Συμπαράσταση του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ στους αγώνες των Γυναικών του Ιράν

ShareThis
Δημοσίευση: 05-10-2022 18:44 | Προβολές: 4488
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 190.03 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως μέλος του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τους αγώνες για τη δικαιωματική ισότητα στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία.

Στις 3 Οκτωβρίου 2022 δημοσιεύτηκε Ψήφισμα Συμπαράστασης στις Γυναίκες του Ιράν από το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία τις πρωτοφανείς οργισμένες διαμαρτυρίες στο Ιράν, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη στην Τεχεράνη από άντρες της θρησκευτικής αστυνομίας. Το “σφάλμα” που της στοίχισε τη ζωή ήταν ότι φορούσε με λάθος τρόπο τo χιτζάμπ της.

Ως Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ  στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών του Ιράν και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, για να αποτινάξουν τους περιορισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται λόγω του φύλου τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση κάθε μορφής ηθικοθρησκευτικού ελέγχου, κρατικής καταστολής και σεξιστικής βίας σε βάρος των θηλυκών σωμάτων εκ μέρους της ιρανικής κυβέρνησης.

Ως Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ υποστηρίζουμε τους διαθεματικούς αγώνες για τη δικαιωματική ισότητα στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία και επιδιώκουμε την άρση των διακρίσεων με βάση το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά του φύλου».

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου του ψηφίσματος.

Βλ. επίσης: ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ: Ψήφισμα Συμπαράστασης στις Γυναίκες του Ιράν [https://www.auth.gr/press/diktyo-ton-epitropon-isotitas-ton-fyl/]

Το Δίκτυο αποτελείται από τα εξής Ιδρύματα:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ)
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας