Ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων Συνθετών για όμποε και πιάνο

ShareThis
Δημοσίευση: 13-12-2007 22:25 | Προβολές: 1983
Σημαντική Ημερομηνία: 14-12-2007
[Έληξε]
image
Έργα

Θόδωρος Αντωνίου 5 Likes

Γιώργος Καζάσογλου Παθητική Μελωδία

Μιχάλης Τραυλός Extravaganza

Νίκος Σκαλκώτας Concertino

Μηνάς Ι. Αλεξιάδης Folk Cadenza

Μπάμπης Κανάς Εισαγωγή & Παραλλαγές


Σπύρος Κοντός Νέο παράθυρο – Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε με τα μουσικά βιώματα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος». Μελέτησε όμποε με τον Γιάννη Παπαγιάννη, στο Ωδείο «Φ. Νάκας» της Αθήνας και πήρε δίπλωμα με βαθμό “Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο”. Στην συνέχεια σπούδασε για τέσσερα χρόνια με τον καθηγητή Τhomas Ιndermühle στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Καρλσρούης (Γερμανία), με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., αποκτώντας δύο πτυχία με διακρίσεις. Για τρία χρόνια υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας μαθητής του διάσημου ομποϊστα Maurice Bourgue, στο Ανώτατο Ωδείο Μουσικής της Γενεύης (Ελβετία). Χάρη στην υποτροφία Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, απέκτησε έναν ακόμη μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Από τον Ιανουάριο του 1997 είναι κορυφαίος μουσικός της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Συνεργάζεται με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, καθώς επίσης με ορχήστρες όπως οι Heidelberger Symphoniker, Kurpfälzisches Kammerorchester, Philharmonie Karlsruhe, Sinfonietta de Lausanne, Kammersinfonie St. Petersbourg, Sinfonietta d’Ukraine κ.α. δίνοντας συναυλίες στην Γερμανία Γαλλία, Ελβετία. Έχει παίξει υπό τη διεύθυνση σημαντικών Ελλήνων και ξένων μαέστρων όπως οι Καρύδης, Δημητριάδης, Μυράτ, Marriner, Kuijken, Goritzki.

Έχει προσκληθεί από διάσημες ορχήστρες της Ευρώπης σε ακρόαση για την θέση του 1ου όμποε (Bamberger Symphoniker, Münchner Philharmoniker, Gewandhaus Leipzig, Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, Teatro alla Scala di Milano) και συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς όμποε (Μόναχο, Πράγα, Τόκυο κ.α.), ύστερα από πρόσκληση περιορισμένου αριθμού υποψηφίων.

Λάτρης της μουσικής δωματίου, ίδρυσε πολλά και ποικίλα σύνολα και πραγματοποίει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε συνεργασία με σημαντικά φεστιβάλ και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Θόδωρος Αντωνίου, ο Μίλτος Λογιάδης, ο Βύρωνας Φιδετζής, ο Saulius Sondeckis, ο Japar ter Linden, και με τις ορχήστρες της Πάτρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Ωδείου της Γενεύης κ.α.

Ηχογράφησε το έργο του Δημήτρη Δραγατάκη «Κοντσέρτο για όμποε και έγχορδα», σε πρώτη εκτέλεση, για λογαριασμό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας (Universal, 2003). Αρκετοί και σημαντικοί Έλληνες συνθέτες (Αντωνίου, Δραγατάκης, Αδάμης, Χατζιμιχελάκης, Μικρούτσικος, Ντ. Κωνσταντινίδης κ.α.) του έχουν εμπιστευτεί τις πρώτες εκτελέσεις έργων τους ή έχουν γράψει έργα αφιερωμένα σ’ αυτόν. Παρουσίασε έργα Ελλήνων συνθετών και στο εξωτερικό.

Διδάσκει όμποε και μουσική δωματίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας. Παραδίδει σεμινάρια όμποε σε μαθητές των φιλαρμονικών της Κέρκυρας και από το 2006 θα διδάξει στην Θερινή Ακαδημία της Κέρκυρας.



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Συναυλία με αποσπάσματα από την όπερα"Rigoletto" του G. Verdi
Δημοσίευση: 21-10-2022 14:18 | Προβολές: 437
Έναρξη: 21-10-2022 |Λήξη: 27-10-2022
[Έληξε]
Ρεσιτάλ τρομπέτας του Jason Dovel στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 25-10-2021 10:25 | Προβολές: 3107
Συνημμένα αρχεία
en  doc.png  Dovel Recital Tour Program
Mέγεθος: 12.77 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
ΤΜΣ: Διπλά Κοντσέρτα Μπαρόκ (2/3/2018)
Δημοσίευση: 26-02-2018 15:35 | Προβολές: 4647
Σημαντική Ημερομηνία: 02-03-2018
[Έληξε]
ΤΜΣ: Συναυλία μουσικής δωματίου με το τρίο πιάνου SGARABOTTO (28/2/2018)
Δημοσίευση: 26-02-2018 15:24 | Προβολές: 4336
Σημαντική Ημερομηνία: 28-02-2018
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας