Θερινή Ακαδημία: «Ήχος-κίνηση-σώμα-περιβάλλον: Σχέσεις κατανόησης, έκφρασης και δημιουργίας» [24-27/6/19]

ShareThis
Δημοσίευση: 18-03-2019 16:58 | Ενημέρωση: 14-04-2019 20:17 | Προβολές: 11163
Έναρξη: 24-06-2019 |Λήξη: 27-06-2019
[Έληξε]
    Έντυπο δήλωσης συμμετοχής
Mέγεθος: 14.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
    Πλήρες κείμενο πρόσκλησης
Mέγεθος: 426.33 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Προσκεκλημένοι εισηγητές:

Ολυμπία Αγαλιανού, PhD

ΕΕΠ, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Clare Hall, PhD

Lecturer in Performing Arts
Faculty of Education
Monash University Australia

Συμμετέχουν οι:

Ζωή Διονυσίου

Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την τετραήμερη Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου 2019 με τίτλο: «Ήχος-κίνηση-σώμα-περιβάλλον: σχέσεις κατανόησης, έκφρασης και δημιουργίας». Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε ως προσκεκλημένες εισηγήτριες την Ολυμπία Αγαλιανού, PhD, ΕΕΠ, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την Clare Hall, PhD, Λέκτορα στις Παραστατικές Τέχνες, Faculty of Education, Monash University Australia. Εργαστήρια θα διδάξουν επίσης η Ζωή Διονυσίου και η Ιωάννα Ετμεκτσόγλου. Η Θερινή Ακαδημία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής και τεχνών όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας, φοιτητές μουσικής, οπτικοακουστικών και εικαστικών τεχνών, παιδαγωγικών τμημάτων, και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η φετινή Θερινή Ακαδημία είναι αφιερωμένη στη διερεύνηση σχέσεων ανάμεσα στον ήχο, την κίνηση, το σώμα και το περιβάλλον. Το σώμα που αφουγκράζεται, ηχεί και κινείται, μαθαίνει να σχετίζεται, να αντιλαμβάνεται τα όρια και τις δυνατότητές του και να δημιουργεί τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, σε ένα ορισμένο κάθε στιγμή περιβάλλον που μέσα από την πολυπλοκότητά του παρέχει ευκαιρίες για γνώση, σχέση, έκφραση και δημιουργία. Μέσα σε έναν χορό δημιουργίας, καθώς ο ήχος κινεί και συγκινεί, το άτομο βρίσκει ευκαιρίες να αναγνωρίσει «συγγένειες» με το περιβάλλον του, να εκτιμήσει, να θαυμάσει, να ταυτιστεί. Με έναν φυσικό τρόπο, αναπτύσσει εσωτερικά κίνητρα για την προστασία του άλλου, του διαφορετικού αλλά σημαντικού. Αυτό το άλλο και διαφορετικό μπορεί να είναι ένας άλλος άνθρωπος, ένας τόπος έξω από την πόρτα μας, ένα ζώο διαφορετικό από εμάς, ένας πολιτισμός που ζωντανεύει από παλιά ή που παίρνει νέες μορφές. Η Θερινή Ακαδημία θα διερευνήσει κυρίως βιωματικά, τις πολυσχιδείς σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω του ήχου και της κίνησης -ξεχωριστά ή σε συνδυασμό- ανάμεσα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον του (έμβιο, γεωφυσικό, και πολιτισμικό).

Τα πρωινά μαθήματα της ακαδημίας θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, Παράρτημα Κέρκυρας (Κάτω Κορακιάνα), Δευτέρα – Πέμπτη, 10.00-14.30. Στα πρωινά διαλείμματα θα προσφέρεται καφές, νερό, φρούτα και σνακ. Τα απογευματινά μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Παλαιό Φρούριο), 17.30-19.30. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα και/ή στην αγγλική (θα παρέχεται μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά). Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου από αγγλόφωνο κοινό, στην περίπτωση αυτή θα παρέχεται μετάφραση στην αγγλική γλώσσα. Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να φέρουν κάποιο μουσικό όργανο. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από τη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την εγγραφή.

Την τελευταία ημέρα της Θερινής Ακαδημίας, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, και ώρα 19.00 θα γίνουν παρουσιάσεις επιλεγμένων ομαδικών εργασιών που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες στον Κήπο του Λαού (Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας). Παράλληλα η εκδήλωση αυτή θα είναι η εναρκτήρια εκδήλωση του Συμποσίου που θα ακολουθήσει.

Η Θερινή Ακαδημία εντάσσεται μέσα στην Εβδομάδα Ηχοτοπίου που περιλαμβάνει συναυλίες, εργαστήρια, ηχητικούς περιπάτους, ενώ μεταξύ 27-30 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο με τίτλο: «Το ηχοτοπίο στο οποίο ζούμε», που θα πραγματοποιηθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Αμφιθέατρο Ι, Τμήμα Ιστορίας, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα). Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή του συμποσίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας στη Λευκίμμη (ΚΠΕ). Οι συμμετέχοντες στη Θερινή Ακαδημία μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το Συμπόσιο, και όλες τις παράλληλες δράσεις, συναυλίες, εργαστήρια και εκδρομές της Εβδομάδας Ηχοτοπίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την στο e-mail: ionianmused@gmail.com. Αφού ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα θέσης, η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την αποστολή της απόδειξης κατάθεσης του καθορισμένου χρηματικού ποσού στο παραπάνω e-mail.

Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Θερινή Ακαδημία Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου τόπο συνάντησης, γόνιμου διαλόγου και επιμόρφωσης των συμμετεχόντων γύρω από θέματα που αφορούν τη διδασκαλία και μάθηση της μουσικής στη σημερινή κοινωνία.

Όροι και Προϋποθέσεις

- Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων στην προνομιακή τιμή είναι η 30η Απριλίου 2019 και στην κανονική τιμή είναι η 31η Μαΐου 2019 (εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις).

- Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται οριστική μόνο αφού σταλεί και η απόδειξη πληρωμής των διδάκτρων στο e-mail ionianmused@gmail.com

- Στην απόδειξη της τράπεζας πρέπει να αναγράφεται το όνομα του καταθέτη. Τυχόν έξοδα μεταφοράς χρημάτων επιβαρύνουν τον ενδιαφερόμενο.

- Τα δίδακτρα καταβάλλονται στον παρακάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

IBAN: GR37 0172 4510 0054 5105 6646 108

ΒΙC: PIRBGRAA

- Το σεμινάριο δεν θα πραγματοποιηθεί εάν δεν υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα. Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από τους διοργανωτές το σύνολο των χρημάτων που έχουν καταβληθεί θα επιστραφεί στους ενδιαφερόμενους.

- Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος αποσύρει την αίτησή του πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης (30/5/2019) θα γίνει επιστροφή χρημάτων στον ενδιαφερόμενο πλην του ποσού των 30/15 ευρώ που θα κρατηθεί από τους διοργανωτές ως κόστος διοικητικής υποστήριξης.

- Για ακυρώσεις συμμετοχής από τους συμμετέχοντες πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας (30/5/2019), δεν μπορεί να γίνει καμία επιστροφή χρημάτων.

- Σε περίπτωση σοβαρού κωλύματος πραγματοποίησης σεμιναρίου από τον διδάσκοντα, οι διοργανωτές δεσμεύονται να αντικαταστήσουν το σεμινάριο με κάτι αντίστοιχο.

- Για κρατήσεις σε ξενοδοχεία θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

- Τα έξοδα ταξιδιού, διατροφής και ασφάλισης (ταξιδιωτικής, υγείας, ατυχήματος, κλπ.) καλύπτονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

- Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, με τη λήξη των μαθημάτων θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.

- Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα χρήσης και διαχείρισης οπτικοακουστικού υλικού από τα σεμινάρια.

- Οι συμμετέχοντες με την αποστολή της αίτησης συμμετοχής τους δηλώνουν αυτομάτως ότι έχουν λάβει γνώση και αποδέχονται τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.


Επιστημονικά Υπεύθυνες Θερινής Ακαδημίας Μουσικής Παιδαγωγικής 2019

Ζωή Διονυσίου, Επίκ. Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής Ι.Π.

Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας Ι.Π.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κλειώ Κωνσταντάκου

Πληροφορίες στο e-mail: ionianmused@gmail.com


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
10η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας [Κέρκυρα, 2-8/7/19]
Δημοσίευση: 27-02-2019 12:45 | Ενημέρωση: 21-05-2019 14:33 | Προβολές: 11669
Έναρξη: 02-07-2019 |Λήξη: 08-07-2019
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
    Σύντομο Βιογραφικό Joy Hill
Mέγεθος: 458.96 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Δήλωση Συμμετοχής
Mέγεθος: 29.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης
Δημοσίευση: 28-03-2024 14:21 | Προβολές: 129
Έναρξη: 28-03-2024 |Λήξη: 04-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας