Ακροάσεις της κατεύθυνσης Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογία της Μουσικής

ShareThis
Δημοσίευση: 30-10-2023 10:39 | Προβολές: 577

Την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, από 11:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθούν οι ακροάσεις για όσες φοιτήτριες και όσους φοιτητές επιθυμούν να εκπονήσουν κατά το έτος 2024-2025 διπλωματική εργασία στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής.

Οι φετινές ακροάσεις αφορούν όσες και όσους ξεκινήσατε φέτος το 4ο έτος και θεωρείτε ότι θα έχετε ολοκληρώσει μέσα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος τα υποχρεωτικά και προαπαιτούμενα μαθήματα της κατεύθυνσης. Όσες και όσοι συμμετείχατε στις ακροάσεις του Μαΐου 2023 δεν χρειάζεται να έρθετε ξανά.

Η ακρόαση περιλαμβάνει:

  1. Ένα τραγούδι της επιλογής σας με ταυτόχρονη αρμονική συνοδεία σε πιάνο ή κιθάρα ή γιουκαλίλι (να το γνωρίζετε απ’ έξω, τόσο τα λόγια όσο και την αρμονική συνοδεία)
  2. Ένα τραγούδι με εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista)
  3. Ένα παιδαγωγικό σενάριο (όπως περιγράφεται παρακάτω)

Στο χώρο του αναγνωστηρίου, στις 15:00-15:30 θα σας δοθεί σε γραπτή μορφή ένα παιδαγωγικό σενάριο (πρόβλημα) και θα έχετε μισή ώρα στη διάθεσή σας να σκεφτείτε και να γράψετε συνοπτικά (σε λίστα) τα πιθανά βήματα που θα ακολουθούσατε στην τάξη. 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο σας καλούμε να προσθέσετε το όνομά σας στην ώρα που σας βολεύει για να έρθετε για την προφορική σας ακρόαση:

https://docs.google.com/document/d/1eMh8mUYTQaUD3PhakkYeazoXTINkmPO2wA8ZG42sy48/edit?usp=sharing

Στις ακροάσεις θα ληφθούν υπόψη συμπληρωματικά και τα παρακάτω:

  1. Η αξιολόγηση από την πρακτική άσκηση στα σχολεία
  2. Η βαθμολογία των μαθημάτων κατεύθυνσης όσων μαθημάτων έχουν ολοκληρωθεί ως την ημέρα ακρόασης από τα ακόλουθα: Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη, Παιδαγωγικά Ι, Διδακτική μεθοδολογία της μουσικής, Μουσική στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Μουσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Εισαγωγή στην ψυχολογία της μουσικής, Εκπαιδευτική ψυχολογία της μουσικής, Πιάνο για μουσικοπαιδαγωγούς (Ι-ΙV) και Χορωδία για μουσικοπαιδαγωγούς (I-IV).

Οι φετινές ακροάσεις και φέτος έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα. Από την επόμενη χρονιά θα αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εκπόνηση διπλωματικής στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα akoyunoglou@ionio.grdionyssiou@ionio.gr και etioanna@ionio.gr

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους,

Οι διδάσκουσες

Μίτσυ Ακογιούνογλου, Ζωή Διονυσίου, Ιωάννα Ετμεκτσόγλου


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας