Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου καλύπτει τους τομείς της μουσικής, της μουσικολογίας και συναφών επιστημών (φιλοσοφία, αισθητική, γλωσσολογία, σημειωτική, ακουστική, ψυχολογία, παιδαγωγική).

H συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 6.000 παρτιτούρες, 12.000 τίτλους βιβλίων, 4.500 ηχογραφήσεις σε βινύλιο και CD, καθώς επίσης και οπτικοακουστικό υλικό, περιοδικά αρχείου και συνδρομές.

Στη συλλογή συγκαταλέγονται η μουσική βιβλιοθήκη του συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου (1910-1989), πλούσια σε δυσεύρετες παρτιτούρες και βιβλία ιστορίας και θεωρίας της μουσικής, και η βιβλιοθήκη του Χ. Ξανθουδάκη.

Η Βιβλιοθήκη του ΤΜΣ παρέχει επίσης δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο σε ποσότητα και ποιότητα υλικό μέσα από τις ηλεκτρονικές συνδρομές σε βάσεις δεδομένων και σε περιοδικά online, οίκων, όπως Cambridge University Press, Oxford University Press, Βlackwell, Taylor & Francis κ.ά

Τις δυνατότητες αυτές συμπληρώνουν στην πόλη της Κέρκυρας οι βιβλιοθήκες των άλλων τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, Πληροφορικής και Τεχνών Ήχου και Εικόνας)

http://iup.ionio.gr/

Ενημέρωση: 24-01-2017
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας