Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, στις 17:00-18:00 στην αίθουσα 121, θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική συνάντηση για όσες φοιτήτριες και όσους φοιτητές επιθυμούν να εκπονήσουν διπλωματική στον τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023. Στη συνάντηση θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τη θεματολογία των διπλωματικών, το σεμινάριο έρευνας και την εποπτεία αλλά και να τεθούν τυχόν ερωτήσεις. Για φοιτήτριες και φοιτητές που βρίσκονται εκτός Κέρκυρας υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της συνάντησης και εξ αποστάσεως στον σύνδεσμο:
https://ionio-gr.zoom.us/j/95303541679?pwd=V0IrVXlhbDhudlNOeUcxa0thTldGUT09
Meeting ID: 953 0354 1679
Passcode: 052897
Ακολουθούν αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι οδηγίες για την υποβολή της ερευνητικής πρότασης στον τομέα.
Οδηγίες για Δήλωση Ενδιαφέροντος Διπλωματικής Εργασίας στον τομέα «Μουσική Παιδαγωγική και Ψυχολογία της Μουσικής»
Όσες φοιτήτριες και όσοι φοιτητές έχετε ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα μαθήματα για το «Σεμινάριο Έρευνας στη Μουσική Παιδαγωγική και Ψυχολογία της Μουσικής» (Χειμερινού εξαμήνου 2022-23), και όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών κατεύθυνσης Μουσικών Επιστημών, έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για ανάληψη Διπλωματικής Εργασίας στον τομέα καταθέτοντας σχετική ερευνητική πρόταση. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
Ερευνητική Πρόταση
Επιλέξτε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες που σας ενδιαφέρει, εκτός αν έχετε ήδη δουλέψει πάνω σε ένα άλλο θέμα δικής σας επιλογής και εμπίπτει στις ευρύτερες θεματικές του τομέα της «Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής».
Θεματικές ενότητες:
α) διαπολιτισμική μουσική εκπαίδευση
β) μουσική στην κοινότητα
γ) ακουστική οικολογία
δ) μουσικά project στα σχολεία
ε) μουσική τεχνολογία και μουσική εκπαίδευση
στ) νεοελληνική μουσική στο μάθημα της μουσικής
ζ) σύγχρονες τάσεις στη μουσική εκπαίδευση (πχ., συμπερίληψη, δημοκρατία, εκπαίδευση ενηλίκων, πράσινα σχολεία, κ.ά.)
Πριν ξεκινήσετε να γράφετε την πρότασή σας, ανατρέξτε στο περιεχόμενο των μαθημάτων του τομέα και στη σχετική βιβλιογραφία. Η γραπτή ερευνητική σας πρόταση προτείνουμε να περιλαμβάνει:
α) όνομα και αριθμό μητρώου,
β) έναν προτεινόμενο τίτλο,
γ) σύντομη παρουσίαση της σχετικής βιβλιογραφίας (σε κείμενο έως 500 λέξεις),
δ) διατύπωση των προσωπικών σας κινήτρων για την προτεινόμενη έρευνα ή εφαρμογή,
ε) τη σκέψη σας ως προς το πώς θα θέλατε να ερευνήσετε το θέμα σας και
στ) βιβλιογραφικές πηγές
Στη βιβλιογραφία σας να συμπεριλάβετε 8-10 έγκυρες επικαιροποιημένες πηγές (οι περισσότερες της τελευταίας 10ετίας). Η έκταση του παραδοτέου γραπτού κειμένου είναι από 850-1000 λέξεις, και η μορφοποίηση της συγγραφής της εργασίας και η βιβλιογραφία να γίνουν σύμφωνα με το σύστημα της American Psychological Association (APA, 7η έκδοση). Μαζί με την περίληψη της πρότασης να επισυνάψετε και την αναλυτική σας βαθμολογία.
Έχετε τη δυνατότητα να εκπονήσετε διπλωματική εργασία ερευνητικού προσανατολισμού ή εφαρμοσμένου πρακτικού προσανατολισμού. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει βιβλιογραφική επισκόπηση και ερευνητικός σχεδιασμός ή σχεδιασμός ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Η έκταση της εργασίας ερευνητικού προσανατολισμού κυμαίνεται από 10.000 ως 15.000 λέξεις, και η έκταση της εργασίας εφαρμοσμένου πρακτικού προσανατολισμού συμπεριλαμβάνει και κείμενο που κυμαίνεται από 7.000 ως 10.000 λέξεις.
Οι διδάσκουσες,
Μίτσυ Ακογιούνογλου, Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Ζωή Διονυσίου
E-mail:
Ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων: έως 19 Σεπτεμβρίου 2022