Ανακοίνωση της κ.Ζ.Διονυσίου για το μάθημα "Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη" την 24/11/2020

ShareThis
Δημοσίευση: 18-11-2020 13:11 | Προβολές: 1608
Έναρξη: 18-11-2020 |Λήξη: 25-11-2020
[Έληξε]
image

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 στο πλαίσιο του μαθήματος Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την απόφοιτη του Τμήματός μας, χοροθεραπεύτρια Γεωργιάνα Φιλιππάκη στο β' μέρος του μαθήματος, στις 4.30-6.00 μ.μ.

Το α' μέρος του μαθήματος 3.00-4.30 θα διεξαχθεί κανονικά στον ίδιο σύνδεσμο.

Η Γεωργιάνα Φιλιππάκη θα παρουσιάσει δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα Sounding Movers, το οποίο βασίζεται πάνω στην έρευνα που ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο του Codarts στην Ολλανδία με τίτλο: «Πως μπορεί η φωνή σε συνδυασμό με την κίνηση να βοηθήσει άτομα με μετατραυματικό στρες». Σε αυτό το σεμινάριο το πρόγραμμα επεκτείνεται και ανοίγει με σκοπό να βοηθήσει το σώμα των μουσικών.

Σε αυτό το σεμινάριο με την καθοδήγηση και επίβλεψη της χοροθεραπεύτριας θα μάθουμε:

1) Πώς να κάνουμε ένα ζέσταμα πριν να ξεκινήσουμε τη μουσική μας μελέτη.

2) Πώς να ενισχύουμε τη μουσικότητα με τη συμμετοχή του σώματος.

3) Πως να διαχειριζόμαστε το άγχος πριν και κατά τη διάρκεια του performance.

4) Πως  να αποφεύγουμε τραυματισμούς.

5) Πώς να κάνουμε Body Scanning.

Οι παραπάνω τεχνικές βασίζονται στις δημοφιλείς μεθόδους Αlexander Technique, Gaga Method, Feldenkreis κ.ά.

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν και άλλοι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ακόμα κι αν δεν παρακολουθούν το μάθημα Μουσική Παιδαγωγική Θεωρία και Πράξη. Φροντίστε να έχετε λίγο χώρο για κίνηση.

 

Σύνδεσμος:

https://zoom.us/j/91747330736?pwd=Y2hYOXhOUCt0N1poTlk4Y21uamdmdz09

Meeting ID: 917 4733 0736

Passcode: 875098

 

Γεωργιάνα Φιλιππάκη

H Γεωργιάνα Φιλιππάκη είναι χοροκινητική ψυχοθεραπεύτρια και μουσικός. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Codarts (Master in Dance Movement Therapy) στην Ολλανδία στο Ρότερνταμ. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση για εννέα μήνες στην ψυχιατρική κλινική του Ρίου στην Πάτρα, όπου και ολοκλήρωσε την ερευνά της με θέμα: ''Πως μπορεί ο συνδυασμός φωνητικών ήχων με την κίνηση να βοηθήσει άτομα με Μετατραυματικό Στρες (PTSD)'. Βασισμένη στην ερευνά της και στην εμπειρία της στο singer/songwriting δημιούργησε το πρόγραμμα ''Sounding movers'' με σκοπό την ένταξη της φωνής στην χοροκινητική ψυχοθεραπεία. To 2016 συμμετείχε στα εργαστήρια και στη παράσταση ''eXpress'' με θέμα τη σεξουαλική γυναικεία κακοποίηση και τους τρόπους έκφρασης και επανένταξης των θυμάτων στην καθημερινότητα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μεταξύ άλλων με τους Ann Coouper Albright, Jack Gallagher, Suzi Tortora, Simone Kleinlooh, Thomas Goodwin, Hilde Elbers, Judith Bunney, PeepingTom, Ann van de Broek, James Finnemore. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα με ειδίκευση στη Σύνθεση για παραστατικές τέχνες. Ασχολείται με τo songwriting και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Λονδίνο, Σαο Πάολο, Ολλανδία, Βέλγιο. Toν Οκτώβρη του 2019 συμμετείχε στο έργο ''Αμίλητη'' της Δήμητρας Τρυπάνη στη Λυρική σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ζωή Διονυσίου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας