Πρόσκληση συμμετοχής στο12ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο

ShareThis
Δημοσίευση: 19-02-2020 11:55 | Προβολές: 3171
Έναρξη: 19-02-2020 |Λήξη: 29-11-2020
[Έληξε]
image

Πρόσκληση συμμετοχής
στο 12ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο


Τα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικής και μουσικολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων, δηλαδή, τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συναντώνται για δωδέκατη συναπτή χρονιά στο καθιερωμένο και ιδιαίτερα επιτυχημένο ετήσιο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Το 2020, το 12ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και τη διοργάνωσή του έχουν αναλάβει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 στους χώρους του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Φέτος το συνέδριο διεξάγεται δίχως συγκεκριμένο θέμα, αφήνοντας περιθώριο για ανοικτές προτάσεις ποικίλων θεματικών ενοτήτων από τους εξειδικευμένους τομείς της Μουσικολογίας. Προσφέρει συγχρόνως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων ανεξάρτητης θεματικής ειδικά από τους συντονιστές και τα μέλη των ερευνητικών ομάδων της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας. Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν ατομικές παρουσιάσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καθώς και ειδικές θεματικές συνεδρίες ή εργαστήρια (workshops). Επισημαίνεται ότι οι θεματικές των ερευνητικών ομάδων μπορούν να καλύπτουν περισσότερες από μία θεματικές συνεδρίες.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής τίτλου ανακοίνωσης, περίληψης (150-200 λέξεων) και σύντομου βιογραφικού σημειώματος (150-200 λέξεων) ορίζεται η 31η Μαΐου 2020. Τα παραπάνω θα πρέπει να αποσταλούν εγκαίρως στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου: conf.eme.2020@gmail.com.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν με εικοσάλεπτες εισηγήσεις:
-Μέλη Δ.Ε.Π. των Τμημάτων Mουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιονίου και Ιωαννίνων, καθώς και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
-Μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Τμημάτων που έχουν ειδικότητα Μουσικολογίας και άμεση συνάφεια με τα εξειδικευμένα πεδία των ερευνητικών ομάδων της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.
-Διδάκτορες μουσικολογίας ή/και Μεταδιδάκτορες Μουσικολογίας και άλλων συναφών κλάδων, κάτοχοι ακαδημαϊκής θέσης ή μη.*
-Ειδικοί μελετητές και Υποψήφιοι Διδάκτορες μουσικολογίας (υπό προϋποθέσεις).*
Οι ανακοινώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 20 λεπτά της ώρας (2.000-2.500 λέξεις), και οι θεματικές συνεδρίες και τα εργαστήρια τα 90 λεπτά της ώρας.
Σε όσους φοιτητές παρακολουθήσουν το συνέδριο θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.
Υπεύθυνος γενικού συντονισμού συνεδρίου: Πέτρος Βούβαρης


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6033
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας