Ακύρωση της 11ης Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας

ShareThis
Δημοσίευση: 03-03-2020 16:19 | Ενημέρωση: 07-05-2020 14:11 | Προβολές: 2168
image

AΚΥΡΩΣΗ 11ης ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗΣ – ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε με τον ιό COVID-19 και επειδή η πορεία και εξέλιξη της πανδημίας δεν είναι σίγουρη, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τη φετινή 11 η Θερινή Ακαδημίας Διεύθυνσης Παιδικής – Νεανικής – Σχολικής Χορωδίας, η οποία μεταφέρεται για το 2021. Ελπίζουμε ως τότε να υπάρχει θετική εξέλιξη των πραγμάτων και ευχόμαστε σε όλους αισιοδοξία στις δύσκολες προκλήσεις που περνάμε.


Η επιστημονική Υπεύθυνη
Μιράντα Καλδή
Ομότιμη Καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας
Τμήμα Μουσικών Σπουδών – Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Προσκεκλημένος διδάσκων o Randy Stenson (ΗΠΑ – Ιαπωνία) Καθηγητής στο St. Mary's International School του Τόκιο.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την 11η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29.6 – 5.7 2020 στην Κέρκυρα, με προσκεκλημένο διδάσκοντα τον Randy Stenson, ο οποίος ειδικεύεται στην παιδαγωγική χορωδιών παιδιών και εφήβων, καθώς και στις χορωδίες αγοριών. Εξειδικεύεται επιπλέον, στην κιναισθητική της χορωδιακής μουσικής. Χαίρει διεθνούς εκτίμησης, ως μέλος διεθνών επιτροπών και ως διεθνής προσκεκλημένος διδάσκων. Τα χορωδιακά του σύνολα στο Τόκυο, επίσης, κατέχουν εξέχουσα θέση στις Ιαπωνικές πανεπιστημιακές χορωδίες.

Το πρόγραμμα της Θερινής Ακαδημίας απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, σε φοιτητές τμημάτων μουσικών σπουδών και σε σπουδαστές ωδείων.

Το διδακτικό πρόγραμμα της 11ης Ακαδημίας εστιάζει στις εξής ενότητες:
α) Εργαστηριακή πρόβα με τον Stenson και τις παιδικές χορωδίες της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του ΚΕΠΑΠ Δήμου Πυλαίας – Πανοράματος.
β) Διαλέξεις – συζητήσεις του διδάσκοντα για ειδικότερα θέματα μεθοδολογίας της πρόβας, της κιναισθητικής και των ιδιαιτεροτήτων της παιδικής και νεανικής φωνής.
γ) Τεχνική διεύθυνσης χορωδίας – κινησιολογία, με τη συμμετοχή των μαέστρων υπό την επίβλεψη του διδάσκοντος.
δ) Χορωδία των συμμετεχόντων, στην οποία ο Stenson θα διδάξει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο για SATB χορωδίες, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε μικτές νεανικές χορωδίες.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες χορωδιακής μουσικής από παιδικές και νεανικές χορωδίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συναυλία της χορωδίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο και την εργαστηριακή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Stenson στις 4.7.2020.

*** Μια νέα διδακτική ενότητα στη φετινή Ακαδημία θα είναι το Ειδικό Σεμινάριο, με ρεπερτόριο ανώτερου βαθμού δυσκολίας, μεθοδολογία πρόβας και τεχνική διεύθυνσης για μαέστρους που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον τρεις φορές στη Θερινή Ακαδημία. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σημειώσουν στη φόρμα συμμετοχής το αίτημά τους για παρακολούθηση του Ειδικού Σεμιναρίου.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Πρωϊνό πρόγραμμα (Δευτέρα 29.6 – Κυριακή 5.7)
10.00 – 11.15 Χορωδιακό εργαστήριο με την εργαστηριακή παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του Stenson.
11.15 – 11.30 Διάλειμμα
11.30 – 13.00 Διάλεξη του Stenson για θέματα που αφορούν τη διδασκαλία – μεθοδολογία της παιδικής – νεανικής χορωδίας, για θέματα κιναισθητικής της χορωδιακής μουσικής και για θέματα που αφορούν τις παιδικές – νεανικές φωνές, ανάπτυξη ποιοτικού χορωδιακού ήχου, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν την αγορίστικη φωνή κατά και μετά τη μεταφώνηση.

Mεσημεριανό πρόγραμμα (προαιρετικό).
16.00 – 17.00 Βασική κινησιολογία διεύθυνσης χορωδίας επίπεδο Ι. (I.A.)
17.00 – 18.00 Τεχνική διεύθυνσης χορωδίας επίπεδο ΙΙ. (I.A.)
16.00 – 18.00 Παρουσίαση ρεπερτορίου και μεθοδολογία διδασκαλίας χορωδιακών έργων ανώτερου επιπέδου δυσκολίας, καθώς και τεχνική διεύθυνσης των έργων, για μαέστρους που έχουν συμμετάσχει για τουλάχιστον 3 φορές στη Θερινή Ακαδημία και διευθύνουν έμπειρες χορωδίες (29.6 - 3.7).
16.00 – 17.00 Προβολή δράσεων σε DVD των χορωδιών των συμμετεχόντων για όσους το επιθυμούν.
Ακολουθεί συζήτηση (30.6 & 2.7).

Απογευματινό πρόγραμμα
18.00 – 19.15 Εργαστήριο τεχνικής διεύθυνσης χορωδίας, με την ενεργή συμμετοχή μαέστρων, υπό την επίβλεψη του Stenson
19.15 – 19.30 Διάλειμμα
19.45 – 21.00 Πρόβα μικτής χορωδίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με τον Stenson

Σάββατο 4 Ιουλίου
10.30 – 13.30 Γενική πρόβα των συμμετεχόντων στο σεμινάριο και της εργαστηριακής χορωδίας για τη Βραδυνή συναυλία.
13.30 Απονομή των Διπλωμάτων Συμμετοχής
20.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ των συμμετεχόντων στην Ιόνιο Ακαδημία

Κυριακή 5 Ιουλίου Αναχώρηση συμμετεχόντων

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της Θερινής Ακαδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου είναι η αγγλική και το σεμινάριο περιλαμβάνει 36 ώρες διδασκαλίας.
Το ποσό συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 220 ευρώ
Για φοιτητές άλλων πανεπιστημίων: 180 ευρώ.
Στέγαση: Παρέχεται στέγαση στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου (μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια) στην τιμή των 15 ευρώ ημερησίως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 22 ΜΑΪΟΥ 2020

Η αίτηση συμμετοχής θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση chortherini@gmail.com ή με φαξ στον αριθμό 26610 26024, υπόψιν κ. Καλδή, και θα συνοδεύεται από το αντίγραφο του καταθετηρίου των διδάκτρων στον παρακάτω λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : ΙΒΑΝ GR 9801724510005451059102893 BIC: PRBGRAA με την ένδειξη «Για το σεμινάριο διεύθυνσης παιδικής-νεανικής χορωδίας».

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών https://music.ionio.gr/gr/academy/summer-music-academy/ για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 26610 53284 και e-mail: chortherini@gmail.com

Επιστημονική υπεύθυνη Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας: Μιράντα Καλδή, Ομότιμη Καθηγήτρια διεύθυνσης χορωδίας Ιονίου Πανεπιστημίου.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας