Ψηφιακές Υπηρεσίες

(α) Αποθετήριο Ευτέρπη: http://euterpe.mmb.org.gr/euterpe/

Το αποθετήριο «Ευτέρπη: Τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση – Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο» είναι η μοναδική διαδικτυακή συλλογή τραγουδιών για εκπαιδευτική χρήση στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε, να δείτε παρτιτούρες και μαθησιακά αντικείμενα για τη διδασκαλία της μουσικής αγωγής. Κάθε τραγούδι παρουσιάζεται σε μουσική σημειογραφία (musescore ή finale) και συνοδεύεται από σύγχρονα εκπαιδευτικά μεταδεδομένα. Στην «Ευτέρπη» περιλαμβάνονται τραγούδια από ιστορικές πηγές και μουσικές ανθολογίες του 19ου και 20ου αιώνων καθώς και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια τα οποία αποτελούν ευγενική συνεισφορά συνθετών και αξιόλογων μουσικολόγων – εκπαιδευτικών.


(β) Μαρίζα Κωχ: Ψηφιακές Υπηρεσίες για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα τραγούδια της Μαρίζας Κωχ https://singinggreek.music.ionio.gr

Το υλικό αποτελείται από 90 επιλεγμένα τραγούδια, από τα οποία αρκετά κυκλοφορούν στη δισκογραφία, ενώ τα περισσότερα παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά. Αναλυτικότερα το αποθετήριο παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε:
α) παρτιτούρες των τραγουδιών (σε μορφή musescore και pdf),
β) σχόλια και προτάσεις για τη διδασκαλία της μουσικής,
γ) σχόλια και προτάσεις για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, και δ) ηχογραφήσεις των τραγουδιών.

Το υλικό του έργου «Τραγουδώντας ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζας Κωχ» απευθύνεται σε δασκάλους της ελληνικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο με κύριο στόχο την ελληνική ομογένεια, καθώς και σε δασκάλους μουσικής, σε παιδιά, γονείς και ενήλικες που θέλουν να τραγουδήσουν ελληνικά όπου κι αν βρίσκονται. Η πλατφόρμα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, γονείς και φροντιστές παιδιών, ενήλικες και παιδιά με ενδιαφέρον για τον ελληνικό μουσικό λόγο και πολιτισμό.

Ενημέρωση: 13-12-2022
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας