Oδηγός για την υποβολή εργασιών στην πλατφόρμα Open Research Europe

ShareThis
Δημοσίευση: 12-01-2021 09:37 | Προβολές: 4354
image

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μονάδας Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ, στην ιστοσελίδα της https://scholarly.heal-link.gr/oreguidelines/ διατίθεται μεταφρασμένος στα ελληνικά οδηγός για την υποβολή εργασιών στην πλατφόρμα πλατφόρμα Open Research Europe.

"Η πλατφόρμα Open Research Europe δημιουργήθηκε για τη δημοσίευση σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης των αποτελεσμάτων της έρευνας διαφόρων θεματικών πεδίων, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Horizon 2020». Μέσω αυτής της πλατφόρμας οι ερευνητές/-τριες των οποίων η έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί από το «Horizon 2020», μπορούν εύκολα να συμμορφωθούν ως προς τους όρους δημοσίευσης σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης, οι οποίοι προκύπτουν από τη χρηματοδότησή τους. Πρόκειται για μια πλατφόρμα δημοσίευσης, η οποία όχι μόνο δίνει την δυνατότητα διαμοιρασμού των ερευνητικών αποτελεσμάτων και ιδεών γρήγορα, αλλά διευκολύνει και την ανοικτή και εποικοδομητική ερευνητική συζήτηση. Η έρευνα, η οποία υποβάλλεται στην Open Research Europe, δημοσιεύεται και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ανοικτή ομότιμη κρίση έπειτα από πρόσκληση. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία καθίσταται γρήγορη, διαφανής και ανοικτή, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ερευνητικής δημοσίευσης.

Προς το παρόν μπορούν να υποβάλλονται εργασίες στις θεματικές περιοχές των Φυσικών Επιστημών, Μηχανικής και Τεχνολογίας, Ιατρικών, Γεωπονικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Εργασίες που υποβάλλονται τώρα θα δημοσιευθούν τον Μάρτιο 2021, που θα ανακοινωθεί επίσημα η λειτουργία της πλατφόρμας ORE.

Ο ελληνικός οδηγός εστιάζει στη διαδικασία, που θα πρέπει να ακολουθείται, και στα κριτήρια, που θα πρέπει να πληροί η υποβολή προς δημοσίευση.

Περισσότερες πληροφορίες για την Open Research Europe μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της πλατφόρμας, https://open-research-europe.ec.europa.eu/, της οποίας το περιεχόμενο ενημερώνεται συνεχώς".


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας