 10:43 | Προβολές: 3055
    Το πρόγραμμα της συναυλίας
Mέγεθος: 252.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Πρόσκληση στη συναυλία
Mέγεθος: 106.25 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Η αφίσα της συναυλίας
Mέγεθος: 126.96 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Ιόνιος Ακαδημία
13 Νοεμβρίου 2019
20.30

 

"...ο Σοπέν δεν είναι ούτε Πολωνός, ούτε Γάλλος, ούτε Γερμανός... έχει μια υψηλή καταγωγή, προέρχεται από την γη του Μότσαρτ, του Ραφαήλ, του Γκαίτε. Η αληθινή του πατρίδα είναι το ονειρικό βασίλειο της ποίησης... όταν αυτοσχεδιάζει στο πιάνο, μου φαίνεται ότι ένας συμπατριώτης από την αγαπημένη μου πατρίδα με επισκέπτεται και μου διηγείται τα πιο περίεργα πράγματα που συνέβησαν εκεί κατά την διάρκεια της απουσίας μου..."

 Έτσι περιγράφει ο ποιητής Heinrich Heine τη μουσική του Σοπέν και έτσι την αντιλαμβάνεται ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης που θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει με δυο πολωνέζες και δυο σκέρτσα- «ιστορίες». Στην περίπτωση του Γερμανού συνθέτη, η αναζήτηση της πατρίδας δεν ταυτίζεται με την ποίηση αλλά με τον έρωτα: η αφοσίωσή του στην Κλάρα Σούμαν, σύμβολο ενός διαρκούς νόστου και μιας άλλης πατρίδας τον κυριεύει και τον καθοδηγεί. Το θέμα της συναυλίας στρέφεται γύρω από την αναζήτηση μιας ιδέας, έτσι όπως αυτή άλλοτε γίνεται πατρίδα, άλλοτε γυναίκα και καθορίζει τις μοίρες των ανθρώπων.  

 

Διοργάνωση:

Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου
Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας “Νέοι Ορίζοντες”

 

Αντί εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και δωροεπιταγές από αλυσίδες Super Market για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Συσσιτίων του Δήμου Κέρκυρας. Πληροφορίες: 2661025277, Κοι.Σ.Π.Ε. “Νέοι Ορίζοντες”

 

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας