Ενημέρωση των φοιτητών και φοιτητριών για τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας

ShareThis
Δημοσίευση: 01-10-2021 15:51 | Προβολές: 10210
image

Αγαπητές φοιτήτριες,  Αγαπητοί φοιτητές,

Ύστερα από τρία εξάμηνα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί ξανά στους φυσικούς του χώρους για την εκκίνηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Η τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων θα θωρακίσει την επιστροφή σας στην ακαδημαϊκή κανονικότητα και θα συντελέσει αποφασιστικά σε μια ομαλή ακαδημαϊκή χρονιά.

Η είσοδος στους πανεπιστημιακούς χώρους και η συμμετοχή σας στα μαθήματα θα επιτρέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις μόνο σε όσους πιστοποιούν κατά τον εφαρμοζόμενο βεβαιωτικό έλεγχο πρόσβασης με τα αντίστοιχα έγγραφα (πιστοποιητικά-βεβαιώσεις, ή μέσω του συστήματος edupass, μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο) ότι:

  • Έχετε ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, ή
  • Έχετε ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19, ή
  • Έχετε νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής σας ως θετικού κρούσματος κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή
  • Έχετε διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊόCOVID-19 με τη μέθοδο PCR, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapidtest). Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οχτώ ώρες πριν από την εκάστοτε Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Ο βεβαιωτικός έλεγχος πρόσβασης θα πραγματοποιείται κατά περίπτωση είτε στις εισόδους των πανεπιστημιακών campuses, είτε στις εισόδους των κτιρίων που φιλοξενούν τις αίθουσες διδασκαλίας ή και εντός των αιθουσών διδασκαλίας, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να έχετε μαζί σας κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης, όπως π.χ. την φοιτητική σας ταυτότητα. Επίσης, επειδή ενδέχεται κατά τις πρώτες ημέρες της διδασκαλίας να σημειωθούν μικρές καθυστερήσεις κατά τους βεβαιωτικούς ελέγχους, συστήνεται να προσέλθετε στον χώρο διδασκαλίας 15 λεπτά τουλάχιστον πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του μαθήματος.

Κατά την παραμονή σας στους χώρους του ιδρύματος, θα πρέπει να τηρηθούν απαραιτήτως τα παρακάτω για την ασφάλεια όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας:

  • Πρέπει να φοράτε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εντός του Ιδρύματος. Σε περιπτώσεις συγχρωτισμού σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση της μάσκας είναι και εκεί υποχρεωτική.
  • Εντός της αίθουσας διδασκαλίας πρέπει να κάθεστε σε συγκεκριμένη θέση, χωρίς να την αλλάξετε κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας ενός μαθήματος.

Σημειώνεται ότι, εφόσον δεν είναι εφικτή η χρήση ανοικτού χώρου ή σε περιπτώσεις συγχρωτισμού σε αυτούς, το όποιο διάλειμμα μεταξύ διαδοχικών ωρών διδασκαλίας του ιδίου μαθήματος θα πραγματοποιείται εντός της αίθουσας διδασκαλίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία το όποιο διαγνωστικό τεστ που πραγματοποιήσετε είναι θετικό ή εάν εμφανίσετε συμπτώματα κρυολογήματος, όπως πυρετό, βήχα, συνάχι κ.λπ. παρακαλείσθε να μην προσέλθετε στους χώρους διδασκαλίας. Παραμείνετε στο σπίτι σας και ειδοποιήστε τον υπεύθυνο διαχείρισης πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 του Τμήματός σας. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί του από τον ιστοχώρο του Τμήματος.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την διά ζώσης επιστροφή με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Η συμμετοχή των φοιτητών/φοιτητριών στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, συμβάλλει καθοριστικά στην ασφαλή επιστροφή, παράλληλα με την αναγκαιότητα για πιστή τήρηση των παραπάνω μέτρων.

 

Επιστρέφουμε στο Πανεπιστήμιο για σπουδές, με υγεία και ασφάλεια.
Καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά!

 

 

 

 


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας