2η Μουσικολογική Ημερίδα "Μουσική και Πολιτική"

ShareThis
Δημοσίευση: 01-03-2016 17:44 | Προβολές: 1629
Σημαντική Ημερομηνία: 01-03-2016
[Έληξε]
image

Μετά την επιτυχημένη Διημερίδα με τίτλο "Γλώσσα - Λόγος - Μουσική", που διοργάνωσε και πραγματοποίησε για πρώτη φορά το 2015, η Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος", διοργανώνει την 2η Μουσικολογική Ημερίδα με θέμα "Μουσική και Πολιτική".

Στόχος της Φιλαρμονικής μέσω αυτής της διοργάνωσης, είναι η προσέγγιση της μουσικής και από την επιστημονική - ερευνητική πλευρά πλέον. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρίας "Μάντζαρος", το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 (σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών οι εργασίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016).

Αυτή τη φορά το θέμα της ημερίδας θα είναι η σαφής και τεκμηριωμένη σχέση και αλληλεπίδραση της μουσικής και των εκπροσώπων της, με κάθε είδους έκφανση της πολιτικής (πρόσωπα, κινήματα, γεγονότα, καταστάσεις, ιδεές). Στις ανακοινώσεις τους, οι αξιότιμοι ομιλητές θα κληθούν εντός 20 λεπτών να αναπτύξουν το σχετικό θέμα που θα έχουν προτείνει και στη συνέχεια θα υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης με το κοινό.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο μουσικολόγος Γεράσιμος Μαρτίνης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου teragram88@yahoo.gr. Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο έως την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, ώστε να καταρτισθεί εγκαίρως το ακριβές πρόγραμμα της ημερίδας. Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:

Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα
Τίτλο ανακοίνωσης
Περίληψη ανακοίνωσης (έως 300 λέξεις)
Τηλέφωνο ή/και e-mail επικοινωνίας

Εκπρόθεσμες αιτήσεις ή ανακοινώσεις που θα πραγματεύονται αντικείμενα εκτός του θεματικού πεδίου που καθορίζεται από τον τίτλο της ημερίδας, δεν θα γίνουν αποδεκτές.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης στην Ιόνιο Ακαδημία
Δημοσίευση: 19-10-2023 13:27 | Προβολές: 6470
Σημαντική Ημερομηνία: 25-10-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας