3Ημερο Jazz σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 27-10-2022 08:51 | Προβολές: 1768
Έναρξη: 27-10-2022 |Λήξη: 31-10-2022
[Έληξε]
image

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας, διοργανώνουν στην Ιόνιο Ακαδημία ένα τριήμερο εκδηλώσεων, με αέρα jazz.

Καθηγητές, διδάσκοντες, απόφοιτοι, συνεργάτες, μουσικά σύνολα, επιλεγμένοι φοιτητές του τμήματος καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τρεις κύριες συναυλίες σε συνδυασμό με τρία μικρότερα events.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Η βραδιά ξεκινά με Voices in Jazz. Το φωνητικό σύνολο, η χορωδία και το σύνολο jazz του Τμήματος Μουσικών Σπουδών παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο ρυθμό με jazz και pop ήχους ερμηνεύοντας συνθέσεις των Duke Ellington, Johnny Mandel, Michael Jackson κ.α. Το φωνητικό σύνολο και τη χορωδία διευθύνει ο Δημήτρης Κτιστάκης ενώ τα σύνολα jazz o Δήμος Δημητριάδης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τα Σύνολα jazz του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Dimos Dimitriadis Quintet – Songs in Revolution. Ο Δήμος Δημητριάδης παρουσιάζει αποσπάσματα από τα έργα του Dream Modes και Jazz in Revolution. Μαζί του επί σκηνής ένα σύνολο διεθνούς φήμης μουσικών, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Πέτρος Κλαμπάνης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Θεσσαλονικεύς. Στη συνέχεια της βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει Jam session με τη συμμετοχή φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος jazz υπό τη διεύθυνση του Ντίνου Μάνου και του Δημήτρη Αγγελάκη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Το ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ QUARTET παρουσιάζει μουσική από τον νέο δίσκο του διεθνώς ανερχόμενου βιμπραφωνίστα και συνεργάτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Δημήτρη Αγγελάκη, “Long Way Home”. Το τριήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με το Flying Jazz Trio. Το τρίο του καθηγητή Στέφανου Ανδρεάδη, με τη συμμετοχή του καθηγητή Γιώργου Κοντραφούρη και του διδάσκοντα Βασίλη Ποδαρά, σε ένα πρόγραμμα με επιλογές από την πρόσφατη δισκογραφία του, Abel, Flying Jazz, To Eternity και Nostalgia.

Τρεις βραδιές μουσικής τζαζ υψηλού επιπέδου από κορυφαίους μουσικούς του είδους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://www.corfuif.gr/el/program/triimero_jazz

Σημ: Η είσοδος για τους φοιτητές του ΙΠ είναι δωρεάν


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Δημοσίευση: 18-06-2024 09:49 | Προβολές: 263
Σημαντική Ημερομηνία: 21-06-2024
[Έληξε]
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας