Παρουσίαση της έκδοσης «Ιστορία της Μουσικής στη Νεώτερη Ελλάδα»

ShareThis
Δημοσίευση: 21-02-2022 13:52 | Προβολές: 1282
Έναρξη: 21-02-2022 |Λήξη: 27-02-2022
[Έληξε]
image

Το Ωδείο Αθηνών συμμετέχοντας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και χάρη στην στήριξη του ΚΙΚΠΕ και της Πρωτοβουλίας ’21 θα παρουσιάσει την έκδοση:

Ιστορία της Μουσικής στη Νεώτερη Ελλάδα, τόμος Α':
Από την Άλωση της Πόλης έως την Έξωση του Όθωνα


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 19.00
Aίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.

 

Η Ιστορία της Μουσικής στη Νεώτερη Ελλάδα από το Κέντρο Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Ωδείου Αθηνών (ΚΕΤΩΑ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου θα αποτελέσει μια έκδοση ορόσημο, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό: τη συνολική παρουσίαση της συνεχούς παράδοσης της νεοελληνικής μουσικής ζωής και παραγωγής από την Άλωση έως και σήμερα.

Αξιοποιώντας τις πρόσφατες μουσικολογικές έρευνες και τον μεγάλο πλούτο παλαιών και νέων αρχειακών πηγών, τρεις εικονογραφημένοι τόμοι και έξι δίσκοι ακτίνας φωτίζουν άγνωστες πτυχές της μουσικής μας ιστορίας. Την επιμέλεια της έκδοσης έχει αναλάβει εκδοτική ομάδα, αποτελούμενη από τους Χάρη Ξανθουδάκη, Πάνο Βλαγκόπουλο, Κώστα Καρδάμη και Στέλλα Κουρμπανά.

Θα μιλήσουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής της έκδοσης Χάρης Ξανθουδάκης, Πάνος Βλαγκόπουλος, Κώστας Καρδάμης, Στέλλα Κουρμπανά καθώς και οι Νίκος Καραπιδάκης, Βύρων Φιδετζής, Ιωσήφ Παπαδάτος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Νίκος Τσούχλος και εκπρόσωπος του ΚΙΚΠΕ.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας