Ανακοίνωση των κ.Ι.Ετμεκτσόγλου & Λ.Κοκκινομηλιώτη για το "Μουσικό Σύνολο Κιθάρα Express"

ShareThis
Δημοσίευση: 15-02-2023 12:17 | Προβολές: 410

Αυτό το εξάμηνο προσφέρεται στο ΤΜΣ το Μουσικό Σύνολο Κιθάρα Express (Τετάρτες 17.00-19.00 στην Αίθουσα 121). Πρόκειται για μια εξειδικευμένη προσέγγιση στη διδασκαλία-μάθηση της κιθάρας για συνοδεία αγαπημένων τραγουδιών από ομάδες ερασιτεχνών, μέσω εναλλακτικού κουρδίσματος. Στόχο του Κιθάρα Express αποτελεί η άμεση προσβασιμότητα στην ομαδική μουσική πράξη ατόμων από την κοινότητα ανεξαρτήτου ηλικίας και μουσικών γνώσεων. Για τους φοιτητές/τριες που θα το επιλέξουν, στόχο του Συνόλου αυτού αποτελεί η βιωματική εισαγωγή τους σε βασικές αρχές, τεχνικές, ρεπερτόριο και διδακτικές προσεγγίσεις του προγράμματος.

Οι δύο ομάδες που προσφέρονται αυτό το εξάμηνο θα είναι μικτές (φοιτητές/τριες & άτομα από την κοινότητα). Οι φοιτητές/τριες θα συμμετέχουν και στις δύο ομάδες, ενώ τα άτομα από την κοινότητα θα επιλέξουν μία από αυτές: α) Κιθάρα Express για νηπιαγωγούς και δασκάλους ή β) Κιθάρα Express για ενήλικες από περίπου 50 ετών και άνω (χωρίς ανώτατο όριο).

Υπεύθυνες για το Σύνολο αυτό είναι η Ιωάννα Ετμεκτσόγλου (e_ioanna@otenet.gr) και η Λένα Κοκκινομηλιώτη (lenakok@ionio.gr).

Το Κιθάρα Express ξεκίνησε ως προσέγγιση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο το 2014 και προσφέρεται τα τελευταία χρόνια από την απόφοιτο και συνεργάτη Κική Κέρζελη ως ένα από τα προγράμματα 65+ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. https://www.nationalopera.gr/ekpaideusi-koinonia/ekapiseitikes-koinonikes-draseis-els/item/1133-kithara-express


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας