Συναυλία Θερινής Ακαδημίας του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής 2022 «Τικι τικι τι, το σώμα κι η φωνή»

ShareThis
Δημοσίευση: 08-07-2022 13:42 | Προβολές: 899
image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Συναυλία Θερινής Ακαδημίας του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής 2022

«Τικι τικι τι, το σώμα κι η φωνή»

 

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στις 8.00 μ.μ. στον χώρο της Ιονίου Ακαδημίας θα πραγματοποιηθεί η τελική παράσταση εφαρμογής της Θερινής Ακαδημίας του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής 2022 με τίτλο: «Τικι τικι τι, το σώμα κι η φωνή»Η φετινή θερινή ακαδημία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 9 Ιουλίου 2022 στην Κέρκυρα με τίτλο: «Ο ρυθμός και το σώμα: μουσική χωρίς όργανα» και ήταν αφιερωμένη στη διερεύνηση των σχέσεων ανάμεσα στον ήχο, στον ρυθμό και στη μουσική με όργανο το σώμα. Προσκεκλημένος εισηγητής της θερινής ακαδημίας ήταν ο Simone Mongelli, Μουσικός κρουστών, body music performer, εκπαιδευτικός, δημιουργός του Bodyterranean. Στα εργαστήρια συμμετείχαν 55 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και άλλων πανεπιστημίων, μουσικοί και εκπαιδευτικοί μουσικής από διάφορα μέρη της χώρας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου τόπο συνάντησης, γόνιμου διαλόγου και επιμόρφωσης των συμμετεχόντων γύρω από θέματα που αφορούν τη διδασκαλία και μάθηση της μουσικής στη σημερινή κοινωνία.

Body Music (μουσική του σώματος) είναι η δημιουργία μουσικής με την αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για μία πολύ άμεση και αρχαία μορφή έκφρασης, γνωστή σε μουσικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο, η οποία σήμερα επανέρχεται ως σύγχρονη παραστατική τέχνη, συνδυάζοντας μουσική, λόγο και κίνηση.

Είσοδος ελεύθερη

 

Οι Επιστημονικά Υπεύθυνες της Θερινής Ακαδημίας Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής 2022

Ζωή Διονυσίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Μίτσυ ΑκογιούνογλουΕπίκουρη Καθηγήτρια Μουσικοθεραπείας και Συμπεριληπτικών Μουσικών Πρακτικών, Ιόνιο Πανεπιστήμιo

 
 

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Μουσικοθεατρική παράσταση: «To μπαγλαμαδάκι»
Δημοσίευση: 15-05-2023 13:29 | Ενημέρωση: 22-05-2023 17:30 | Προβολές: 2499
Έναρξη: 30-05-2023 |Λήξη: 31-05-2023
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας