ΤΜΣ: Συναυλία «Πνοή στην Πνοή» [Παλιό Σχολείο Λογγού, 7/06/14]

ShareThis
Δημοσίευση: 06-06-2014 12:43 | Προβολές: 2335
Σημαντική Ημερομηνία: 07-06-2014
[Έληξε]
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 580.8 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το Paxos Festival Trust στα πλαίσια της διοργάνωσης του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παξών με χαρά σας καλεί σε συναυλία για 2 φλάουτα και πιάνο στο Παλιό Σχολείο Λογγού στις 7 Ιουνίου 2014, ώρα 8.30μμ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παξών παρουσιάζει τον Νορβηγό φλαουτίστα Jan Junker, την Ελληνοαυστριακή φλαουτίστα, Ρία Γεωργιάδου και την πιανίστα Αθηνά Φυτίκα σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Πνοή στην Πνοή».

Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών καθώς και με την συνεργασία του Δήμου Παξών.

Παλιό Σχολείο Λογγού
7 Ιουνίου 2014, 8.30μμ
Είσοδος ελεύθερη


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
: Τρίο Σονάτα σε σολ μειζ. για δύο φλάουτα και μπάσο κοντίνουο BWV 1039

Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788): Τρίο Σονάτα σε μι μείζονα Wq 162 για δύο φλάουτα και μπάσο κοντίνουο

Friedrich Kuhlau (1786 – 1832): Trio Op. 119 για δύο φλάουτα και πιάνο

Franz Doppler (1821 – 1883): Andante et Rondo Op. 25 για δύο φλαουτα και πιάνο

Luigi Hugues (1836 – 1913): "Grand Concerto Fantasy" op.5 su temi del Ballo in Maschera di Verdi Op. 5 για δύο φλαάουτα και πιάνο

Diego Luzuriaga (1955): tierra... tierra...(1992) για δύο φλάουτα σε ντο, πίκολο και άλτο φλαόυτο


Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα Μουσικών:

Ο Jan Junker γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1963 στο Μπόντεν της Σουηδίας. Παιδί ακόμη σπούδασε φλάουτο στην γενέθλια πόλη του (Σάντεφιορντ, Νορβηγία) και στο Ωδείο του Όσλο από το 1984 ως το 1989 με καθηγητή τον Torkil Bye καθώς και στην Κρατική Σχολή Μουσικής του Φρέιμπουρ Γερμανίας από το 1989 ως το 1992 με καθηγητή τον Ρόμπερτ Άιτκεν. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές του με καθηγητές τους Trevor Wye (Μ.Β.), Ørnulf Gulbransen (Oslo, Νορβηγία), Raymond Guiot (Nice, Γαλλία) and Louis Moyse (USA). Συνεργάστηκε ως φλαουτίστας με την Όπερα Νορβηγίας, όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει με διάσημους μαέστρους όπως τους Antonio Pappano και Myung-Whun Chung καθώς και με διάσημους τραγουδιστές όπως τους Luciano Pavarotti και Placido Domingo. Από το 1999 και μετά έπαιξε, ηχογράφησε και ταξίδεψε εκτεταμένα με την Φιλαρμονική της Στουτγάρδης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης, την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου της Βασιλείας, την Ραδιοφωνική Ορχήστρα της Νορβηγίας.
Με ένα πλούσιο ρεπερτόριο περισσότερων από 40 κοντσέρτων μεταξύ των οποίων 10 κοντσέρτα για φλάουτο και τα 3 κοντσέρτα για πίκολο του Βιβάλντι, και τα 5 κοντσέρτα του Μπαχ, Μότσαρτ, Περγκολέζι, Αλμπινόνι, Ταρτίνι, Λεκλέρ, Τέλεμαν, Κουάντζ, Μπλαβέ κλπ ο Γιαν Γιούνκερ ταξίδεψε και στις 5 ηπείρους ως σολίστας στο φλάουτο και στο πίκολο με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου της Χαϊδελβέργης (Σκανδιναβία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Η.Π.Α. Καναδάς, Βενεζουέλα, Καραϊβική, Ταϊτή, Αυστραλία, Μαυρίκιος, Μάλτα, Ισραήλ, Ιαπωνία. Συχνά παίζει 150 με 250 κοντσέρτα το χρόνο με την συγκεκριμένη ορχήστρα.
Από το 1998 είναι μέλος του Μουσικού Συνόλου Globart Ensemble και από το 2001 συνεργάζεται με την Καμεράτα Βιβάλντι. Έπαιξε 2 κοντσέρτα στο Συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Φλάουτου στο Λας Βέγκας τον Αύγουστο του 2003. Παρουσιάστηκε ως σολίστ σε 7 άλμπουμ της Bayer Records. Το 2011 συμμετείχε σε ραδιοφωνική ηχογράφηση και συναυλίες με τον Ρόμπερτ Άιτκεν για το Ραδιόφωνο του Χονγκ Κονγκ.


Η Αθηνά Φυτίκα γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών στο Εθνικό Ωδείο αρχικά με τη Στέλλα Μακρυγιάννη και στη συνέχεια με τη Χρυσή Παρθενιάδη-Φλώρου. Από το 1989 φοίτησε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από όπου αποφοίτησε το 1994. Έλαβε το Δίπλωμά της στο πιάνο με Άριστα Παμψηφεί το 1995 και στη συνέχεια μελέτησε με τη Δόμνα Ευνουχίδου. Έλαβε τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο (Master) στην εκτέλεση του πιάνου το 1998 μελετώντας με τον Leonard Mastrogiacomo και διδακτορικό το 2004, μελετώντας πιάνο με την Carolyn Bridger και τσέμπαλο με την Karyl Louwenaar. Η διατριβή της είχε τίτλο: «Ιστορική ανασκόπηση της φιλοσοφίας της διδασκαλίας δακτυλισμών πληκτροφόρων οργάνων από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα».
Έχει δώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών, τόσο ατομικών όσο και μουσικής δωματίου, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κύπρο, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει παρουσιάσει ρεσιτάλ-διαλέξεις και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις της πάνω σε θέματα παιδαγωγικής του πιάνου και νεοελληνικής μουσικής για πιάνο σε συνέδρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2013 κυκλοφόρησε ένα CD της με τίτλο Le Clavier d' Apollon με έργα Eλλήνων Συνθετών για σόλο πιάνο. Από το Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ από το 2011 είναι λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της παιδαγωγικής του πιάνου.

Η Ελληνοαυστριακή φλαουτίστρια ΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τη μουσική της κατάρτιση στην Ελλάδα (Ν.Ω.Θ.- δίπλωμα φλάουτου), Αυστρία - Anton Bruckner Universität Linz (τάξη Ν. Girlinger) και Γερμανία - Hochschule für Musik Freiburg (στην τάξη του διάσημου φλαουτίστα, συνθέτη και μαέστρου Robert Aitken), αποκτώντας τίτλους βασικών και μεταπτυχιακών σπουδών φλάουτου με “Παμψηφεί Διάκριση”. Παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών ”Atem-Stimme-Bewegungsschulung” (τεχνικές αναπνοής - φωνής - κίνησης για πνευστούς) με τον Dr. B. Riebl στη Βιέννη (Universität für Musik und Darstellende Kunst).
Αποφασιστικές για την καλλιτεχνική της πορεία υπήρξαν περαιτέρω σπουδές της με τους Karlheinz Stockhausen - Kathinka Pasveer και Janos Balint (Βουδαπέστη). Η μαθητεία της μέσω σεμιναρίων κοντά σε διακεκριμένους φλαουτίστες (J.P.Rampal, Ph. Boucly, P.Y.Artaud, I. Matuz, R. Fabbriciani, R. Dick, Τ. Wye, W. Bennett, M. Fahlenbock, Α. Lieberknecht, K. Kaiser) υπήρξε ακατάπαυστη πηγή έμπνευσης.
Yποτροφίες και διακρίσεις πλαισιώνουν το βιογραφικό της.
Ως σολίστ αποζητά την ενασχόληση με όλα τα φάσματα του ρεπερτορίου του φλάουτου. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ορχήστρες και έχει εμφανιστεί στην Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Δανία, Η.Π.Α., Κίνα. Έχει ηχογραφήσει για την αυστριακή και ελληνική ραδιοφωνία. Σημαντικός πόλος της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας είναι η δημιουργική συνεργασία με νέους συνθέτες. Της έχει αφιερωθεί πληθώρα έργων και έχει παίξει πολυάριθμες Α΄ εκτελέσεις για όλη την οικογένεια των φλάουτων (πίκολο, άλτο, μπάσο, κοντραμπάσο). Εξαιρετικά θετική απήχηση είχε η πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά με έργα ελλήνων συνθετών flute dimensions (Irida Classical).
Υπήρξε μέλος του κουιντέτου fff, του τρίο Les Dames Déshéritées, του συνόλου σύγχρονης μουσικής eWave ύπο την διεύθυνση του Wil Offermans, συνεργάζεται σταθερά με τον πιανίστα Sven Birch και συμμετέχει σε διακεκριμένα ορχηστρικά σύνολα (Brucknerorchester Linz, Harmonices Mundi, Ensemble Sonare, Klangforum Wien, Niederbayerische Philharmonie). Η Ρία Γεωργιάδου είναι περιζήτητη παιδαγωγός. Διδάσκει φλάουτο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ιδιαίτερο πεδίο του ενδιαφέροντός της αποτελεί η αξιοποίηση και δικτύωση διαφόρων επιστημονικών πεδίων προς όφελος της εξέλιξης και προαγωγής μουσικών και μουσικοπαιδαγωγικών περιεχομένων. Επί του παρόντος ερευνά τις επιρροές της νοερής εξάσκησης (Mental Training) στο μυοσκελετικό σύστημα των φλαουτιστών .

Υπεύθυνη παραγωγής: Φαίη Λύχνου, μέλος Paxos Festival Trust
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944633123
Hλ. δ/νση: faye@paxi.gr
www.paxosfestival.org.uk Νέο παράθυρο


Το συνημμένο αρχείο περιλαμβάνει την αφίσα της εκδήλωσης.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας