Ανακοίνωση για συνάντηση του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής

ShareThis
Δημοσίευση: 24-01-2023 12:12 | Προβολές: 490

Κατόπιν πολλών αιτήσεων, αποριών και προβληματισμών, την Παρασκευή, 24/2, σε αίθουσα και ώρα που θα ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή συνάντηση με όσους φοιτητές και όσες φοιτήτριες είναι στο 4ο ή και μεγαλύτερο έτος και επιθυμούν να υλοποιήσουν διπλωματική εργασία στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και την Ψυχολογίας της Μουσικής. Σε αυτή τη συνάντηση θα γίνει μία συζήτηση ώστε να διατυπωθούν όλες οι ερωτήσεις και να δοθούν απαντήσεις ως προς τις ακροάσεις για την εισαγωγή στον τομέα.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα, και θα αναρτηθεί επεξηγηματικό κείμενο για την κατάλληλη προετοιμασία των ενδιαφερομένων φοιτητών/τριών. Όσοι/Όσες δεν έχετε ακόμα δηλώσει την πρόθεσή σας να συμμετέχετε στις ακροάσεις, μπορείτε να στείλετε email στις τρεις διδάσκουσες (mitsiako@gmail.com, dionyssiou@gmail.com, e_ioanna@otenet.gr).

Συγκεκριμένα, η ακρόαση θα περιλαμβάνει:

  1. Τραγούδι της επιλογής του φοιτητή/της φοιτήτριας και συνοδεία σε αρμονικό όργανο
  2. Τραγούδι με εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista)
  3. Ένα παιδαγωγικό σενάριο (πρόταση για αντιμετώπιση ενός ζητήματος παιδαγωγικής φύσης στην τάξη)

Η επιτροπή θα λάβει υπόψη της συμπληρωματικά με τα παραπάνω τα εξής:

  1. Την αξιολόγηση κάθε φοιτητή/φοιτήτριας από την πρακτική του/της άσκηση σε σχολεία
  2. Μ.Ο. μαθημάτων κατεύθυνσης όσων μαθημάτων έχουν ολοκληρωθεί ως την ημέρα ακρόασης από τα παρακάτω: Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη, Παιδαγωγικά Ι, Διδακτική μεθοδολογία της μουσικής, Μουσική στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Μουσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Εισαγωγή στην Ψυχολογία της Μουσικής, Εκπαιδευτική Ψυχολογία της μουσικής, Φλάουτο με ράμφος για μουσικοπαιδωγούς, Πιάνο για μουσικοπαιδαγωγούς Ι, ΙΙ, III IV, Χορωδία για μουσικοπαιδαγωγούς Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους,

Οι διδάσκουσες,

Μίτσυ Ακογιούνογλου

Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Ζωή Διονυσίου


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας