Ανακοίνωση για Πτυχιακό Μάθημα Ι: “Ειδικά Θέματα στην Ψυχολογία της Μουσικής”

ShareThis
Δημοσίευση: 03-10-2014 09:17 | Προβολές: 616

Τα θέματα προς έρευνα το χειμερινό εξάμηνο 2014-15 είναι:

  1. Η χρήση εναλλακτικών κουρδισμάτων στην κιθάρα ή σε άλλο έγχορδο με τάστα για την εκμάθηση αρμονικής συνοδείας απλών τραγουδιών. Εφαρμογή σε ομάδα ενηλίκων μη-μουσικών στο πλαίσιο της άτυπης μάθησης.
  2. Η χρήση εναλλακτικών κουρδισμάτων στην κιθάρα ή σε άλλο έγχορδο με τάστα για την εκμάθηση αρμονικής συνοδείας απλών τραγουδιών. Εφαρμογή σε ομάδα μαθητών πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την βελτίωση της ακουστικής τους αντίληψης στη βασική αρμονία.
  3. Μετάφραση, επιμέλεια και παρουσίαση σε κοινό, επιλεγμένου βίντεο με θέμα 'Μουσική και Εγκέφαλος΄ ή 'Μουσική και Alzheimer' κ.λπ. κατόπιν συνεννόησης με τη διδάσκουσα.
  4. Αντίληψη, κατανόηση, καταγραφή και δημιουργική βελτίωση του ηχητικού περιβάλλοντος ενός σχολείου (νηπιαγωγείου, δημοτικού ή γυμνασίου-λυκείου) με τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών. (για φοιτητή/τρια που εργάζεται ήδη σε σχολείο και μπορεί να εντάξει το πρόγραμμα στα μαθήματά του/της.
  5. Δημιουργία αρχείου από έρευνες, πίνακα περιεχομένων και index με βάση το θέμα: “Ο θόρυβος στο σχολείο και οι επιδράσεις του στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στη διδασκαλία-μάθηση.”

Όσοι φοιτητές έχουν ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα μαθήματα και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παραπάνω Πτυχιακό Μάθημα Ι, παρακαλούνται να εκφράσουν γραπτώς το αίτημά τους, αναφέροντας ποιο από τα παραπάνω θέματα τους ενδιαφέρει να ερευνήσουν, γιατί, και πώς σκέπτονται να το προσεγγίσουν.

Η κ. Ετμεκτσόγλου θα είναι στο γραφείο της την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 17:00 για όσους φοιτητές/τριες επιθυμούν να συζητήσουν τις προτάσεις τους, τις οποίες θα παραδώσουν στο μάθημα την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, 17:00-19:00.

Η διδάσκουσα,

Ι. Ετμεκτσόγλου


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας