Βραβείο Μουσικής Δημιουργικότητας 2023

ShareThis
Δημοσίευση: 06-07-2023 15:28 | Προβολές: 8569
Έναρξη: 06-07-2023 |Λήξη: 13-11-2023
[Έληξε]
image
  1. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει διαγωνισμό με τίτλο «Βραβείο Μουσικής Δημιουργικότητας 2023». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές του Τμήματος, μεμονωμένοι ή σε ομάδες, οι οποίοι, κατά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 (31 Αυγούστου 2023), είτε α) φοιτούν στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και δεν έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης (5 έτη) προσαυξημένο κατά 3 ακόμη έτη, είτε β) είναι εγγεγραμμένοι σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος και δεν έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο προβλεπόμενο χρόνο σπουδών, είτε γ) εκπονούν διδακτορική διατριβή στο Τμήμα και δεν έχουν συμπληρωθεί 6 ημερολογιακά έτη από την εγγραφή τους.
  1. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία πρωτότυπου οπτικοακουστικού έργου με ελεύθερο θέμα και διάρκεια, βασισμένου είτε σε νέα μουσική σύνθεση, είτε σε διασκευή υπάρχοντος μουσικού έργου. Διευκρινίζεται ότι το οπτικό κομμάτι μπορεί να είναι είτε αυτοτελής δημιουργία ως μέρος του έργου, είτε απλή καταγραφή της ζωντανής εκτέλεσης/επιτέλεσης του έργου, μουσικού ή πολύτεχνου, από τους συντελεστές του, είτε συνδυασμός των δύο. Ενθαρρύνεται ιδιαίτερα – και θα αξιολογηθεί θετικά κατά τη διαδικασία επιλογής – η σύμπραξη φοιτητών από διαφορετικές ειδικεύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν ευρύτερες δημιουργικές συνέργειες.
  1. Το αρτιότερο καλλιτεχνικά έργο θα επιλεγεί από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του ακαδημαϊκού/καλλιτεχνικού χώρου και θα συνοδεύεται από έπαθλο 5.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από δωρεά της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Η επιτροπή δύναται να αποφασίσει την κατανομή του επάθλου σε περισσότερα έργα, ισομερώς ή μη, κατά την κρίση της. Το ποσό που θα δοθεί σε κάθε έργο θα μοιραστεί εξ ίσου στους συντελεστές του. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής συμμετέχει ως συντελεστής σε περισσότερες υποβολές που θα τύχουν βράβευσης, θα λάβει το έπαθλο ή το μέρος του επάθλου που αντιστοιχεί σε μία μόνο από τις υποβολές, κατά την προτίμησή του.
  1. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές ή ομάδες φοιτητών καλούνται να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι τις 13 Νοεμβρίου τις υποψηφιότητές τους σε μορφή αρχείου pdf, που θα περιλαμβάνει: i) τον τίτλο του έργου, τη διάρκεια, τους συντελεστές του (στους οποίους θα μοιραστεί το έπαθλο σε περίπτωση επιτυχίας και πρέπει να έχουν τη φοιτητική ιδιότητα, σύμφωνα με την ανωτέρω παρ. 1) και τυχόν εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς και όποια άλλα στοιχεία αφορούν στο έργο και δύνανται, κατά την κρίση των υποψηφίων, να βοηθήσουν την επιτροπή επιλογής στην κρίση της και ii) σύνδεσμο (link) για το έργο, που θα πρέπει να είναι αναρτημένο σε κάποια ψηφιακή πλατφόρμα ή σε αποθηκευτικό νέφος και να μπορεί να μεταφορτωθεί σε μορφή mp4.
  1. Το/τα βραβευθέν/βραβευθέντα έργα θα τύχουν ιδιαίτερης δημόσιας προβολής, με ευθύνη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
  1. Τυχόν διευκρινιστικά ερωτήματα μπορούν να απευθύνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γραμματεία, η οποία θα τα προωθεί στην επιτροπή διοργάνωσης του διαγωνισμού προς απάντηση.

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Project Manager for European co-funded projects (full time)-HELMEPA
Δημοσίευση: 28-06-2023 16:46 | Προβολές: 1158
Άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
Δημοσίευση: 26-07-2022 14:53 | Προβολές: 1382
Έναρξη: 26-07-2022 |Λήξη: 29-07-2022
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας