Ανακοίνωση του ΤΜΣ για νέα διαδικασία εισαγωγής φοιτητών

ShareThis
Δημοσίευση: 08-03-2019 19:04 | Προβολές: 6798

1) Η θέσπιση ειδικού συστήματος εισαγωγής σε πανεπιστημιακά μουσικά Τμήματα που περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές ειδικεύσεις στο πρόγραμμά τους, είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι απελευθερώνει τους υποψήφιους φοιτητές (και τις οικογένειές τους) από το άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων και τους επιτρέπει να επικεντρώσουν την προετοιμασία τους σε αντικείμενα που αφορούν άμεσα τις μελλοντικές σπουδές τους.

2) Το προσφάτως νομοθετηθέν και ανακοινωθέν σύστημα εξετάσεων είχε μεν ως αφετηρία την πρόταση που κατέθεσαν από κοινού τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά με πολλές αλλαγές, προσαρμογές και περικοπές, για τις οποίες διατηρούμε σημαντικές επιφυλάξεις. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για την οργάνωση των εξετάσεων έχει αναλάβει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο ρόλος των μουσικών Τμημάτων σε αυτή τη φάση μπορεί να είναι μόνο συμβουλευτικός, εφόσον τους ζητηθεί.

3) Θεωρούμε απαραίτητη τη διεξαγωγή των εξετάσεων σύμφωνα με το δημοσιοποιηθέν σύστημα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Ακόμη και αν σημειωθούν προβλήματα κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος, θα μπορέσουν να αντληθούν πολύτιμα συμπεράσματα, απαραίτητα για την περαιτέρω επεξεργασία και βελτίωσή του, προκειμένου την επόμενη χρονιά να είναι πληρέστερο και λειτουργικότερο. Το Τμήμα μας είναι πάντα πρόθυμο να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Συνέλευση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
Κέρκυρα, 7 Μαρτίου 2019


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Δράση καθαρισμού στο νησί του Βίδου [14/04/2024]
Δημοσίευση: 09-04-2024 11:51 | Προβολές: 1736
Σημαντική Ημερομηνία: 14-04-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας