Φοιτητική Μέριμνα: Υποβολή αιτήσεων σίτισης/στέγασης νεοεισαχθέντων φοιτητών ακαδ. έτους 2019-2020 για τμήματα που εδρεύουν στην Κέρκυρα

ShareThis
Δημοσίευση: 20-09-2019 16:24 | Προβολές: 10600
Έναρξη: 20-09-2019 |Λήξη: 18-10-2019
[Έληξε]
    Κείμενο ανακοίνωσης
Mέγεθος: 126.88 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86
Mέγεθος: 80.5 KB :: Τύπος: Kείμενο Word

Σύμφωνα με την από 18/09/2019 ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η προθεσμία ηλεκτρονικών εγγραφών των νεοεισαχθέντων φοιτητών έχει ως ακολούθως:

Ηλεκτρονική Εγγραφή από 18 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας:
https://eregister.it.minedu.gov.gr

Μετά την ηλεκτρονική τους εγγραφή, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του Τμήματος που έχουν εισαχθεί τα δικαιολογητικά που ζητούνται για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους (τα δικαιολογητικά αυτά εμφανίζονται σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του κάθε Τμήματος). Για τη αυτόματη μετάβασή σας πατήστε το αντίστοιχο link:

1. Για το Τμήμα Ιστορίας:
https://history.ionio.gr/gr/news/12469/
2. Για το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας:
http://dflti.ionio.gr/el/node/4368
3. Για το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειoλογίας:
http://tab.ionio.gr/el/node/3978
4. Για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών:
https://music.ionio.gr/gr/news/12470/
5. Για το Τμήμα Πληροφορικής:
http://di.ionio.gr/anakoinosi-engrafes-protoeton-foitites-akadimaikou-etous-2019-2020/
6. Για το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας:
https://avarts.ionio.gr/gr/news/12473/
7. Για το Τμήμα Τουρισμού:
http://tourism.ionio.gr/2019/09/19/new-students-instr/

Μετά την παραλαβή των παραπάνω δικαιολογητικών οι γραμματείες θα αποστείλουν στο email των φοιτητών τους κωδικούς πρόσβασης με τους οποίους οι φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές που επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν σίτιση ή στέγαση, μέσω της παρακάτω εφαρμογής: http://sites.ionio.gr/e-care/demo/students

Αφού ο φοιτητής υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση του, θα πρέπει να τυπώσει και να αποστείλει στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας τα παρακάτω:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ

- ΑΙΤΗΣΗ (επισυνάπτεται και βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της φοιτητικής μέριμνας http://sites.ionio.gr/e-care/application/) (πρέπει να τυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον φοιτητή)
- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ http://sites.ionio.gr/e-care/application/) (πρέπει να τυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον φοιτητή)
- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ (Φορολογικό έτος 2018)
- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (Φορολογικό έτος 2018)
- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΓΟΝΕΑ/ΣΥΖΥΓΟ (Εφόσον υπάρχει και το οποίο αφορά ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)
- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. 1599/86 (επισυνάπτεται και βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της φοιτητικής μέριμνας http://sites.ionio.gr/e-care/application/) (πρέπει να τυπωθεί και να συμπληρωθεί από τον φοιτητή)
- ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ (ακαδ. έτους 2019-2020, εφόσον υπάρχει – Για τους νεοεισαχθέντες αδερφούς φοιτητές και μέχρι την εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής τους θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται «έχω αδερφό/ή φοιτητή/τρια που εισήχθηκε φέτος στο Παν/.μιο και θα προσκομίσω βεβαίωση σπουδών αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της»)
- ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΞΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (μόνο για ομογενείς εξωτερικού)
- ΒΕΒΑΙΩΣΗ Υ.Π.ΠΑΙ.Θ. (μόνο για αλλοδαπούς-αλλογενείς)
- ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΟΝΕΑ (εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης)
- ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ή ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ (Μόνο για τους αιτούντες στέγαση)
- ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
- ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η αποστολή των παραπάνω δικαιολογητικών πρέπει να γίνει με courier στην διεύθυνση Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, 2η Πάροδος Ελευθερίου Βενιζέλου, 49100 Κέρκυρα, τηλ. 2661082119 & 2661044385.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να συμπληρώσουν όλα τα πεδία των αιτήσεων με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η ακρίβεια και η ορθότητα των στοιχείων θα ελεγχθεί αυστηρά.

Διευκρίνιση για τη σίτιση
Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει συνάψει το Παν/μιο : Ο ανάδοχος της σίτισης υποχρεούται να παρέχει σίτιση (πρωινό. γεύμα και βραδινό )και στους μη δικαιούχους δωρεάν σίτισης φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) με την καταβολή από αυτούς του ποσού της τιμής του ημερησίου σιτηρεσίου πλέον ΦΠΑ (2,54€), με την προϋπόθεση ότι έχουν προπληρώσει εβδομαδιαία κάρτα σίτισης. Σε άλλη περίπτωση θα τους παρέχει είτε το μεσημεριανό είτε το βραδινό γεύμα στο ποσό των 2,00€ ανά γεύμα ή δείπνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαίνουμε στους φοιτητές ότι για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους για σίτιση και στέγαση πρέπει πρώτα να γίνει η ηλεκτρονική υποβολή και μετά η κατάθεση των δικαιολογητικών στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας.

Αιτήσεις που θα αποσταλούν μόνον έντυπα θα απορριφθούν.

Στην ιστοσελίδα: http://sites.ionio.gr/e-care οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον κανονισμό στέγασης του Πανεπιστημίου, καθώς και για την αριθ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης σίτισης.

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων:
Έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών:
Έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019


Από το Τμήμα της Φοιτητικής Μέριμνας
του Ιονίου Πανεπιστημίου


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας