Προκήρυξη Εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. Ε.Τ.Ε.Π. στην Κοσμητεία της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών

ShareThis
Δημοσίευση: 21-10-2022 15:16 | Προβολές: 1107
Έναρξη: 21-10-2022 |Λήξη: 31-01-2023
[Έληξε]

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

για την ανάδειξη εκπροσώπου των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. Ε.Τ.Ε.Π. στην Κοσμητεία της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου με θητεία έως 31.08.2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις:

α) του άρθρου 41 παρ. 1, 7 του Ν. 4957/2022 (Α΄ 141)

       β) του άρθρου 192 του Ν. 4823/2021 (Α΄ 136),

  1. Την υπ’ αριθμ. 123024/Ζ1/06.10.2022 (Β΄ 5220) Κ.Υ.Α.: «Καθορισμός της διαδικασίας ανάδειξης των μονομελών οργάνων των Μονοτμηματικών Σχολών, των Τμημάτων, των Τομέων και λοιπών μονομελών οργάνων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) των εκπροσώπων, των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) και των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των Α.Ε.Ι.»,
  2. τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, (Β΄ 2630/18.06.2021),
  3. την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3108/23-7-2021 (ΦΕΚ 656/6-8-2021, τ. Υ.Ο.Δ.Δ) διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρου, με την οποία διαπιστώνεται η εκλογή στη θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Καθηγητή κ. Δήμου Δημητριάδη, με θητεία από την 1η-9-2021 έως την 31η-8-2024, ύστερα από το υπ. αριθμ. πρωτ. : 2650/25.06.2021 πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής.

 

  1. Προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των μελών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. και των αναπληρωτών τους, με θητεία έως 31.08.2023, στην Κοσμητεία της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Όπου ο αριθμός των υπηρετούντων μελών ανά κατηγορία είναι μικρότερος από τον αριθμό τρία (3) η εκπροσώπηση, θα γίνει με υπεύθυνη δήλωση του/των ενδιαφερόμενου/νων.

  1. Ορίζει ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 από ώρα 10:00 έως 12:00.

Οι εκπρόσωποι των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) και οι αναπληρωτές τους αναδεικνύονται με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία που διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση του εκπροσώπου έχουν όλα τα μέλη των προαναφερόμενων κατηγοριών υπό τις προϋποθέσεις που τίθενται στην παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 4957/2022 και δεν συνταξιοδοτούνται κατά τη διάρκεια της προκηρυσσόμενης θητείας.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωση η οποία υποβάλλεται ενώπιον του Πρύτανη και διαβιβάζεται άμεσα στο Όργανο Διενέργειας Εκλογών (Ο.Δ.Ε.), το αργότερο έως τη δέκατη ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Το εκλεκτορικό σώμα για την ανάδειξη εκπροσώπων από κάθε κατηγορία μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.), Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) και των αναπληρωτών τους, αποτελείται από το σύνολο των μελών της οικείας κατηγορίας που υπηρετούν στην ακαδημαϊκή μονάδα, κατά τον χρόνο διενέργειας των εκλογών. Από το εκλεκτορικό σώμα εξαιρείται τυχόν προσωπικό που τελεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων ή σε άδεια άνευ αποδοχών.

Για κάθε εκλογική διαδικασία ορίζεται ως Όργανο Διενέργειας Εκλογών (Ο.Δ.Ε.) τριμελής Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τρία (3) τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη.  Σύμφωνα με την παρ. 1, διενεργείται ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής μεταξύ του συνόλου των μελών της οικείας κατηγορίας προσωπικού που υπηρετεί στην αντίστοιχη ακαδημαϊκή μονάδα, εξαιρουμένων των μελών που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα ανά κατηγορία. Εάν ο αριθμός των υπηρετούντων μελών ανά κατηγορία προσωπικού είναι μικρότερος από τον αριθμό έξι (6) και δεν επαρκεί για την ανάδειξη τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, με ηλεκτρονική κλήρωση αναδεικνύεται ένα (1) μέλος ανά κατηγορία προσωπικού, το οποίο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Ο.Δ.Ε.

Κατά τη διενέργεια της ψηφοφορίας, κάθε εκλογέας δύναται να επιλέξει έναν (1) υποψήφιο. Ως εκπρόσωπος κάθε κατηγορίας προσωπικού εκλέγεται αυτός που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και ως αναπληρωτής του ο αμέσως επόμενος σε σειρά προτίμησης υποψήφιος. Aν υπάρχει ισοψηφία μεταξύ των υποψηφίων που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, διενεργείται ηλεκτρονική κλήρωση με τη χρήση του συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» μεταξύ αυτών που ισοψήφησαν.

Σε περίπτωση άγονης διαδικασίας, αυτή επαναλαμβάνεται κατά την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ομοίως μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 10.00 π.μ. έως 12.00.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων όπως ισχύει, να καταθέσουν την αίτηση της υποψηφιότητάς τους στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Ιονίου Πανεπιστημίου έως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11.00 π.μ.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας