Θερινή Μουσική Ακαδημία 2022

19η Θερινή Μουσική Ακαδημία 2022:
«Ο ρυθμός και το σώμα: μουσική χωρίς όργανα»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την τετραήμερη Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (τομέας Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής) του Ιονίου Πανεπιστημίου 2022 με τίτλο «Ο ρυθμός και το σώμα: μουσική χωρίς όργανα», που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 9 Ιουλίου 2022 στην Κέρκυρα. Η φετινή Θερινή Ακαδημία είναι αφιερωμένη στη διερεύνηση σχέσεων ανάμεσα στον ήχο, στο ρυθμό και στη μουσική με όργανο το σώμα με βασικό προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Simone Mongelli. Η Θερινή Ακαδημία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής, εκπαιδευτικούς των τεχνών όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές μουσικής, παιδαγωγικών τμημάτων και τμημάτων θεατρικών σπουδών και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Τα εργαστήρια της Θερινής Ακαδημίας θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας και σε άλλους εξωτερικούς χώρους. Τα εργαστήρια θα εστιάσουν στο body music (μουσική του σώματος). Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου από αγγλόφωνο κοινό, και στην περίπτωση αυτή θα παρέχεται μετάφραση στην αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από τη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία εγγραφής.

Την τελευταία ημέρα της Θερινής Ακαδημίας, 9 Ιουλίου στις 20.00 θα παρουσιαστούν επιλεγμένες ομαδικές εργασίες που θα έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες κατά το τετραήμερο σεμινάριο, με γενικό συντονισμό του κ. Simone Mongelli. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες


12η Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας

Μετά από δύο χρόνια υποχρεωτικής σιωπής της χορωδιακής πράξης, ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση της 12ης Ακαδημίας Διεύθυνσης  Παιδικής, Σχολικής & Νεανικής Χορωδίας, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιόνιος Ακαδημία) στις 30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2022.

Η φετινή διοργάνωση έχει προσκεκλημένο τον διεθνή μαέστρο και καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας Jazeps Vitols της Ρίγας, Romans Vanags (Λετονία), ο οποίος θα διδάξει χορωδιακή παιδαγωγική, μεθοδολογία πρόβας, φωνητική αγωγή για χορωδούς, τεχνική διεύθυνσης χορωδίας, χορωδιακό ρεπερτόριο για όμοιες & μικτές φωνές και θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες της αγορίστικης φωνής, ως διευθυντής μιας από τις επιφανέστερες χορωδίες αγοριών της Λετονίας την JMMS Boys Choir. Είναι η πρώτη φορά που καλείται διεθνής καθηγητής με ειδίκευση στις χορωδίες αγοριών και την αγορίστικη φωνή, και θα αναπτύξει ένα θέμα που ενδιαφέρει το σύνολο των Ελλήνων διευθυντών χορωδιών. Η διδασκαλία της Ακαδημίας θα συνοδεύεται από εργαστηριακή παιδική χορωδία και εργαστηριακή χορωδία αγοριών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ενημέρωση: 02-03-2022
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας